lauantai 28. huhtikuuta 2012

Day 281: Chatuchak Weekend Market

Heräsimme hirmu varhain että ehtisimme ensimmäisten joukossa kuuluisille Chatuchakin viikonloppumarkkinoille. Kätevästi skytrainillä pääsi perille asti, ja vaikka olimme aikaisin liikkeellä niin aikamoinen ihmismassa sinne valui yhtä matkaa kanssamme. Markkinat ovat Bangkokin suurimmat, arvioiden mukaan siellä on noin 15 000 kojua myymässä kaikkea mitä maan ja taivaan väliltä löytyy. Kojut olivat vieri vieressä ahtaiden käytävien varrella, ja suunnistaminen oli haasteellista. Kauheassa kuumuudessa kapeilla käytävillä tungeksiminen tuntui välillä sulalta hulluudelta, mutta mitäpä sitä ei tekisi hyvien löytöjen toivossa. Olimme lukeneet ja kuulleet, että Chatuchakissa voi tehdä hyviä löytöjä ja hinnoista pitää tinkiä. Etukäteen olin kartalta katsonut monia kiinnostavia kojuja, ja olin varma että päivän päätteeksi lähtisin markkinoilta kera tavarapaljouden. Pah, kaikkea muuta! Surkeat tinkimisyrityksemme kilpistyivät myyjien haluttomuuteen tulla yhtään vastaan hinnoissa. Ilmeisesti he eivät olleet lukeneet mainostettua tinkimispolitiikkaa ja olivat tyystin tietämättömiä omasta roolistaan tässä tärkeässä tapahtumassa. Eikä se tavarakaan niin hienoa ollut, mitä olin kuvitellut, vaan suurin osa oli tavanomaista markkinakamaa. Oli siellä erikoisliikkeitäkin, mutta juuri ne joita olin etukäteen kovasti odottanut olivat pettymyksiä. Tai sitten en edes löytänyt niitä siinä väenpaljoudessa. Kaupan oli mm. vaatteita, koriste-esineitä, taloustavaroita, syötävää, tekstiilejä, soittimia, eläimiä ja ties mitä. Aivan älyttömät määrät. Näimme myyntitiskillä oravanpoikasia, joita luulimme ensin täytetyiksi, niin liikkumatta ne olivat. Pienet pörheät koiranpennut vikisivät ja linnut rääkyivät, kaikenlaisia outoja eikä aina niin hyviä hajuja osui nenään, ja lämpötila kohosi helvetillisiin lukemiin; normimarkkinat siis. Kuusi tuntia jaksoimme katsella ja ihmetellä markkinahumua, mutta sitten loppuivat voimat ja oli pakko palata viileisiin keskustan ostoskeskuksiin. Kävimme syömässä ja kuljeskelimme vielä MBK:ssa ja Siam Paragonin herkkuosastolla ostoksilla, ja hankkiuduimme sitten kotia kohti. Ostoskeskusten liepeillä oli kiihkeää tunnelmaa, sillä toisessa oli Yamahan bändikisa ja toisessa joku tanssikisa, ja niiden välissä vielä tanssiesitys, jonka äärellä teinit melkein pyörtyilivät ihastuksesta, joten joku suosittu ryhmä oli kyseessä. Illalla soittelimme skypellä Suomeen ja mietimme jo tulevaa kesää.

Aamuvarhain Chatuchakin markkinoilla. Early in the morning in Chatuchak weekend market.

Koiranpentuja kaupan. Puppies on sale.

Ostoskeskuksessa esiintyi tämä tanssiryhmä, joka aiheutti hurmosta teinikatsojissa. This dance group gave a show in a mall and the teenage viewers almost fainted.

Yamahan bändikisa veti myös yleisöä ostoskeskuksen liepeillä. Also the Yamaha band battle drew a  crowd at the mall.Carlos Drake, seikkailija

Luku 281

Chopstickin edessä seisoi isokokoinen lihaskimppu pelkkä lannevaate päällään. Lannevaatetta piti yllä leveä vyö, jonka etuosaan oli kirjailtu isoilla kirjaimilla nimi "Hubba" (punaisilla paljeteilla). Korstolla oli kummassakin kädessään oudon malliset miekat. Kahvat olivat lyhyet ja teräsuojus puolestaan erittäin leveä. Miekkojen terätkin olivat lyhyet ja pyöristyivät puolikaaressa toiselta puolelta niin, että miekat muistuttivat enemmänkin erittäin leveäteräisiä sirppejä. Hubba (mikä ihmeen nimi sekin oikein on?) pyöritteli miekkoja (jos niitä voi miekoiksi edes sanoa) käsissään ja aukaisi suunsa sanoakseen jotain (todennäköisesti jotain täynnä miehistä uhoa). Hän ei kuitenkaan ehtinyt sen pitemmälle, kun Chopstick (muistanette, että hän oli alunperin paha jätkä) potkaisi häntä ******* (sensuroitu pienempien lukijoiden vuoksi). Hubba vajosi maahan kuin jättimäinen lautasellinen riisipuuroa (luumukiisselillä) ja päästi miekat käsistään. Chopstick nappasi miekat ja juoksi yhdessä vilauksessa hallista ulos. Hän lähti voitonriemusta hyppien kohti hänen ja Plungin tapaamispaikkaa.

Auts?

Vastaus tähän kivuliaaseen kysymykseen ja paljon muuta tuskallista seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti