sunnuntai 5. elokuuta 2012

Day 380: Tummy full of raspberries

Lähdimme aamupäivällä tyttöporukalla poimimaan vadelmia samasta paikasta kuin viime vuonnakin. Tällä kertaa poimin omaan pakkaseen, sillä järjestyi niin sopivasti että Ninalla on tyhjää tilaa pakkasessa ja saan omat marjani sinne hoitoon tilapäisesti. Hieno homma! Mikäs siellä oli poimiessa ja vadelmia syödessä auringonpaisteessa. Oli varmaan yksi tämän kesän kauneimpia päiviä ja minä heitin vaatteet pois ja poimin marjat biksut päällä. Sain kerättyä 4,2 kg isoja vadelman möllyköitä, kaikkiaan 14 rasiaa. Hinta oli 8 euroa kilo, ei ollenkaan paha mielestäni. Poimin myös pari kiloa mansikoita, sellaisia viimeisiä todella makeita pienokaisia. Nelisen tuntia olimme marjareissulla, ja sen jälkeen olikin aika tehdä välipalaa ja ottaa vielä aurinkoa pihalla. Illalla grillasimme makkaraa ja söimme ulkona hyvää kesäruokaa, uusia tänään nostettuja perunoita ja oman puutarhan antimista tehtyä salaattia. Kaiken kruunasi jättiannos vadelmarahkaa muurikkalättyjen kera. Palan painikkeeksi pelasimme sulkapalloa.

Näissä maisemissa kelpasi poimia makeita mansikoita ja vadelmia ja nauttia auringosta. This scenery was a perfect place to pick sweet strawberries and raspberries and enjoy the sun.

Kesäruokaa parhaimmillaan! Tuoreita vihanneksia oli kauhea ikävä maailmalla, niitä kun ei tohtinut syödä eikä pahemmin ollut tarjollakaan. The best summer food! We missed fresh vegetables when travelling as they are not safe to eat and there wasn't much on offer, anyway.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti