perjantai 18. toukokuuta 2012

Day 301: Walking in Montmartre

Aamun pakollisten huoltotoimenpiteiden jälkeen menimme yhdessä lounaalle intialaiseen kasvisravintolaan Krishna Bhavaniin intialaiskorttelien läheisyyteen. Hyvää ruokaa, ja ennenkaikkea edullista. Tapasimme sitten Maikin poikaystävän ja kävelimme heidän kanssaan Montmartren kaupunginosassa ympäriinsä, ja tietysti kiipesimme myös Sacre Coeurille, tuolle kuuluisalle kirkolle mäen päällä. Enää se ei ollut yhtä valkoinen kuin muutama vuosi sitten, mutta hieno ja komea ilmestys silti. Kirkon takana oli kujia joilta löysimme kahvilan ja jäimme sinne hetkeksi katselemaan ihmismassan kuhinaa ja muotokuvamaalareiden asiakkaankalastusta. Sen jälkeen kävelimme hiljalleen paikallisten oppaidemme ohjaamina erilaisten herkkukeitaiden kautta japanilaiseen kaupunginosaan ja edelleen Louvren liepeille, mistä lopulta otimme metron kotiin. Vietimme mukavan illan herkutellen ja viiniä juoden, kuinkas muutenkaan. Leipomosta mukaan oli tarttunut mm. ihania maukkaita macaroneja ja suklaaleivokset, jotka olivat sisältä niin meheviä että olivat melkein sulaa suklaata. Ranskalaiset osaavat leipomisen taidon, siitä ei pääse kyllä mihinkään.

Krishna Bhavan: lemon rice with 3 different curries, palak paneer with rice, 2 x mango lassi; 21 euroa.


Montmartren katuja. Streets in Montmartre.

Vastaan tuli parikin karusellia. We saw a couple of these on our walk.

Turistinen mutta komea Sacre Coeur. Touristy but handsome Sacre Coeur.

Sacre Coeurilta avautuu hyvät näkymät Pariisin kaupunkiin. There is a great view over Paris from the Sacre Coeur.

Tolppa-apinan uusi määritys. Tämä kaveri teki hienoja temppuja jalkapallolla tolpassa roikkuen.  This guy did some awesome tricks with a football hanging from a lamp post.

Ihana leipomo, mielettömän hyvät macaronit ja suklaaleivokset. Lovely bakery,  very good macarons and chocolate  pastries.

Yksi vanhimpia ja arvostetuimpia suklaakauppoja. One of the oldest and most valued chocolate shops.

Metron sisäänkäynti oli saanut uuden ilmeen. The new look of a metro entrance.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti