torstai 19. heinäkuuta 2012

Day 363: Driving to Haaparanta

Aamu valkeni pilvisenä, liekö sen syytä kun tuntui ettei millään pääse käyntiin. Pakkasimme pikku Polon täyteen tavaraa ja teimme lounaaksi lihaa ja perunoita, ja hyppäsimme sitten auton kyytiin ja ajoimme kylälle. Anoppi vietiin tervehtimään sukulaisia ja me kävimme pikaisesti Vimpelin kirkolla katsastamassa pyöreän puukirkon oikein sisäpuolelta. Kävimme myös sähköliikkeessä, jossa saimme ilouutisia: haluamaamme hehkulamppua oli tilattavissa. Yesh! Palasimme hakemaan anoppia ja juttelimme hetken sukulaisten kanssa ja rapsuttelimme somaa villakoiraneitiä, ja sitten Karilla alkoi jalkoja polttaa ja täytyi suunnata tien päälle. Ajelimme yhtäsoittoa Ouluun asti, ja siellä pysähdyimme pikaisesti asioille ja jatkoimme Iihin Heidin luokse pikkukissoja ihastelemaan. Anoppi ei ollut ihan valmis vielä ottamaan kissaa, mutta uuvutustyö jatkuu... ;) Ajoimme Haaparantaan anoppilaan ja purimme autosta kaikki romppeet, olihan niitä taas kertynyt jotenkin. Keittelimme iltapuurot ja koomauduimme television äärellä pitkän ajopäivän päätteeksi. Lämpöä täällä pohjoisessa oli huimat +14 astetta, mihin ihmeeseen se kesä on jäänyt kuppaamaan? Ja miten käy uintivesien tätä menoa, hrrr...

Ajelimme eilen yöllä Vimpelin keskustaan ja kuvasimme kirkon ja maisemia kauniissa ilta-auringossa, alla eilisen otokset.

Vimpelin kirkko. Vimpeli church.

Savonjoki. Savo river.

Vimpelin peltoja. Tuosta ladon nurkilta lähti iso pöllö lentoon kun nousin autosta kuvaamaan. Fields in Vimpeli. When I rose from the car to take a snapshot a big owl startled and flew hurriedly away.

Lisää kauniita peltoja. More beautiful fields.

Vehnäkö se siinä niin kauniina huojuu? Is it wheat that sways so beautifully?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti