lauantai 7. heinäkuuta 2012

Day 351: A dash of culture

Olipa kaunis ja kesäinen päivä tänään! Lähdimme siskon ja parin lapsen kanssa päivällä Valtteri-perinnejuna-ajelulle. Ilmaisia lippuja oli jaossa rautatieaseman edessä, ja siellä oli infopisteitä, pullatarjoilua ja livebändi joka soitti aiheeseen liittyviä suomi-hittejä. Liput saatuamme haimme aamupalaa kahvilasta ja kiertelimme alueella odottelemassa junan lähtöä. Täydellä junalla ajettiin noin tunnin reissu Pikkaralaan ja takaisin. Kyyti oli nykyisiä junia hötkyvämpää, vanhoissa vaunuissa kun oltiin. Hauskoja pieniä yksityiskohtia oli säästetty vanhoilta ajoilta, mainoskylttejä ja muuta sellaista. Ajelun jälkeen haimme jätskit ja palasimme siskon luo. Lähdimme melkein heti Karin kanssa ruokkimaan veljen kissaa, ja rapsuttelimme kehräävää kattia pitkän tovin. Paluumatkalla haimme vahvistusta heseltä, ja siistiydyimme illan kesäteatterinäytelmää varten. Ajoimme Iihin katsomaan sitä Aikamatka Iin Wanahasa Haminasa-näytelmää, jonka harjoituksissa olin pari viikkoa sitten. Karin äitikin ajoi Haaparannalta katsomaan näytelmää, osuimme sopivasti yhtä aikaa parkkipaikalle. Näytelmää oli mukava seurata, vaikka olin nähnytkin sen jo harjoitusvaiheessa. Nyt mukana oli elävää musiikkia ja oikeat asut ja meikit luomassa tunnelmaa. Kari ja anoppini pitivät molemmat esityksestä, joten eipä ollut turha reissu onneksi. Kävimme kiittämässä Heidiä shown jälkeen, ja lähdimme sitten ajelemaan takaisin Ouluun siskon luokse. Oikein mukava kevyesti kulttuuripitoinen kesäpäivä tänään, ja se tuntui erittäin suomalaiselta.

Ihanat vanhanaikaiset junaliput Valtteri-perinnejunaan. Lovely old fashion tickets to the Valtteri traditional train ride.

Piipahdimme Pikkaralaan ja takaisin ihan huvin vuoksi. We took a ride to Pikkarala and back, just for fun.

Tuut, tuut, nyt lähdetään! All aboard, all aboard!

Vanhanajan veski. Old fashion toilet.

Hauska konduktööri. Nice conductor.

Vapaa? Unoccupied?

"Paksu poika lähti kirkolle." ;) Kari is excited to go on a train ride. ;)

Naulakkokin näyttää vanhanaikaisesti hienommalta. Even the pegs look finer when they are old.

Ilta Ii-joen suistossa. Evening at the Ii river.

Kesäteatteria Iin vanhassa Haminassa. Summer theater in old Ii Hamina.

Esitykseen kuului live-bändi ja simatarjoilu. A live band was playing as part of the show and during the break we had sima, finnish drink.

Ystäväni Heidi manaa hammassärkyä pois. My friend Heidi is conjuring tooth ache away.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti