torstai 19. huhtikuuta 2012

Day 272: Night Market

Ilmeisesti junamatka otti koville, kun nukuimme pommiin naapurin hullusta kukosta huolimatta. Kyseisellä otuksella ei ole mitään tajua vuorokaudenajoista ja niinpä se kiekuu yöt ja päivät läpeensä. Thaimaan ehdottomia etuja ovat edulliset pesulat; veimme aamulla kolme kiloa pyykkiä pestäväksi ja saimme puhtaat vaatteet takaisin muutaman tunnin päästä ja tästä ilosta maksoimme peräti 90 bahtia, reilut pari euroa. Kävimme aamupalalla/lounaalla eilisessä Sailomjoyssa, ja innostuimme pitkästä aikaa kahvittelemaan kun vieressä oli kehuttu kahvila Black Canyon Coffee. Otimme cappuccinot ja herranjestas kun kofeiini potkikin voimakkaasti, kun ei ole pariin kuukauteen juonut kahvia ollenkaan. Oltiin hetki ihan pörinöissä. Iltapäivän kuljimme Old Townin alueella pikku kujia ja kortteleita katsellen. Tämä osa Chiang Maita on oikein viihtyisä ja rauhallinen, kuuman päivän aikana suorastaan unelias. Ihan rauhassa saa kävellä eikä kukaan ole tuputtamassa mitään, varsin virkistävää muiden kaupunkien jälkeen. Kävimme syömässä intialaista ruokaa, melko tulista sellaista, ja myöhemmin kävimme vielä hedelmäshaket nauttimassa. Näimme temppeleitä, graffiteja, kivoja pikku putiikkeja, kahviloita ja guesthouseja, joita Old Town on pullollaan.

Levähdimme hetken ja lähdimme illan pimettyä katsomaan Night Marketia, joka on noin kilometrin päässä eli mukavan iltakävelyn varrella. Alueella oli pari katettua hallia, joissa myytiin sitä tavallista turistikamaa ja myös paljon käsitöitä, varsinkin Chiang Main ympäristön kyläyhteisöjen ja taiteilijoiden tuotoksia. Kadun varrella oli kova kuhina kojujen äärellä, mutta sisällä oli melko vähän väkeä liikkeellä ja hyvin mahtui sekaan. Ulkoilmalavalla kolmen tanssijan ryhmä esitti thaimaalaista tanssia, ja ruokakojuista sai kaikenlaisia sapuskoita iltanälkään. Nautimme iltapalaksi herkulliset banaani-nutella-pannukakut, ja lähdimme sitten eri katuja pitkin kävelemään takaisin päin. Osuimme kadulle, jonka varrella oli vieri vieressä baareja joissa musiikki pauhasi ja valot välkkyivät. Yhteistä kaikille oli, että henkilökunta oli thaimaalaisia naisia ja asiakkaat länsimaisia miehiä. Näimme pitkäsäärisen ladyboyn tanssivan pikkupikkusortsit jalassa parin asiakkaan iloksi, mutta emme kehdanneet ottaa kuvaa. Jotain pieniä vihreitä otuksia lenteli ilmassa ja puri ikävästi, mitähän lie olivat. Niinkuin kaikki kaupungit täällä kuumassa ilmastossa, myös Chiang Mai herää henkiin illan pimettyä. Silloin on enemmän ihmisiä liikkeellä kuin päivällä, ja baarit ja iltaravintolat ovat täynnä. Monet kaupoista ja yrityksistä ovat auki yömyöhään, eikä ole mikään ongelma saada ruokaa, tavaroita, hierontaa tai pesulapalveluita kymmenen aikaan illalla. Ihmiset paiskivat pitkiä työpäiviä erityisesti turismialalla, ja välillä mietityttää että missä vaiheessa he elävät omaa elämäänsä.

New Delhi: Butter Chicken, vegetable dish & rice; 290 bahtia (7.15 euroa)

Hyvä kahvi sai sukat pyörimään jalassa! Good coffee made us antsy!

Temple.

Kauniit puut temppelin sivulla. Pretty trees beside the temple.

A graffiti.

Tuk tuk Sir?

Vanha temppeli. Old temple.

Aiheellisia kysymyksiä. Good questions.

Saapumassa yömarkkinoille. Arriving to the Night Market.

Tanssiesitys Night Marketin ulkoilmalavalla. Dance performance on the open air stage of the Night Market.

Hiljaistakin oli välillä. There were quiet places also.

Kadulla kävi kauppa. Business was blooming on the street.

Kujapahanen. Alley.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 272

Chopstick lyllersi maha täynnä ulos ravintolasta. Hänellä ei ollut mitään suunnitelmaa aseiden hankkimiseksi, joten hän lähti kävelemään summittaisesti kaupungin katuja. Käveltyään jonkin aikaa hän kyllästyi, kun mitään ei tapahtunut. Chopstick päätti kokeilla uuttaa taktiikkaa. Hän sulki silmänsä ja pyöri hetken ympyrää . Sitten hän lähti kävelemään silmät suljettuina. Hän törmäsi oitis seinään niin, että tyrät rytkyivät. Toivuttuaan törmäyksestä hän sulki uudelleen silmänsä ja jatkoi matkaa kädet eteenpäin ojennettuina. Nyt hän eteni jo paremmin ja käveltyään kymmenen minuuttia Chopstick pysähtyi ja aukaisi silmänsä. Hän seisoi pienen puoliksi romahtaneen hökkelin edessä. Rakennelma oli pölyn ja hämähäkinseittien peittämä, ja se näytti jo kauan sitten hylätyltä. Hökkelin ovi oli matala ja tippunut puoliksi saranoiltaan. Chopstick ei epäröinyt vaan työnsi oven pois tieltään ja astui sisään. Sisältä paljastui lentokonehallin kokoinen tyhjä tila. Chopstick oli vaikuttunut rakennuksen suunnitelleen arkkitehdin taidoista. Hän katseli kiinnostuneena ympärilleen (vaikka mitään ei ollutkaan nähtävissä) ja käveli kohti hallin peräseinää. Hallin seinät olivat harmaata aaltopeltiä mutta peräseinällä Chopstick erotti jotain epämääräistä harmauden keskellä. Seinän luo tultuaan hän näki, että kyseessä oli karkeasti tehty maalaus, joka oli aikojen saatossa haalistunut melkein näkymättömiin. Chopstick tihrusteli maalausta yrittäen saada selvää aiheesta, kun maalauksesta työntyi käsi ja tyrkkäsi hänet taaksepäin. Chopstick pyllähti istumaan betonilattialle ja kun hän seuraavaksi katsoi maalausta hän näki, että se oli herännyt eloon. 

Onko Chopstickin yritys silkkaa sokkoammuntaa?

Tyrkkäsikö Jyrki Chopstickiä?

Vastaukset näihin maalauksellisiin kysymyksiin ja paljon muuta taiteellista seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti