torstai 24. toukokuuta 2012

Day 307: Train to Normandy


Lähdimme Maikin kanssa kolmen päivän Normandian turneelle, päämääränämme Pontorson, pieni kylä rannikolla. Junamatka kesti nelisen tuntia, ja se meni lähinnä torkkuessa, sillä olimme kaikki valvoneet edellisyönä liikaa aikaiseen herätykseen nähden. Saavuimme iltapäivällä neljän jälkeen Pontorsonin pienelle asemalle, jossa majapaikkamme, Au Bon Accueilin, isäntä oli meitä vastassa. Saimme autokyydin guesthouseemme, ja joimme tervetuliaisteet ja suunnittelimme isäntäväen kanssa huomisen ohjelmaa. He olivat hyvin avuliaita ja ihania ihmisiä, ja antoivat hyviä neuvoja ja huolehtivat asukkaiden kyydityksistä eri paikkoihin. Majapaikkamme sijaitsi pienen kylän laitamilla muutaman talon ryppäässä, ihanan rauhallisessa maalaisidyllissä. Kuulimme isänniltämme, että torstai-iltaisin viereiselle parkkipaikalle tulee pizza-auto, josta saa herkullisia kiviuunissa paistettuja pizzoja, ja tietenkin halusimme testata tämän kehutun ihmeen, joten haimme alkuiltapalaksi sieltä pizzat. Hyviä ne olivatkin, itsetehdyistä paikallisista raaka-aineista luotuja ja auton perässä olevassa uunissa paikan päällä paistettuja. Kävelimme ruoan jälkeen puolentoista kilometrin päähän lähimpään kauppaan, ja ihailimme samalla kaunista seutua ja vanhoja maalaistaloja tien varrella. Takaisin tultuamme lähdimme myöhäisiltapalalle crepes-paikkaan, jota meille kehuttiin. Matkaa sinne oli noin kilometri ylämäkeen, mutta palkintona saimme todella herkullisia crepeksiä (toinen calvadoksella liekitettynä ja karamellisoiduilla omenilla ja vaniljajäätelöllä täytettynä, toinen merisuolakaramellikastikkeella ja kermavaahdolla täytettynä) ja paluumatkalla ihailtavaksemme mahtavan oranssin auringonlaskun ja utuiset pellot. Tyytyväisinä kellahdimme sänkyyn raittiin ilman ja hyvän ruoan rentouttamina.

Kuvat lisään heti kun pääsemme parempien yhteyksien äärelle, nyt netti tökkii tosi pahasti.

Majapaikkamme Au Bon Accueil, hauska yli 200 vuotta vanha talo pikku kylässä Normandian rannikon läheisyydessä. Our guest house, Au Bon Accueil, a lovely over 200 years old house in a little village by the coast of Normandy.

Hiljainen on kylätie. Quiet is the village road.

Pizza-autosta ensiapua nälkään: paikallisista raaka-aineista tehty sisälmysmakkarapizza ranskankerman ja juuston kera! A pizza truck gave us first aid to hunger: an offal sausage pizza with french cream and cheese, made from local ingredients!

Iltakävelyllä. On an evening stroll.

Lähin kylä oli 1,5 kilometrin päässä. The nearest village was 1.5 kilometers away.

Matkalla crepes-ravintolaan näimme todella kaunista maalaismaisemaa. On our way to the crepes restaurant we saw amazing countryside.

Lehmät laitumella ovat rauhoittava näky. Cows on a pasture are a peaceful sight.

Kehuttu crepes-ravintola kukkulan huipulla. Praised crepes restaurant on top of a hill.

Calvadoksessa liekitettyä omenacrepesiä vaniljajäätelön kera. An apple crepes with vanilla ice cream flambéed with calvados. 

Upea auringonlasku täydensi ihanan illan. Beautiful sunset made the lovely evening perfect.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti