lauantai 26. toukokuuta 2012

Day 309: Mont-Saint-Michel Abbey


Aamulla vaihdoimme majapaikkaa, ja ystävällisesti isäntämme tarjosi kyydin uuteen hotelliimme, Gue de Beauvoisiin. Vaihdoimme paikkaa ainoastaan sen takia, että ensimmäisessä paikassa ei ollut tilaa viimeiselle yölle, mutta oikeastaan kaikki järjestyikin parhain päin, kun uusi paikka sijaitsi kävelymatkan päässä Mont-Saint-Michelistä, jota olimme erityisesti tulleet katsomaan. Veimme laukut huoneeseemme, joka oli oikeastaan enemmän mökki kuin huone, ja otimme pyörät allemme ja polkaisimme Mont-Saint-Micheliin, tai niin lähelle kuin sitä pääsi. Loppumatka piti kävellä tai mennä sukkulabussilla, valitsimme bussin ja pian seisoimme MSM:n edessä ihastellen edessämme nousevaa keskiaikaista luostarisaarta, joka  korkeine torneineen nousi huikeana kontrastina ympäröivästä tasaisesta avomaasta. Pienen graniittisaaren päälle on rakennettu aikojen saatossa iso luostari ympäröivine rakennuksineen ja muureineen, ja lopputulos on kuin suoraan satukirjasta. Kuljimme kapeilla kaduilla ja kiipesimme muureille katselemaan kauniita näkymiä, ja vietimme oikein mukavan päivän vaellellen keskiaikaisissa tunnelmissa. Haimme lounaaksi patonkia ja siideriä camembertin seuraksi, ja vietimme piknik-lounaan ulkona puiden varjossa kivipaadella istuen. Kiersimme tunnin opastetun kierroksen luostarissa, ja pikku hiljaa lähdimme palailemaan takaisin päin kylälle. Pyöräilimme hotelliimme levähtämään ja lähdimme sitten syömään illallista läheiseen La Fermette -ravintolaan. Näissä pienissä ranskalaisissa ravintoloissa on usein tarjolla kiinteä menu, joka on hyvä hinta-laatu-suhteeltaan, ja siihen päädyimme tälläkin kertaa. Thaimaan jälkeen meillä on ollut hirveä hinku tuoreisiin kasviksiin, ja oli ihanaa rouskutella raakakasvissalaattia ilman pelkoa pöpöistä. Olimme taas aivan poikki pitkän ulkona vietetyn päivän jälkeen, joten palasimme huoneeseemme iltahommiin ja nukkumaan.

La Fermette: raakasalaatti, lohta kasvisten kera, suklaamousse; 16,1 euroa

Ensisilmäys Mont-Saint-Micheliin. The first glimpse of Mont-Saint-Michel.


Kapeilla kujilla muurien korkeus korostui. In the narrow lanes the walls looked very high.

Luostarin takana. Behind the abbey.

Aurinkoa sai riittämiin, ja palanutta nahkaa näki paljon. There was lots of sun to be had, and we saw many sun burned tourists.

Komea luostari kohoaa Mont-Saint-Michelin huipulla. Grand abbey rises above the Mont-Saint-Michel.

Kaduilla oli tungosta, vaikkei ollut vielä sesonki. Strees were crowded even though it was low season still.

Piknikillä. Having a picnic.

Mont-Saint-Michel sijaitsee matalikolla, ja laskuveden aikaan vaarallinen, juoksuhiekkaa sisältävä muta-alue ympäröi koko linnoituksen. Kuulimme että edellisenä päivänä kaksi amerikkalaista turistia oli uponnut vyötäisiä myöten juoksuhiekkaan, kun olivat varoituksista huolimatta lähteneet ilman opasta kävelemään alueelle. Mont-Saint-Michel is build on a low coast, and during the low tide dangerous quicksand filled mud flat surrounds the fortification. We heard that the day before two american tourists had sunk in the quicksand up to their waist because they didn't heed the warnings and went wandering without a guide to the mud flats.


Kirkko kaiken huipulla. The church above it all.

Kirkon edessä olevalla aukeamalla oli huikeat näkymät joka suuntaan. The wide space in front of the church had amazing views to every direction.

Tuolta saavuimme, maanviljelysalueeksi kuivatetulta entiseltä merenpohjalta. We arrived from that direction, where the land used to be under water before it was dried to have more farming land. 

Kirkon sisällä. Inside the church.

Kattopuutarha kirkon vieressä. Roof terrace by the church.

Pylväitä. Pillars.

Viileät salit toivat linnamaista tunnelmaa. Cool halls created a castle-like feeling.

Iso puupyörä tavaroiden nostamiseen, jonka sisälle kuulemma heitettiin vankeja juoksemaan kuin hamsterit Ranskan vallankumouksen aikaan. A big wooden wheel that was used to lift things. We were told that during the French revolution prisoners were thrown inside the wheel to run like hamsters.

Harras tunnelma. Holy atmosphere.

Mielettömän hieno näköalapaikka ylhäällä puutarhan vieressä. An awesome viewing place up there beside the garden.

Viimeinen silmäys Mont-Saint-Micheliin kotimatkalla. The last glimpse of Mont-Saint-Michel on our way home.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti