lauantai 23. heinäkuuta 2011

Intro

Onhan tästä puhuttu jo vuosia, unelmoitu iltaisin viinilasin ääressä vapaudesta ja maailman ihmeistä. Sitten kun ollaan isoja, niin lähdetään. Sitten kun ollaan rikkaita, tehdään se reissu. Sitten kun koulut on käyty. Sitten kun työpaikka on löytynyt. Sitten kun täytetään pyöreitä. Sitten kun. Mutta entä jos ei odotetakaan? Entä jos lähdetäänkin nyt? No hei, voidaanhan me! Mennään vielä ku jaksetaan! Kyllä kaikki järjestyy.

Ja järjestyihän se. Nyt, kun on koditon ja tavarat on levitetty maailmalle ja loput tungettu varastoon ja päätetty mihin mennään ja mitä otetaan mukaan, on ihmeen kevyt olo. Yli puolen vuoden työ ja byrokratian rattaissa pyöriminen on päättymässä, ja tilalle astuu vapaus. Määräaikainen tosin, mutta vapaus kuitenkin. Paljon on odotuksia ja tavoitteita, mutta tärkeimpänä niistä on olla yhdessä vuosi ja ihmetellä tätä maailmaa ja eloa uusista näkökulmista.

Näin alkaa siis ihka tavallisen suomalaisen pariskunnan irtiotto arjesta. Mitähän tästä tulee? Iik!

EDIT: lukemisen helpottamiseksi alla kuukaudet määränpäineen:
Heinä-elokuu: Suomi, Ruotsi & Norja
Syyskuu: Saksa (Berliini ja Hampuri)
Lokakuu: USA (New York ja San Francisco) & Fiji
Marraskuu-joulukuu: Australia
Tammi-helmikuu: Uusi-Seelanti
Maalis-huhtikuu: Hong Kong, Thaimaa & Kambodža
Toukokuu: Ranska (Pariisi ja Normandia) & Lontoo
Kesä-elokuu: Suomi & Ruotsi

Lukijoidemme huviksi aloitamme tämän blogin yhteydessä julkaisemaan jatkokertomusta, julkaisutahti riippuu täysin tekstin kääntäjän nopeudesta ja työmoraalista ja tietysti kahvitaukojen pituudesta. Kyseessä on siis Lapin syvistä viidakoista löydetyistä ikivanhoista porontaljakääröistä, joihin on kirjattu Carlos Drake nimisen miehen ihmeelliset ja höperöt seikkailut. Pitkän ja ankaran pohdinnan jälkeen olemme antaneet niille nimeksi: CARLOS DRAKE, SEIKKAILIJA. 

Siispä nautinnollisia lukuhetkiä.

CARLOS DRAKE, SEIKKAILIJA

Muinais-sanskriitista ja post-latinasta suomentanut Rock Birchgrove, A.K.A The Submerger. Oikoluku by Legend Birchgrove, A.K.A The Artist.

Ennen varsinaisen tarinan alkamista on lienee syytä tehdä lyhyt esittely Carloksesta. Hän on tosimies, naistenmies, miestennainen, äijä, heebo, jäpikkä, kovis, hurmuri, karvuri, kansainvälinen playboy ja yleisesti ottaen kadehdittava kaveri. Carloksen syntymä on arvoituksen peitossa eikä se meitä pahemmin edes kiinnosta mutta sen verran voi sanoa, että hänen äitinsä oli satakiloinen kääpiötanssija Minneapoliksesta ja hänen isänsä oli laihialainen kaivurikauppias, ja kyllä, Carloksen verenperintönä oli myös tilkka kuuluisaa merirosvoa, niin kuin nimestäkin voi helposti päätellä. Carlos vietti nuoruutensa ulko-oppilaitoksessa ja tienasi myöhemmin omaisuuden myymällä karaokelaitteistoja Vimpelissä. Nykyään hän seikkailee ja ratkaisee mysteerejä ja ongelmia ja muita kiperiä tilanteita. Se siitä, nyt jokainen tietää riittävästi Carloksesta, ja voimmekin aloittaa hänen seikkailujensa kertomisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti