torstai 6. lokakuuta 2011

Day 76: 11 hour walkabout

Viimeinen täysi päivä ja vielä paljon pakollisia juttuja näkemättä ja kokematta, niinpä ajoissa ylös ja kaupungille mars! Poikkesimme matkan varrella Moman myymälään ihmettelemään, ja kuljeksimme Central Parkin läpi ja pysähdyimme tsekkaamaan Guggenheimin museon ulkoa päin. New Yorkissa kun ollaan, niin juustokakkukokemus oli tietysti pakollinen, joten lounaaksi menimme kakkukahville Two little red hens -nimiseen leipomoon, jota jotkut kehuvat kaupungin parhaaksi. Maistoimme kurpitsajuustokakkua ja New York style -kakkua, molemmat todella hyviä ja täyttäviä. Näin virkistyneinä matkasimme katsastamaan kuulun Bloomingdalesin tavaratalon. Kävimme myös pikaisesti Columbus Circlen kauppakeskuksessa, mutta se näytti niin tylsältä että lähdimme heti pois. Sen sijaan menimme kiertelemään Chinatownin katuja, ja melkein jäimme sinne lounaallekin, mutta viime hetkessä päätimme että sittenkin lähdemme metsästämään aitoa amerikkalaista hampurilaista, kun täällä kerta ollaan. Niinpä hyppäsimme metroon ja menimme Brooklynin puolelle, sillä olimme lehdestä lukeneet että siellä on Ella Cafe, jonka sirloin burger kilpailee kuulemma kaupungin parhaan tittelistä. No mene ja tiedä siitä parhaasta, kun ei ole vertailukohdetta, hyvä burgeri se oli ja täysin luomua, mutta ei niin hyvä että sitä varten olisi kannattanut puoli kaupunkia kulkea. Ilta alkoi hämärtyä ja matkasimme metrolla toiseen osaan Brooklynia, Dumboon ja Brooklyn Heightsiin, ottamaan kuvia viimeisestä pakollisesta kohteesta eli Brooklyn Bridgestä. Se vaan ei ollutkaan yhtään kiva, vaan vieressä oleva Manhattan Bridge vei kaiken huomiomme. Heti metrosta ylös tultuamme ja karttaa katsellessamme ystävällinen alkuasukas tuli neuvomaan mihin kannattaa mennä kuvaamaan ja mistä saa hyvää pizzaa, olipa mukava setä. Pyörimme ympäriinsä aluetta ja räpsimme kuvia minkä kerkesimme, ihana iltavalo syveni koko ajan ja maisemat muuttuivat yhä hienommiksi ja salaperäisimmiksi. Kävimme herkkukaupassa hakemassa vettä ja huomasin, että siellä oli valikoimissa myös suomalaista lakua, sekä Pandan että Halvan, hyvä Suomi!  Illan päätteeksi ihailimme Brooklyn Promenadella syvänpunaista taivaanrajaa ja Manhattanin valaistuja pilvenpiirtäjiä, jotka tuntuivat kaatuvan päälle kaikessa majesteetillisuudessaan. Tunsin itseni ihan pikku hippuseksi yön sylissä. Siinä hetkessä oli taikaa. Matkasimme metrolla hotellille ja iltapalaa syödessämme ihailimme viimeisen kerran ikkunasta avautuvaa yönäkymää. Uni alkoi väkisinkin painaa 11 tunnin vaelluksen jälkeen, joten pakkasimme pikaisesti ja painuimme nukkumaan.

Keskuspuistossa oli kiva kävellä. It was nice to stroll along the paths in Central Park.

Guggenheimin museo oli pienempi mitä odotimme. The Guggenheim museum was smaller than we expected.

Aito amerikkalainen juustokakku virkisti väsynyttä kulkijaa. Jopa kahviloissa käytetään kertakäyttöastioita.  Real american cheesecake refreshed the tired traveller. Note that even in cafes they use disposable cups and plates.

Pihamyynti Williamsburgissa. Yard sale in Williamsburg.

Kaupungin parhaiksi kehutut sirloin-hampurilaiset Ella Cafessa. Hyviä olivat, mutta vaikea uskoa että parhaimmat... Allegedly the town's best hamburgers in Ella Cafe. They were good, but it's difficult to imagine they were the best...

Iltanäkymä Vapaudenpatsaalle Brooklyn Promenadelta. Evening view to the Statue of Liberty from Brooklyn Promenade.

Pidimme Manhattan-sillasta enemmän kuin kehutusta Brooklyn-sillasta. We preferred the Manhattan Bridge over the famous Brooklyn Bridge.

Paikallisen asukkaan neuvojen mukaan osasimme suunnata tiettyyn kadun kulmaan tietyn kaivonkannen päälle ottamaan kuvan, jossa Empire State Building kehystyy sillan rakenteisiin. Following the advice of the local resident we knew to go to a certain street corner on a certain man hole cover to take a picture of Empire State Building framed by the bridge.

Illan saapuessa silta komistuu entisestään. When evening comes the bridge gets better and better.

Upea auringonlasku Brooklyn Promenadelta nähtynä. Beautiful sunset seen from the Brooklyn Promenade.

Manhattan iltavalaistuksessa oli huikea näky. Lit Manhattan in the evening was an amazing sight.

Valaistut pilvenpiirtäjät olivat niin majesteetillinen näky, että aivoja kutitti. The lit sky scrapers were so majestic to behold, that it tickled our brains.
Carlos Drake, seikkailija

Luku 76

Carlos seisoi vessankopissa ja tunsi itsensä hyvin pieneksi ja pelästyneeksi. Hän ei uskaltanut aukaista kopin ovea vaan seisoi hiljaa ja odotti. Paukutus ja huutelu jatkui jonkin aikaa ja loppui sitten. Carlos kuuli poistuvien askelten ääntä ja sitten oven aukaisun jossain kauempana. Carlos astui ulos vessasta pesuhuoneeseen, jossa oli pitkä rivi käsienpesualtaita ja niiden yläpuolella peilejä. Katsoessaan peiliin Carlos ei kauhukseen nähnytkään omaa normaalia peilikuvaansa vaan itsensä sellaisena kuin hän oli ollut kaksitoistavuotiaana. Joko hän oli siirtynyt ajassa takaisinpäin tai sitten hän oli kutistunut pesussa. Pesuhuoneen päässä oli tussein sotkettu ovi, joka johti pitkään käytävään, jonka varrella oli vihreäksi maalattuja pukukaappeja. Katossa roikkui säännöllisin väliajoin isoja valkoisia kelloja. Carlos tunnisti paikan erittäin hyvin, hän oli vanhassa koulussaan. Kaikki oli samanlaista kuin kolmekymmentä vuotta sitten, haju, nuhruiset lattiat ja jopa ilmassa leijuva pöly. Carlos käveli jonkin matkaa ja saapui vanhan kaappinsa luo. Ovessa oli nuhruinen kyltti, johon oli kirjoitettu sinisellä tussilla numero yhdeksän ja sen alla nimi: "Carlos Drake". Carlos tuijotti kylttiä kylmä tunne vatsanpohjassa velloen. Hänen pahin painajaisensa näytti tulevan toteen: hän oli jälleen kouluikäinen ja jälleen koulussa. 

Milloin on matematiikan tunti?

Entä maantiedon?

Vastaukset näihin opettavaisiin kysymyksiin ja paljon muuta seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti