maanantai 31. lokakuuta 2011

Day 101: First glimpse of the ocean

Nukuimme melkein kellon ympäri, ja heräsimme suht virkeinä nauttimaan ensimmäisestä päivästä trooppisessa Pohjois-Australiassa. Sääennustus lupasi +30 astetta, ja siltä se tuntuikin. Kävimme tutustumassa ympäristöön ja keinotekoiseen laguuniin, jonka äärelle meidän resorttimme on rakennettu. Noin 200 metrin päässä on merenranta, jonka aallokko ei ole mikään rauhallinen liplatilip, vaan komea kuohuva pauhu. Oli mahtavaa astua rannalle ja tuntea kuuma kova tuuli ja jylisevät korkeat aallot. Näimme varoituskyltin, jossa kiellettiin uimasta meressä koska nyt on stinger-kausi ja krokotiilitkin saattavat liikuskella näillä kulmilla, joten päätimme suosiolla jättää uimisen pieneen verkolla suojattuun alueeseen meressä tai uima-altaalle. Kiipesimme näköalapaikalle ihailemaan merta ja sitten kävimme kahlaamassa meressä suoja-alueella. Aallot ovat hurjan voimakkaat, hyvä kun pysyy pystyssä vaikka seisoo vain nilkankorkuisessa vedessä. Täytyy ostaa hyvin päällä pysyvä uimapuku ennenkuin uskallan lähteä uimaan noihin tyrskyihin. Juttelimme tovin hengenpelastajan ja erään naisen kanssa, kuulemma vielä ei ole paljoa stingereitä vedessä, kun kausi on vasta aluillaan. Nainen kertoi meille tulleensa juuri Euroopasta kolmen kuukauden lomalta, hän oli käynyt Italiassa ja Kreikassa ja ihmetteli halpaa ruoan hintaa siellä. Palasimme siestan viettoon kotiin, ja iltapäivällä kävimme kaupassa ja leipomossa ja tietysti viinakaupassa katsomassa viinivalikoimaa. Niinkuin arvata saattaa, tarjolla oli huima määrä paikallisia viinejä, mutta aika kalliita ne kyllä olivat, pitää vielä tarkistaa kunhan pääsen nettiin katsomaan aussidollarin kurssin. Ilta meni kotihommissa ja pyykin pesussa.

Kotitalomme seuraavan kuukauden ajan. Our home building for the next month.

Keinotekoinen laguuni josta resort on saanut nimensä. The resort is named after man-made lagoon.

Onnellinen mies meren rannalla. Happy man at the beach.

Näköalapaikalta voi ihailla Trinity Beachia. From a high rise there was a lovely view of the Trinity Beach.

Ei sitten uskallettu mennä uimaan. We didn't quite have the guts to go swimming.
Hengenpelastajan valvomalla suoja-alueella voi uida suht turvallisesti. On the net protected area watched by a life guard it is possible to swim relatively safely.

Carlos Drake, seikkailija

Luku 101

Elviiran tarina jatkuu vielä.

Philomenon lähetti Elviiran suorittamaan tehtäviä ensiksi ympäri maapalloa ja myöhemmin ympäri galaksia. Sammammin rauha oli Elviiran ansiota, vaikka sitä ei monikaan tiennyt. Vaikeampia tehtäviä hän suoritti yhdessä Kapteenin kanssa. Yksi kuuluisimmista tapauksista oli Naglacorin kiista, jossa he estivät linnunradan tuhoutumisen onnistuen pysymään kulisseissa koko ajan. Sitten koitti hetki jolloin Philomenon lähetti heidät Unohdetuille Planeetoille. Siellä Kapteeni vajosi pahaan ja hänestä tuli Musta Kapteeni. Elviira selvisi täpärästi hengissä ja palasi maapallolle syvästi traumatisoituneena ja muistinsa menettäneenä. Aika alkoi kuitenkin olla kypsä Philomenonin suunnitelman seuraavaan vaiheeseen ja Elviiran sairasloma loppui lyhyeen. Hänet lähetettiin seuraamaan erästä Carlos Drakea ja pitämään huoli, että vähemmän terävä seikkailija tekisi mitä hänen pitäisikin. Tehtävän alustukseksi Philomenon kertoi Elviiralle hänen taustastaan ja syntyhistoriastaan. Elviira teeskenteli kovanaamaa ja oli aivan kuin hänen kuulemansa asiat eivät tekisi mitään vaikutusta. Sisimmässään hän kuitenkin vannoi suojelevansa Carlosta ja paljastavansa itsensä sopivan tilaisuuden tullen. Elviira oli tietoisesti työntänyt Carloksen ovien maailmaan, koska Carloksella oli Elviiran tavoin vaistomainen kyky löytää ovia ja hädän tullen myöskin luoda niitä tyhjästä.

Kuka muistaa Unohdetut Planeetat?

Kuka unohtaa Muistetut Planeetat?

Kuakomekiki?

Vastaukset näihin unohdettuihin kysymyksiin ja paljon muuta muistettavaa seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti