perjantai 4. marraskuuta 2011

Day 105: Yesh, we haz interwebz!

Aamulla lähdimme tutstumisreissulle Cairnsin kaupunkiin, jonne on täältä bussilla 50 minuutin matka, bussi kun kiertelee kaiken maailman lähiöt. Saavuttuamme kaupunkiin kävelimme heti rannan tuntumaan katsastamaan Esplanadin ja ja ison suolavesiuima-altaan eli Lagoonin. Rannassa vesi oli todella matalalla, ja mudassa hillui tuhansia rapuja joista lähti naksahtelevia ääniä. Näimme myös muutaman karmean ison madon tai käärmeen, jotka nostivat päätään mutalammikoista ja heiluivat juopuneen lailla. Eipä ihme että kaikki uivat vain altaissa. Lagoonissa oli jo paljon uimareita, vaikka oli perjantai-aamu. Käveleskelimme ympäri kaupunkia tutustumassa paikkoihin, ja menimme isoon kauppakeskukseen selvittämään internet-yhteyden ongelmia. Sieltä saimme varattua ajan Telstran tekniseen tukeen Smithfieldiin neljäksi, joten jouduimme hylkäämään alkuperäiset suunnitelmat outlet-myymälöistä ja pienen kiertelyn ja mango-ostosten (Bowen-mangoja 2 kg 10 dollarilla) jälkeen lähdimme bussilla kotiin syömään välipalaa ja hakemaan läppäriä teknista konsultaatiota varten. Hyppäsimme taas samaan bussiin ja matkasimme Smithfieldiin, jossa hetken odottelun jälkeen tekninen setä asensi softat koneeseen ja sai yhteydet pelaamaan, jee! Ei kun takaisin bussiin ja kotiin viettämään iltaa netin ja ensimmäisen Resident Evil -leffan parissa, ah tätä autuutta.

Cairnsin satama on yksi Australian vilkkaimmista risteilysatamista. Cairns harbor is one the busiest cruise harbors in Australia.

Laskuvesi paljastaa pohjamudassa mönkivät ravut. Kaikki mustat pisteet kuvassa ovat rapuja. Low tide reveals the crabs that scuttle in the mud. All the black spots in the image are crabs.

Lagoon on iso uima-allas meren rannalla, sinne mahtuu kerralla 1000 ihmistä uimaan. Lagoon is a big swimming pool by the ocean, it can take as much as 1000 people at one time.

Eipä tässä oikein merenrantanäkymistä voi puhua, kun meri on paennut noinkin kauas. Where's the ocean view, when the ocean has escaped this far?

Cairns on matalasti rakennettu ja laajalle levinnyt kaupunki. Cairns is build low and has spread widely.

Rusty's market on suosittu paikallisten hedelmien ja vihannesten ostopaikka. Rusty's market is popular place to get the local fruits and veggies.Carlos Drake, seikkailija

Luku 105


Mainostauko.


Pippadippadappadaidaiduuduu. "Katso isi, uudet Carlos Drake toimintanuket on tulleet! Vau, siistii! Tuossa on sairaanhoitaja-Carlos, mukana tulee stetoskooppi ja kuumemittari!" Niin, nyt ne ovat taas kaikissa lelukaupoissa, juuri sopivasti ennen joulua niin, että kaikki rahakkaat vanhemmat voivat hankkia niitä lapsillensa useitakin kappaleita. Kerää koko sarja. Mukana kaikki tutut ja rakastetut hahmot: Carlos, Tontut, Elviira, Philomenon, Aswand ja nyt huippu-uutuutena Kapteeni Kaboom/Musta Kapteeni, kahdella eri asuyhdistelmällä, yhdistele makusi mukaan. "Isi, tuoko joulupukki minulle Carlos-nuken, jos olen oikein kiltti ja luon kaikki lumet ennen joulua?" "Olen siitä ihan varma Pikku-Pertti, jos vielä tuot isille iltakaljat joka ilta niin luulen, että pukki saattaa tuoda kaksikin nukkea. Pitäisitkö esimerkiksi autokoulunopettaja-Carloksesta? (nyt vain 99,99 rahaa). "Joo, autokoulunopettajat on niin cooleja ettei ole tosikaan!" "Ei sitten muuta kuin kotiin lumitöihin!" "Jee!" Carlos Drake toimintanuket, koko perheen iloksi jo vuodesta 1974.


"Oletko kyllästynyt toimimattomiin laihdutuskuureihin? Tietenkin olet, ja niin olemme mekin. Siksi kehittelimme uuden mullistavan laihdutusmetodin. RR-Dieetti on takuuvarma tapa laihtua nopeasti ja tehokkaasti. Metodi on hyvin yksinkertainen ja toimii varmasti vaikeimmissakin tapauksissa. Näin dieetti toimii: Kuurin alussa luoksesi tulee asumaan Raaka-Rane niminen entinen linnakundi, joka pitää huolen siitä, että tahdonvoimasi kestää. Laihduttuasi halutun määrän maksat Ranelle hänen palkkansa ja homma on sillä selvä. Tilaa nyt RR-Dietti  ja tee naapurisi ja työkaverisi kateellisiksi!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti