lauantai 13. elokuuta 2011

Day 22: Radalla!

Upean aamun upeana aloituksena teimme lenkin Riekkola-Välivaaran pururadalla Feelmaxit eli ohutpohjakengät jalassa. Ilma tuoksui raikkaalta ja hyvältä, sellaiselta auringossa lämmenneeltä metsältä, tiedättehän? Sitä veti keuhkoihinsa ilolla. Oli ihan hauska kävellä ja ottaa spurtteja niillä Feelmaxeilla, ja kyllä niitä käyttäessä ainakin sellainen ero huomattiin, että reisilihakset väsyivät eri tavalla ja paljon nopeammin kuin normaalisti, varmaan johtui jalkojen eri asennosta tai jotain. Voisi olla ihan hyvä juttu käydä säännöllisesti lenkillä noilla, mutta kun ne ei mahdu laukkuun niin saavat nyt jäädä matkasta.

Sitten onkin vain istuskeltu terassilla auringossa ja lueskeltu. Iltapäivällä kahviteltiin vieraan kanssa, ja iltasella käytiin ajelulla Tornion puolella ja opittiin että sieltä löytyy Struven ketju, kappas vaan!

Pakko mainita niistä eilisistä Kukkolankosken ostoksista, että siika oli ihan tavanomainen mutta pullat erittäin hyviä ja se leipä aivan taivaallisen hyvää! Tämä vinkkinä mainittakoon, jos vaikka joku on tulossa käymään täällä päin ja haluaa herkutella paikallistuotteilla.

PS. Kävimme vielä yöajelulla niinkuin tapana täälläpäin on. Kauniit värit, kylmä yö.


Feelmaxit jalassa oli eri kivaa lenkkeillä! With Feelmax shoes (special thin soles so they feel like you have no shoes at all) it was quite nice to take a hike!

Lintutornista näkyi ex-meri, nykyinen suolampi. From the bird-watching-tower you could see ex-sea, presently swamp lake.

Kaikki parhaat mustikat oli jo poimittu. All the good blueberries were already picked.

Puolukat on kohta kypsiä. Cowberries are soon ripe.
Haaparanta ja Tornio yöllä. Haaparanta and Tornio at night.

Lapin kullan värit on vielä jäljellä, vaikka tehdas on suljettu. Lapin kulta (beer brand) colours are still here, even though the factory is closed.


Carlos Drake, seikkailija.

Luku 22


Carlos repäisi revolverinsa esiin nopeammin kuin silmä ehti havaita ja alkoi ruiskuttaa siitä mansikkamehua Paten silmiin. Pate oli myös tempaissut omat revolverinsa esiin ja yritti pölläytellä niistä nokipilviä Carloksen päälle. Hetken aikaa vallitsi melkoinen sotku ennen kuin kummaltakin loppui ammukset. Nokipilven laskeuduttua nähtiin, kuinka Pate yritti  pyyhkiä mansikkamehua silmistään ja Carloksen habitus oli varsin mustanpuhuva. "Näyttäisi tasapeliltä", totesi Mikko baarimikko tiskinsä takaa. "How!", säesti siihen päällikkö. "Mau", totesi siihen kissa, jne. jne. "Jee, eli Carlos on siis voittaja ja kunkku!", huuteli Pam tiskiltä. Hän oli täydessä seilissä käytettyään tilaisuutta hyväkseen: muiden seuratessa kaksintaistelua hän oli napannut tiskin takaa viskipullon, jonka oli sitten tyhjentänyt kahdessa sekunnissa. "Hurraa, me ollaan sankareita kaikki!", kuului vaimea ääni viinakaapista, Pim oli myöskin käyttänyt tilaisuutta hyväkseen. "Äh", Carlos sanoi, "kauhea hässäkkä pienestä asiasta. Ei kai sillä nyt ole mitään väliä, jos puhuttelenkin baarin ilolintua, eikös ne nyt ole just sitä varten?" "Mikä ihmeen ilolintu", kyseli Mansikka-Pate. "Kuka täällä muka on ilolintu?" "Tsirp!", sanoi Tsirp. Pate nuoleskeli mehua huuliltaan ja näytti järkyttyneeltä. "Miten sinä saatoit Tsirp?" "No, kun televisiosta ei tullut mitään hyvää ja...", aloitti Tsirp selityksensä. Sillä aikaa Carlos oli siistiytynyt sen verran, että näytti enää lievästi ruskettuneelta. Hän asteli baaritiskin ääreen ja otti nyt jo sammuneen Pamin kainaloonsa. "Pim, lähdetään", hän huuteli viinakaapin suuntaan. "Tullaan!", kuului Pimin ääni ja kohta viinakaapin ovi aukesi ja Pim ryömi esiin. Carlos lähti kohti heiluriovia Pim vanavedessään. Ovien vieressä istuva päällikkö pysäytti hänet möreällä "How!" äännähdyksellä. "Suuri Päällikkö asia sinulle!"


Mikä ihmeen kaksintaistelu tuo nyt muka oli?


Oliko mansikkamehu edes itsetehtyä?


Eikö mustikkamehu olisi terveellisempää?


Vastaukset näihin kysymyksiin ja paljon muuta seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Lehdestä luin, että kuuminta hottia onkin nyt juoksusukat - siis juoksukengät jotka näyttävät ihan sukilta. Sellaiset mahtuisivat reppuunkin paremmin...

Tau kirjoitti...

Meinaatkohan niitä vibrameita? Ne kyllä näyttää niin hassuilta että en millään saa itseäni käyttämään moisia...

Nina kirjoitti...

Just näin Särkänniemessä yhdellä pariskunnalla sellaiset sukkakengät. Olivat aikas huisin näköiset :) Paljon puhutaan siitä miten paljain jaloin olisi hyvä kävellä. Niillä tosiaan voisi käppäillä sellaisilla paikoilla missä muuten ei viitsisi.

Tau kirjoitti...

Joo, mulla ainakin vaikutelma muistuttais niin paljon ankkaa että olis vähän liian hilpeää touhua julkisille paikoille...

Lähetä kommentti