lauantai 1. lokakuuta 2011

Day 71: Some stuff

Rokotusten jäljiltä olo oli hieman hutera koko päivän, mutta pääsimme viimein liikenteeseen ja kävimme pikareissun kaupungilla vielä viime hetken juttuja hoitamassa. Vaihdoimme yösijaa ystävän luokse kimpsuinemme ja kampsuinemme, ja vietimme rauhallisen illan kissojen ja pinaattilättyjen kera. Vähän saatiin stressitasoja ylös kun rokotusten kanssa ilmeni käytännön hankaluuksia, mutta ystävän avulla siitäkin selvittiin joten rauha laskeutui yllemme. Yöllä katseltiin Miesten vuoro -dokumentti, se oli kyllä hyvä.

Carlos Drake, seikkailija

Luku 71

Philomenon asteli mietteissään portaita takaisin ylös kirjastoon. Tilanne oli kovasti muuttunut, Pääjehu, Numero Ykkönen, eli Philomenonin esimies ja käskijä oli valaissut sen hetkistä tilannetta parhaillaan käytävässä taistelussa. Carlos oli kadonnut heidän valvonnastaan ja Pääjehu oli huolissaan siitä, mitä Carlos mahdollisesti saisi selville, jos hän sattumalta eksyisi ovien maailmaan. Philomenon oli saanut uudet käskyt ja mietti parhaillaan mitä käskyjen toteuttaminen merkitsisi hänen itsensä kannalta. Hän saapui portaiden yläpäähän ja astui takaisin kirjastoon. Kirjastonhoitaja Angelica (eli siis Aarne, jos oli sattunut unohtumaan), oli tullut yllättäen vessasta ulos ja seisoi odottamassa Philomenonia kirjaston sisääntuloaulassa Tex Willer kädessään."Kah, Herra Philhän se siinä, pitkästä aikaa. Onko tullut kalaa?" Angelicalla oli tapana puhua melko käsittämättömiä (hän oli kotoisin Kiimingistä), eikä tämäkään kerta ollut poikkeus. "Lahnaa saa taas kuulemma Kalimenojasta. Tex tykkää lahnasta". Philomenon jatkoi matkaansa vastaamatta mutta Angelica astui hänen eteensä. "Ota omat kahvit mukaan ja sano terveisiä". Philomenon oli juuri vastaamaisillaan, kun heidän takanaan oleva kirjaston seinä katosi. Seinän tilalla kieppui purppuranpunainen pyörre, joka imaisi Philomenonin ja Angelican sisäänsä ja hävisi sitten plopahtavalla äänellä.

Muistiko Philomenon ottaa omat kahvit mukaansa?

Tykkääkö Tex oikeasti lahnasta?

Vastaukset näihin erittäin tähdellisiin kysymyksiin ja paljon muuta seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti