tiistai 2. elokuuta 2011

Day 11: Hamburgers

Laiska päivä. Siis todella laiska. Sen verran jaksettiin että käveltiin Pikisaaren kautta keskustaan syömään porukalla hampurilaisia uuteen hampurilaismestaan, joka kyllä oli hieman enemmän baari kuin ravintola joten mukana olleet pikku lapsoset ja vauva herättivät hieman kummastusta kanssakävijöissä. Hampurilaiset olivat oikein maukkaita ja suorastaan edullisia Helsingin hintoihin verrattuna, joten ken Ouluun on tulossa ja hampparia halajaa, voi huoleti mennä Kauppuri 5 -nimiseen baariin. Paikka oli muuten tupaten täynnä paikallisia ja koko ajan oli tasainen jono, joten lienee tunnettu hyvistä sapuskoistaan laajemmaltikin. Me söimme tietysti terveelliset kasvishampurilaiset, mutta siskot intoutuivat vetämään Teurastaja-nimisen annoksen, joka oli täyttä asiaa ilman turhia rehuja. Itse asiassa siinä annoksessa ei ollut rehuja ollenkaan, eikä niitä siihen kuulemma myöskään saa vaikka pyytäisikin. Sen verran jäi kaivelemaan että saatamme käydä itsekin teurastajaa tervehtimässä...

Kauppuri 5 Bar & Grill: Kasvishampurilainen ja Fanta yhteensä 10 euroa.


Kaunis Pikisaaren puutaloalue Oulun torin kupeessa. Idyllic Pikisaari wood house area by the Market place.

Kasvishampurilainen, oikein hyvä oli. Vegetarian burger, very good.

Teurastajan sisältö. What the butcher includes (burger steak, pork neck and roasted beef simmered in beer, bacon and cheese. No vegetables at all.).

Ja tässä itse teurastaja. Tätä saa myös 2, 3 ja 4-kertaa isompana versiona, jos sattuu hiukomaan. And here is the butcher. This is available also in 2, 3 and 4 times bigger size if you happen to feel peckish.


Carlos Drake, seikkailija.

Luku 11

Carlos ja tomppelit seisoivat leikkaussali kuuden valkoisina hohtavien kaksoisovien edessä. He muodostivat komean ja sankarillisen näyn, josta voisi joku taiteilia (siitä puuttuu j) tehdä upean frescon johonkin sopivaan kirkkoon. Carlos seisoi tummat kutrit liehuen olemattomassa tuulessa. Hänen asentonsa kuvasti kreikkalaisen mytologian sankaritarinoita tuomalla esiin hänen miehekkään leukansa, jota koristi vieläkin miehekkäämpi sänki. Tomppelikaksikko kuvasti lähinnä äärimmäistä tyhmyyttä. Kuuluisa valokuvaaja Iskias Zoomi otti heistä kasan kuvia ja lähti kiidättämään niitä Heroes and Idiots lehteen etusivun skuupiksi (hän näki jo silmiensä edessä tekstinkin, Aikamme sankari Carlos Drake ja kohtalon ovet). Nyt näemme miten Carlos tarttuu rehvakkaalla otteella salin ovenkahvaan ja leväyttää toisen puoliskon auki. Hän ja Pim/Pam astuvat sisään. Sisällä on kylmää (hyytävää jopa) ja salin ainoat valot osoittavat kohti keskellä olevaa leikkauspöytää, jolla makaa  peitetty hahmo. Ympärillä odottavat apuhenkilökuntaan kuuluvat Pastori Lax, apulaisleikkauskirurgi Hemmo Puukko ja hoitaja Lydia Hellä (josta jo tiedämmekin, että hän on aikamoinen lörppö). Carlos astuu itsevarmoin askelin leikkauspöydän ääreen ja kysyy Hemmolta asiantuntevasti: "Hei Hemmo, mikäs on tilanne?"  "Luojan kiitos, että tulit Carlos, nyt on paha paikka! Potilas tuotiin tunti sitten tänne kriittisessä tilassa, emmekä me pystyneet tekemään mitään hänen hyväkseen. Sinähän olet juuri tällaisten leikkausten asiantuntija ja kaiken lisäksi hän pyysi sinua suorittamaan operaation". "Katsotaanpa sitten", sanoi Carlos tarttuen rohkeasti potilasta peittävään lakanaan ja heittäen sen maailmanmiehen elkein lattialle. Seuraavalla hengenvedolla hän kirkaisi kauhusta (korkea C tietysti).

Mikä karmea näky kohtasi sankariamme?

Onko korkea C parasta mihin hän pystyy?

Onko Lydialla uhkea povi?

Vastaukset näihin kysymyksiin ja paljon muuta seuraavassa jaksossa tarinassa, Carlos Drake, seikkailija.

3 kommenttia:

Thuron kirjoitti...

Juu pitää itsekin käydä tutustumassa tuohon. Mielessä leijuu hyvin tulinen hampurilainen.

Tau kirjoitti...

Sen jos saat syötyä niin tarjoan oluet!

Tau kirjoitti...

Siis sen tulisen Muerten...

Lähetä kommentti