torstai 17. toukokuuta 2012

Day 300: Eurostar to Paris

Vietimme rauhallisen päivän islingtonissa pakaten ja lounastellen. Kävin Liisan kanssa kuuluisassa lankakaupassa Loopissa, joka oli täynnä houkutuksia. Miten ne lankakerät voivat ollakin niin pehmeitä ja houkuttelevia! Iltapäivällä kävelimme St. Pancraksen asemalle, josta hyppäsimme klo 16.01 lähtevään Eurostariin, päämääränä keväinen Pariisi. Vanha asemarakennus oli hienosti laajennettu nykyaikaiseksi, valoisaksi ja tilavaksi. Junan turvatarkastukset olivat lentokenttien luokkaa läpivalaisuineen ja passintarkastuksineen. Juna oli yllättäen 80-lukuisen oloinen ja ruma, ja tuolit kaikista kohtaamistamme epämukavimmat. Torkuimme koko reilun kahden tunnin matkan. Kanavan alitus kesti vain 20 minuuttia, hämmästyttävän nopeasti olimme Ranskan puolella katselemassa harmaata taivasta ja vihreänä levittäytyvää maaseutua. Perillä odottelimme jonkin aikaa ystävääni Maikkia, jonka luokse olimme menossa kylään. Odotellessa haimme automaatista euroja ja matkalla meiltä kerjättiin rahaa, tuputettiin laitonta taksia ja esitettiin oksennusshow roskakorin äärellä; ei ihan se odottamamme hyväntuoksuinen Pariisi. Maikki tuli hakemaan meidät asemalta potkulautansa kera, ja hyppäsimme lähijunaan ja matkasimme hänen kotiinsa syömään iltapalaa ja vaihtamaan kuulumisia. Hyvää juustoa ja viiniä oli tarjolla, luonnollisesti, joten pääsimme jo mukavasti Pariisin tunnelmaan. Ilta venyi myöhään, oli niin mukava jutella pitkästä aikaa kasvokkain Maikin kanssa.

St. Pancrasin asema. St. Pancras station.

St. Pancrasin asema. St. Pancras station.

St. Pancrasin asema. St. Pancras station.

Mmm, tiedät olevasi Pariisissa kun kädessäsi on haisujuustoa! Mmm, you know you are in Paris when holding a smelly cheese in your hand!

Hyvää viiniä juuston kaveriksi Maikin kesäisiltä retkiltä. A good wine from Maikki's summer trip to accompany the cheese.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti