keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Day 75: 10 hours walkabout

Nousimme jo puoli kuudelta ja lähdimme aamupalan jälkeen jatkamaan eilistä tutkimusretkeä. Tällä kertaa menimme metrolla Union Squarelle katsomaan Farmer's Marketia, ihania herkkuja siellä olikin tarjolla, tomaatteja ja muita vihanneksia vaikka kuinka montaa eri sorttia, paikallisia tuotteita ja muuta mukavaa, kuten inkiväärileipää. Meillä oli rokotuksen jäljiltä taas hieman huono olo, mutta istuimme hetken puiston penkillä katselemassa maailman menoa kunnes tuli parempi olo ja jatkoimme sitten kävellen matkaa High Line Parkiin, joka on entiselle katutason yläpuolella kulkevalle junaradalle tehty viheralue. Ylös puistoon pääsee nousemaan muutamasta kohtaa pitkin rataa, ja koko radan pituus on arviolta pari kilomeriä. Kävelimme puiston päästä päähän ja nautimme maisemista. Sitten laskeuduimme takaisin katutasolle ja haimme kahvit tunnetusta Joe's Coffee -ketjusta ja välipalaa Whole Foods Marketista ja söimme puistolounaan Madison Squarella Flatiron Buildingia samalla ihaillen. Olisimme halunneet maistaa Shake Shackin kehuttuja hampurilaisia, mutta kun pääsimme jonoa laskiessamme yli viiteen kymmeneen päätimme luopua ajatuksesta. Sen sijaan menimme kovin odotuksin käymään maailman suurimmassa Barnes & Noble kirjakaupassa, ja petyimme kovin. Ei se niin suuri ollut, valikoimatkin olivat ihan tavalliset, ja ennenkaikkea kauppa oli ihan ränsistynyt, ällöttävä sininen kulunut teollisuusmuovimatto peitti lattiaa ja paikat olivat nyhjyiset ja epäviihtyisät. Missä olivat ne kivat lukunurkkaukset ja kauniit kirjahyllyt, jotka olimme kuvitelleet tähän kuuluisaan kirjakauppaan? Sitten kuljimme 5th Avenueta pitkin ja ihailimme rakennuksia matkan varrella. Näimme Empire State Buildingin, New York City Libraryn, Grand Central Stationin ja Chrysler Buildingin. Sitten kävelimme Times Squarelle ihmettelemään valomainoksia ja turistimeininkiä hetkeksi ennen kotiinpaluuta. Kymmenen tunnin kierros tuli tehtyä, ja sen tuntee jaloissa.

Aurinkoinen aamu New Yorkissa. Sunny morning in New York.

Tomaateissa on mistä valita Union Squaren Farmer's Marketilla. There are lots of different tomatoes to choose from in Union Square Farmer's Market.

High Line Park, entinen yläilmoissa kulkeva junarata, nykyinen virkistysalue. High Line Park used to be a railroad running up in the air, but is nowadays a recreation area.

Yläilmoissa kävellen saa aivan uuden perspektiivin kaupunkiin. Walking in the air you get a whole new perspective.

TV:stä tuttu Flatiron Building. Flatiron Building is familiar from TV.

Empire State Building.

Grand Central Station.

Times Squarella riitti tungosta. Lots of folk in Times Square.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 75


Carlos käveli hitaasti portaita alas. Hänellä oli hiukan outo olo, joka voimistui hitaasti joka askelmalla, jonka hän ohitti. Jostain syystä hänelle tuli mieleen erilaisia muistoja lähimenneisyydestä. Ruokia mitä hän oli syönyt, juotuja juomia (hän muisti erityisesti hapankaaliteen). Sitten hänen mieleensä tuli hiukan vanhempia muistoja. Kuten se kerta kun hän liukastui banaaninkuoreen ja kaatui koiran jätöksiin ja vierestä sattui juuri kulkemaan viisikymmentä lentoemäntää bikineissään matkalla uimarannalle. Muistot vanhenivat koko ajan. Carlos oli armeijassa ja hänen sormensa juuttui kiväärinpiippuun. Hänen yrittäessään irrottaa sitä hän vahingossa löi ohikulkevaa kersanttia nenään. Siitä seurasi perunateatteria. Kuoriessaan viidettätuhannetta perunaansa Carlos menetti otteensa perunasta, joka lensi kenraalin vaimon drinkkiin. Muistot vanhenivat. Carlos menetti auton hallinnan ajaessaan ajokorttia ja törmäsi sirkuksen pelleen, joka suuttui ja antoi Carloksellekin pellen nenän. Carlos pysähtyi. Oli pimeää ja hiljaista. Hän otti yhden askeleen eteenpäin ja huomasi olevansa vessassa. Joku hakkasi vessanovea: "Carlos! Tule ulos sieltä niin saat selkääsi! Kuulitko!"


Missä se Carlos nyt mahtaa olla?


Olisiko Carloksen pitänyt olla kävelemättä niitä portaita?


Vastaukset näihin muistoja täynnä oleviin kysymyksiin ja paljon muuta seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Ihan kuin tuon Flatiron Buildingin edessä olis unikko -kuosiset varjot...

Tau kirjoitti...

Hyvin huomattu! Siinä vieressä oli Marimekon myymälä, joka oli ilmeisesti sponsoroinut varjojen kuosit.

Lähetä kommentti