perjantai 12. elokuuta 2011

Day 20: Turistina Haaparannalla. Heja Sverige!

Kiersimme tänään perinteisen turistikierroksen Haaparannan keskustan tuntumassa. Liikennettä on niin vähän, että kun katua ylittäessä joutuu yhtäkin autoa odottamaan tuntuu se mukamas ruuhkalta. Täällä on niin vähän turisteja, että meidän kameran kanssa heiluminen herättää huomiota paikallisten alkuasukkaiden keskuudessa. Eikä täällä kukaan kulje kävellen. Ja kaikilla on jalassa ne kirotut crocsit. Siis aivan kaikilla.

Eilisen Turisti-info-vierailun jälkeen meillä oli runsaasti matskua paikallistietoudesta. Kävi ilmi, että täällä on ollut jo vuosia aivan nenämme alla Euroopan suurin karkkikauppa! Otimme haasteen vastaan ja kävimme tsekkaamassa valikoiman. Ihan ok. Ja jos tämän tekstin seassa on paljon typoja, se johtuu vain siitä että kirjoittajalla on liian vähän verta sokerissaan. Illalla paistettiin lättyjä ja katsottiin leffaa koomanamujen kera, näin mielestämme voi parhaiten nollata tilanteen ja vetää kaikenlaiset aivoaallot suoraksi viivaksi. Toimii.

Lempitalomme Haaparannalla. Our favorite house in Haaparanta.

Rautatiesilta Ruotsista Suomeen. Huomatkaa eri raideleveydet: Ruotsilla on leveämpi ja Suomella kapeampi leveys. Railway bridge from Sweden to Finland. Notice the differences in track widths: Sweden has wider tracks than Finland.

Joenrantataloja Suomessa Ruotsin puolelta kuvattuna.  Finnish houses by the river, photo taken from the Swedish side.

Onko se avaruusalus? Ehei, vaan vesitorni! Is it a space ship? No, it's a water tower!

Vanha Haaparannan rautatieasema, jossa nykyisin toimii nuorisokeskus. Vähän turhan hienot puitteet nuorisolle. Ideoimme että siitä saisi upean gootti-vampyyrilinna-tyylisen hotelli/yökerhon. Jos rahoittajia löytyy, kerromme mielellämme lisää ideastamme! Old Haaparanta Railway Station. It is nowadays a youth center. Too good a place for youths. We planned a superb goth-vampire castle -style hotel/night club there instead. In case of investors, kindly contact us, we will gladly tell more about our ideas! ;)

Hieno vanha masiina. Nice old machine.

Ärtsyn sininen talo. Very blue house.

Luultavasti maailman rumin kirkko.  Ulkovuoraus on aaltopeltiä. Probably the ugliest church in the world. Outside surface is corrugated iron.

Jännittävä vanha vesitorni keskustassa. Exciting old water tower in the center.

Tyypillinen katunäkymä Haaparannalla, vanhaa ja uutta vierekkäin eikä ketään missään. Typical street view in Haaparanta. Old and new houses side by side and nobody in sight anywhere.

Haaparanta, maailman napa. Haaparanta, center of the world.

Sateenkaaren tuolla puolen... Somewhere over the rainbow...


Carlos Drake, seikkailija.

Luku 20

"Mitä ihmettä te kaksi käppänää voisitte haluta shoppailla?" Carlos kysyi kahdelta käppänältä. "Viinaa", sanoi Pam. "Mennään paariin", sanoi Pim. "No, jos nyt sitten yhdet pienet ja nopeat, enkä tarkoita teitä kahta vaan ryyppyä", Carlos sanoi. "Minun pitää löytää se pesula, että voin jatkaa tämän salaperäisen naamarijutun selvittelyä, en siis voi ottaa naamareita jossain kapakassa", (tässä kohtaa on mainittava, että Carlos on melko huumorintajuton kaveri ja siitä syystä äskeinen sanaleikki oli täysin tahaton). "Jepu", sanoi Pim, "mennään vaikka tuonne". Pikku pätkä osoitteli lähellä olevaa kylttiä, jossa luki: Bar Hirsipuu. "Selvä", Carlos totesi ja johdatti joukkonsa baarin heiluriovien läpi. "Howdy", hän tervehti rehvakkaasti päästyään sisälle. "Ow!", hän ulvahti seuraavaksi.

Onko Carlos todellakin niin huumorintajuton kuin mitä kääntäjä yrittää antaa ymmärtää?

Eikö kannattaisi pysyä poissa baarista nimeltä Hirsipuu?

Käyttääkö Pam dödöä?

Vastaukset näihin kysymyksiin ja paljon muuta höperöä seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti