lauantai 29. lokakuuta 2011

Day 99: Sightseeing in Nadi

Olimme varanneet aamusta neljäksi tunniksi auton ja kuskin, joka toimi oppaanamme ja kuljetti meitä nähtävyyksiä katsomassa. Ei niitä nähtävyyksiä niin kauheasti täällä Nadissa ollut, joten osa neljästä tunnista meni turistikaupoissa. Olimme kumpikin hieman huonovointisia, mikä lie pöpö nyt jyllää, mutta halusimme kuitenkin nähdä kaupungin, ettei jää kaivelemaan mieltä. Kierros aloitettiin orkideapuutarhassa eli Garden of the Sleeping Giantissa. Kaunis paikka, viidakkomaiseen ympäristöön oli istutettu runsaasti erilaisia kasveja. Polku kierteli ympäri puutarhaa ja voisi melkein kuvitella että nurkan takaa vastaan tulee dinosaurus. Oppaamme oli mukava mies, joka osasi kertoa Fijin kulttuurista ja historiasta pieniä anekdootteja. Hieman piti osata pitää varansa ja kieltäytyä ylimääräisistä ehdotuksista, jotka ensin vaikuttivat hyviltä diileiltä mutta paljastuivat sitten maksullisiksi. Businessmiehiä nämä fijiläiset, turistilta otetaan kyllä rahat pois. Sen huomasimme myös vieraillessamme intialaisessa temppelissä, jonka piti olla ilmainen jos ei mene sisälle, mutta lipunosto vaadittiin silti. Kävimme seuraavaksi Port Denaraussa, jossa olisi ollut oikein kivan oloinen kalaravintola Bone Fish, jos vain olisimme olleet syömäkunnossa. Sieltä palasimme Nadiin ja kuski jätti meidät kaupoille pyörimään puoleksitoista tunniksi ja meni itse juomaan kavaa kavereidensa kanssa sillä aikaa. Tuhlasimme kaupoissa aikaa muttei rahaa, emme jaksaneet innostua turistikrääsästä ja ainoat edulliset vaatteet olivat paikalliset merkit, joiden laatu ei vaikuttanut kovin hyvältä. Iltapalaksi ostimme paikallisesta leipomosta kookoskierteet ja kermapullat, joita oli kehuttu, mutta kermapulla oli kyllä enemmän sämpylä kuin pulla ja kermakin jotain pahanmakuista mömmöä, joten syömättä jäi. Kävelimme pääkatua pitkin ja katselimme paikallista meininkiä. Turisteja houkuteltiin välillä kauppoihin melko aggressiivisesti. Paikallisväestö ei paljoa turisteista välittänyt, he kävivät eri kaupoissa ja viettivät "fiji time" eli ottivat iisisti juoden ja syöden ja jutellen. Kaupungissa ei ollut ainakaan näin päivällä kiva tunnelma eikä oikeastaan mitään nähtävääkään, joten ihan mielellään palasimme takaisin hotelliin lepäämään. Loppupäivä on mennyt leppoisasti; päiväunet, lukemishetki ja välipala palauttivat hieman voimia. Niitä tarvitaan, sillä huomenna on taas matkapäivä ja aikainen herätys puoli viideltä aamulla.

Jokin orkidea Nukkuvan jättiläisen puutarhassa. Some orchid at the Garden of Sleeping Giant.

Lisää kukkasia puutarhassa. More flowers at the garden.

Puutarhassa oli myös isoja puita ja pensaita, välillä siististi ja välillä viidakkomaisen villisti. There were also trees and bushes in the garden, at times they were quite jungle like.

Banaaniterttu. Bananas.

Hieno kukka. Nice flower.

Intialainen temppeli Nadissa. Indian temple in Nadi.

Tyypillinen tienvarsitalo. Typical house by the roadside.
Nadin pääkatu. Main street in Nadi.

Carlos Drake, seikkailija

Luku 99

Elviiran tarina.

Carloksen ja Elviiran äiti ei tiennyt odottavansa kaksosia. Carlos syntyi ensimmäisenä aiheuttaen isänsä, hoitajan ja synnytyslääkärin pyörtymisen. Elviira syntyi Carloksen vanavedessä ilman, että heidän äitinsä huomasi mitään. Koko porukan ollessa pyörtynyt tai muuten vain muissa maailmoissa, joku kävi nappaamassa Elviiran. Näin Carlos kasvoi luullen olevansa ainoa lapsi (hänen veli- ja siskopuolensa ovat aivan oma tarinansa). Elviiran oli siepannut kaksosten kidnappaukseen erikoistunut supervoimin varustettu majava nimeltään Kapteeni Kaboom (majava oli lievästi suuruudenhullu). Majavan oli tehtävään palkannut maailman rikkain mies Philomenon (joka kuitenkin oli hiukan köyhempi kuin maailman rikkain ankka Roope). Philomenon oli törmännyt vanhaan ennustukseen tutkiessaan vanhoja kääröjä Anghzhagin kuningaskunnan kirjastossa. Hän oli ollut alunperin etsimässä tietoa Unohdetuista Planeetoista mutta jätti etsinnän kesken löytäessään erään hyllyn pohjalta ikivanhan käärön, jonka sinetissä oli kaksi hyppäävää lohta. Kääröön oli kirjattu vanha ennustus, joka sai Philomenonin pään pyörälle. Kahden seuraavan vuoden aikana hän pani täytäntöön monimutkaisen ja kalliin suunnitelman, jonka ensimmäinen tärkeä askel oli Elviiran kidnappaus.

Saammeko tietää minkälaisia supervoimia Kapteeni Kaboomilla on?

Vastaus tähän superkysymykseen ja paljon muuta nappaavaa seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti