keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Day 362: Keskisen Kyläkauppa Tuurissa

Lähdimme aamupäivästä ajelemaan anopin kanssa Tuuriin katsomaan Keskisen kuulua Kyläkauppaa. Ensin poikkesimme Alajärven sairaalaan katsomaan anopin siskoa, ja sitten ajelimme kaunista mutkittelevaa pikkutietä Tuuriin ja keskelle kauheaa hulinaa. Parkkipaikat olivat ihan täynnä, ihmisiä oli tullut käymään eri puolilta Suomea ja Ruotsia ja kaupoissa riitti asiakkaita ihan kivasti. Kävimme katsomassa nahkalaukkukaupan, kenkäkaupan ja farkkukaupan ja sitten uskaltauduimme sopivasti lämmiteltyinä sisälle itse Kyläkauppaan. Siellähän oli tarjolla kaikkea, muttei kuitenkaan mitään mitä ei muualtakin löytäisi. Paitsi viime metreillä silmiin osui se kauan etsitty Maraboun suklaauutuus, jota ei mistään muualta ollut löydetty: Marabou Black, salmiakkisuklaa! Hoo, heti nappasimme useamman levyn tuliaisiksi Ouluun, toivottavasti pysyvät tallessa siihen asti. Aikamme kierreltyämme lähdimme ajelemaan takaisin, ja poikkesimme matkalla pihakirppikselle, harmi vaan ettei sieltä oikein löytynyt mitään. Olimme menomatkalla huomanneet korkean tornin matkan varrella, ja nyt päätimme katsastaa senkin saman tien. Mäen laelta löytyi paikallisin voimin rakennettu näköalatorni, johon sai omalla vastuulla kiivetä katselemaan maisemia. Komeasti avautui näkymät ympäröivään maaseutuun. Palasimme Vimpeliin ja kävimme vielä anopin vanhempien haudalla ja menimme sitten ruoan laittoon. Ruoan jälkeen kävimme iltaa viettämässä sukulaisten luona, oli mukava tavata Karin puolen sukulaisia.

Keskisen Kyläkauppa, tuo onnela. Lucky place, Keskinen Kyläkauppa ("village shop").

Keskisen ruokakauppa ja hotelli olivat saaneet hulppeat puitteet. Keskinen food store and hotel were in a rather grand building.

Tien toisella puolella oli iso talo jonka puutarhassa yksisarvis-patsaat vallitsivat, liekö tämä nyt herra Keskisen oma talo? On the other side of the street we saw a huge house with a garden full of unicorn statues, and we guessed it might be Mr. Keskinen's home.

Näköalatorni kotimatkan varrella. Viewing tower on our way home.

Maaseutua silmän kantamattomiin. Countryside everywhere.

Korkean tornin olivat rakentaneet paikallisin voimin. The tower was quite high even though it was locally build.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti