torstai 13. lokakuuta 2011

Day 83: Hot day in the City

Helteinen päivä, aamusta asti armoton aurinko helotti täydeltä terältä ja paikalliset ihmettelevät säätä itsekin, ei täällä kuulemma usein ole tällaista. Väsymys ja helle kiusasivat meitä sen verran, että kävelimme aina kadun varjopuolella ja pidimme vauhdin rauhallisena, kun lähdimme shoppailukierrokselle. Kyllä, tänään oli vihdoin shoppailupäivä! Tosin ei saatu ostettua juuri mitään, kun ei löydetty bikineitä, ei hellemekkoja, ei hellehattujakaan, ainoastaan varvastossut. Hotellin lähettyvillä oli ihana kauppa A Miner Miracle, josta sai merkkivaatteita hurjilla alennuksilla, esimerkiksi Michael Korsin ja Calvin Kleinin businessmekkoja 50 dollarilla. Jos laukkuun mahtuisi, niin työvaategarderoobi olisi mennyt vaihtoon. Kävelyreitti sieltä vei meidät taas korkeille paikoille, näimme linnaa muistuttavan Trinity Churchin ja söimme Lafayette-puistossa välipalana maailman parhaan pullan, Baker&Banker-leipomon Chocolate Chip Pecan Sticky Bunin! Kauhea tahmea mötikkä se oli, mutta maku oli suoraan taivaasta. Kävelimme Pacific Heightsista Hillsiin ja söimme lounaan suositussa Roam Burgerissa, joka on erikoistunut artisaaniburgereihin. Hampurilaisen sai itse koota mielensä mukaisesta pihvistä ja erilaisista kokoonpanovaihtoehdoista. Hampurilaiset olivat hyviä ja täyttäviä, joten jaksoimme hissutella helteessä North Beachiin etsimään kehuttua vaatekauppaa, joka ikävä kyllä oli juuri lopettanut. Kuljimme China Townin läpi ja kävimme hotellissa ottamassa puolen tunnin päikkärit, kun helle ja ruoka meni jäseniin niin pahasti ettei jaksanut keskittyä mihinkään. Nokosten jälkeen palasimme kaupoille ja kiertelimme keskustan vaateputiikkeja tuloksetta. Nyt alkaa iskeä jo paniikki, eikö koko kaupungista löydy enää hellemekkoja?

Roam Burger: burgerit 7.99 ja milkshake 5.99 dollaria + vero + tippi

Maailman paras pulla. The best bun in the world.

Katunäkymä ylhäältä Hillsiltä lahdelle. Street view from up in the Hills to the bay.

Artisaaniburgerit Roamissa maistuivat ja pitivät nälän loitolla koko illan. Artisan burgers from Roam were good and kept the hunger away all night long.

Chinatown.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 83


Seuraavaksi areenalle syöksyi kaksi elävää sfinksiä, jotka sylkivät tulta, vettä ja epäilyttävästi puurolta näyttävää mössöä. Esityksen päätteeksi toinen sfinkseistä söi toisen suihinsa ja jakautui sen jälkeen taas kahdeksi sfinksiksi. Tontut hyppivät tuoleillaan innostuksesta ja huutelivat bravoota. Muerte tuli takaisin areenalle julkistamaan seuraavan esityksen. "Hyvät naiset ja herrat ja mahdolliset tontut, nyt seuraa ennennäkemätön esitys. Vuosien etsimisen ja suurten uhrausten jälkeen löysin vihdoin kadonneeksi luullut Atlantiksen pellet. Minulla on nyt kunnia kutsua heidät tänne areenalle esiintymään ensimmäistä kertaa viiteen tuhanteen vuoteen!" Muerte poistui eläimenpäät heiluen areenalta. Valot sammuivat taas mutta tontut näkivät silti areenalle aivan kuin ohuen mustan kankaan läpi. Ilma jäähtyi selvästi, tonttujen hengitykset höyrysivät ja heitä värisytti. Teltan sisäänkäynnin luota virtasi paksua sumua, joka pyöri hitaasti ja laiskasti areenan lattian yli. Lämpötila laski yhä ja teltan sisälle levisi vahva meren haju. Sumu tiivistyi ja muodosti areenan keskelle neljä pylvästä, jotka huojuivat hitaasti paikallaan. Aivan kuin huomaamatta pylväät muuttuivat neljäksi pelleksi. Mutta nämä eivät olleet mitään tavallisia leppoisia ja hauskoja pellejä vaan Atlantiksen Mustia Pellejä. Heidän maineensa oli aikanaan kiirinyt galaksin kaikkiin kolkkiin ja itse Keisari oli pyytänyt heitä esiintymään itselleen kruunajaistensa jälkeen. 


Onko luvassa kuolettavan hauska esitys?


Onko tiedossa mustaa huumoria?


Vastaukset näihin kysymyksiin ja paljon muuta seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija. 

2 kommenttia:

oittsa kirjoitti...

Höh. Nyt höpinät pullista pois ja maistamaan niitä aasialaisia ruokia. SF:ssä on sellainen aasian sulatusuuni, että jos kylästä lähdette ilman sushien, kinkkien ja thaipaikkojen koluamista niin johan on.

Tau kirjoitti...

No worries, ollaan säästelty viimeiselle päivälle todella kiinnostavaa vietnamilaista ravintolaa! Budjetti ei salli niin usein ulkona syömistä kuin toivoisimme, mutta tämä paikka tsekataan kyllä. Raportoin kun ollaan taas yhteyksien päässä. Thaipaikkoja onneksi voidaan testata paremmalla ajalla Thaimaassa. ;)

Lähetä kommentti