perjantai 20. huhtikuuta 2012

Day 273: Shopping little things

Argh, jo toisen kerran nukuttiin pommiin! Vaikka niin oltiin päätetty että herätään aikaisin ja suunnataan heti markkinoille. Otimmekin sitten oikein kunnon rennon alun päivälle, kävimme lounaalla kantapaikassa ja viereisessä kahvilassa istuimme juomassa vihreää teetä ja lukemassa sanomalehteä ja katselemassa ihmisiä toista tuntia. Lähdimme sitten kiertelemään Old Townia, eri alueita kuin eilen, ja löysimme paljon kivoja putiikkeja joissa myytiin kaikkea suloista pientä tavaraa. Kosmetiikkaa, keramiikkaa, käsintehtyjä papereita, käsitöitä... kauniita tavaroita on ilo hypistellä! Näimme myös muutamat temppelit, täällä olisikin mahdotonta kulkea näkemättä yhtään. Kävimme syömässä myöhäislounasta ja sain melko tulista sapuskaa vaikka sen piti olla ihan miedoimmasta päästä. Pelottaa ajatella millaisia ne kolmen chilimerkin annokset sitten olivat. Kävimme hetken viilentymässä huoneessamme ja katsoimme leffaa ajankuluksi, ja illan päälle lähdimme taas kävelemään lähiseudun pikkukujille etsimään ruokapaikkaa. Elämä on yhtä syömistä nykyään, tuntuu että kaikki aika menee ravintolassa istumiseen. Löysimme kivan pienen japanilaisen ravintolan melko läheltä. Ruoka oli todella hyvää, Kari oli aivan ekstaasissa saatuaan supermureaa sianlihaa. Hinnatkin olivat niin halvat että pisti jo epäilyttämään, voiko ruoka olla hyvää, mutta turhaa oli epäily. Varmasti käymme siellä vielä uudemman kerran. Hyrisimme tyytyväisyydestä kun lähdimme sieltä, kyllä se vaan niin on että hyvä ruoka saa hyvälle tuulelle.

Fai Bakery & Restaurant: chicken basil, sour sausage; 87 bahtia (2.1 euroa)
Gohanya: tofu tempura, vegetable tempura, udon noodles with pork cutlets, fried soba noodles with pork; 195 bahtia (4.8 euroa)

Mitäs liikennemerkkejä ne tällaiset ovat? What kind of traffic signs are these?

Melkein kaikissa temppeleissä on tällainen katto. Almost all the temples have a roof like this.

Portinvartijalohikäärme. Dragon gatekeeper.

Old Townia ympäröi neliön muotoinen muuri, jossa on portteja siellä täällä. The Old Town is surrounded by a square wall that has gates here and there.

Laskeva aurinko saa temppelien koristeet hohtamaan. Setting sun makes the temple decorations glow.

Lohikäärmeen suomut. Dragon scales.

Hieno ovi. Beautiful door.

Jalka nousee koreasti tanssijalla. The dancer has flexible legs.

Ei kuulunut kitaransoittoa täältä. We didn't hear any guitar playing from there.

Ihana päätös illalle, herkkuillallinen tunnelmallisessa pienessä japanilaisessa ravintolassa. Lovely way to end this day; delicious dinner at a small cozy japanese restaurant.

Katukeittiöitä. Street kitchens.

Haluaisin nähdä millaisia kukkia noista nupuista puhkeaa. I would like to see what kind of flowers bloom from these bulbs.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 273

"Tuo kaveri tarvitsee apua manikyyrin muodossa!", vastasi Carlos omasta mielestään hyvinkin vitsikkäästi. "Ei, hän on kuulemma juuri ottanut manikyyrin. Nyt hän tarvitsisi apua erään Obdurlathin kukistamisessa. Muuten hän ei voi koskaan päästä vapaaksi! Hänen nimensä on muuten Bee", Pöm vastasi. Carlos kaivoi taskustaan kolikot ja näytti niitä Pömille: "Taitaa olla tämä samainen Obdurlath!" "Kyllä vain. Bee sanoo, että Obdurlath on pian matkalla tänne ja että sinä olet ainoa, joka voi auttaa häntä!", Pöm vastasi. "Sopiihan se! Tietääkö hän mitä meidän pitää seuraavaksi tehdä?", Carlos kysyi. "Joo, meidän täytyy löytää kolmas kolikko. Markkina-alueen toisella puolella on ruokakauppa, jonka kellarista löytyy laudoista tehty ovi. Se on reitti kolmannen kolikon sijaintipaikkaan", Pöm sanoi. Hän laski kätensä, jotka palautuivat ennalleen. "Ei sitten muuta kuin menoksi sanoi John Lennoni!", vastasi Carlos, joka ei koskaan muistanut sanontoja oikein. 

Onko Carlokselle tulossa A hard days night?

Eikös Bee ollutkin pahis?

Vai onko sittenkään?

Vastaukset näihin kiistanalaisiin kysymyksiin ja paljon muuta pahaenteistä seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti