sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Day 100: Goodbye Fiji, hello Australia!

Järkyttävää herätä neljältä aamulla, ensi kerralla vältän kyllä aikaisia lentoja. Hotellilla oli ilmainen taksikuljetus kentälle, joku kävi potkimassa kuskin hereille ja uninen mies ajoi meidät kentälle pimeydessä. Saimme selvitettyä muodollisuudet nopeasti ja pääsimme torkkumaan koville penkeille odotusaulaan. Viimeiset kolikot piti saada tuhlattua joten ostin Pure fiji -sarjan kookosöljyä, törkeän halpa ja hyvälaatuinen tuote. Olisin halunnut ostaa kaikille Pure fijin tuotepaketteja joululahjaksi mutta minkäs teet kun ei voi kuljetella niitä pitkin maailmaa. Viimein pääsimme koneeseen ja lennolle kohti Brisbanea, missä meillä oli vaihto Cairnsiin. Lento kesti vain neljä tuntia, eipä ihme että Fiji oli täynnä australialaisia. Brisbanessa ihmettelimme kovin hiljaista ja tyhjää terminaalia, kunnes selvisi että se johtui Qantaksen lakosta. Me reppanat kun olemme ihan uutispimennossa niin emme tienneet että Qantaksen johto oli päättänyt jättää koneet maahan koko sunnuntaiksi. Luojan kiitos meidän lentomme oli vain nimellisesti Qantaksen ja varsinaisen lennon hoitivat yhteistyökumppanit, muuten olisimme varmaan vielä Fijillä. Brisbanen kentällä söimme kevyen lounaan ja kulutimme aikaa, ja iloitsimme siitä että tämän päivän jälkeen ei tarvitse lentää kuukauteen. Lento Cairnsiin kesti pari tuntia, ja kolmen jälkeen iltapäivällä laskeuduimme Australian maaperälle. Meillä oli kuljetus varattuna Blue Lagoon Resortiin Trinity Beachille, joka on noin varttitunnin ajomatkan päässä Cairnsista. Ajomatka oli tylsä, ei yhtään krokotiiliä tai kengurua näkynyt. Perillä saimme huoneistomme ja asetuimme taloksi. Seuraavan kuukauden ajan kotimme on kaksio uima-altaan äärellä, joten voin jatkaa uimaharjoituksia. Lähdimme illalla käymään lähikaupassa, ja muuta emme jaksaneet tehdäkään.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 100

Elviiran tarina jatkuu.

Philomenon aikoi aluksi antaa Elviiran kasvatuksen erään lastenhoitajan (nimeltään Kaija Loppanen, hänellä oli hyvin kuuluisa englantilainen serkku, joka oli myöskin lastenhoitaja ammatiltaan) tehtäväksi mutta hän muutti mieltään viime hetkessä. Philomenon oli ollut niin vaikuttunut Kapteeni Kaboomista, että hän päätti antaa Elviiran kasvatuksen majavan osaaviin käpäliin. Kapteeni opetti Elviiralle kaiken puiden kaatamisesta ja patojen rakentamisesta. Elviiralle kasvoi vahvat hampaat ja hän oppi nakertamaan puuta jopa paremmin kuin Kapteeni. Kului muutama vuosi, jonka jälkeen Kapteeni arvioi, että oli aika aloittaa Elviiran supervoimaharjoitukset. Seurasi kiihkeä ajanjakso, jonka aikana Elviira oppi lentämistä, käpälä-chitä, majavatelepatiaa ja salaperäistä talttahammas-futa. Eräs tärkeä taito, jonka Elviira oppi, oli Salfarilainen muodonmuutostekniikka. Tekniikan avulla Elviira saattoi muuttaa ulkonäköään ja sukupuoltaan ja jopa rotuaan. Supervoimadiplomikokeessa Elviira säväytti lautakuntaa lentämällä paikalle Zagatikorppina, lukemalla lautakunnan jäsenten ajatukset ja varastamalla heidän lompakkonsa. Sen jälkeen hän muutti itsensä nelikätiseksi Kippari-Kalleksi ja antoi selkään kokonaiselle legioonalaiskomppanialle keräten kaikki kypärät korkeaksi keoksi päänsä päälle. Elviira sai loppukokeestaan ensimmäisenä kokelaana koskaan täydet satakymmenen pistettä ja räätälöidyn tittelin: Kenraalitar Pow.

Käyttääkö Elviira Colgatea vai Pepsodentia?

Onko Powwow Elviiraa ihailevien miesten huudahdus vai Elviiran johtama kokous?

Vastaukset näihin tyrmääviin kysymyksiin ja paljon muuta patoutunutta seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti