torstai 26. huhtikuuta 2012

Day 279: Recuperating by the pool

Vietämme jonkin aikaa Bangkokissa rantalomaa, sillä emme jaksaneet hakeutua enää oikeisiin rantakohteisiin ja korvauksena joudumme tyytymään kattoterassiin ja uima-altaaseen, mikä sopii meille kyllä oikein hyvin sillä sehän tarkoittaa että olemme myös Bangkokin herkkujen äärellä. Vietimme koko aamupäivän katolla aurinkoa ottaen ja välillä altaaseen pulahtaen. Pari tyyppiä kävi välillä uimassa, mutta muuten olimme kahdestaan katolla ja saimme nauttia hiljaisuudesta ja lämmöstä. Lämpöä täällä nyt piisaakin, lämpöindeksi oli tänään +47 astetta ja lähipäivinä on luvattu vielä lämpimämpää. Kuumuuden todella tunsi heti aamuvarhaisesta lähtien, ja aamun mittaan terassin lautalattia ja aurinkotuolit kuumenivat niin että ihoa poltti eikä voinut astua paljaalla jalalla minnekään. Jotenkin tuntui aivan ylelliseltä viettää rento aamu katolla pienessä tuulenvireessä dekkaria lukien ja pilvenpiirtäjiä katsellen, eipä ole sitä ennen koettukaan. Ennen puoltapäivää jouduimme jo lähtemään pois, kun tuli liian kuuma, ja lähdimme käymään sen sijaan lounaalla lähiravintolassa, P. Thai Kitchenissä. Tien pikisiä, auringossa sulaneita kohtia väistellen palasimme siestan viettoon, ja lähdimme ulos seuraavan kerran vasta viiden jälkeen kun aurinko alkoi laskea talojen taakse eikä enää piinannut säteillään. Kuljimme taas Terminal 21:een ja kävimme siellä syömässä tutussa Fuji-ravintolassa, eikä tarvinnut pettyä ruokaan tälläkään kertaa. Illallakin oli vielä todella kuuma, ja ihmisiä oli kauheasti joka paikassa, oikein tungokseen asti välillä, kun kaikki riensivät syömään ja tekemään ostoksia auringon laskettua.

P. Thai Kitchen: chicken coconut soup, pad thai; 145 bahtia (3.55 euroa)
Fuji: sashimi set, pork satay set; 451 bahtia (11 euroa)

Fujin setti ei jättänyt kylmäksi eikä nälkäiseksi. Fuji offered a great set once again.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 279

Carlosta kauniiden ja rohkeiden tyyliin.

Carlos ja Pöm seisovat ruokakaupan kellarissa sijaitsevan lautaoven edessä. He katsovat toisiaan. Kuluu minuutti. He katsovat edelleen toisiaan. (Dramaattinen taustamusiikki soi) Carlos nostaa toista kulmakarvaansa. (Musiikki kiihtyy) Pöm kallistaa päätään millimetrin verran. (Musiikki kiihtyy yhä) Kuluu kaksi minuuttia. Carlos nostaa toistakin kulmakarvaansa. (Musiikki rauhoittuu ilman mitään pätevää syytä) Pöm kallistaa päätään vielä millimetrin verran. Kuluu jälleen minuutti. Carlos ja Pöm silmäilevät toisiaan tiukasti mutta miehekkäästi. Carlos laskee toista kulmakarvaansa mutta muuttaa viime hetkessä mieltään ja nostaa sen jälleen. (Musiikki kiihtyy maltillisesti) Kuluu viisi minuuttia, jotka tuntuvat viideltä sekunnilta. Carlos nyökkää päällään oveen päin. (Musiikki kiihtyy maltillisesta seuraavalle tasolle) Kuluu minuutti. Pöm puistaa päätään. (Musiikki tasaantuu) Kuluu kaksi minuuttia. Carlos nyökkää uudelleen. (Musiikki kiihtyy huomattavasti) Kuluu puoli minuuttia. Pöm suoristaa päänsä. (Musiikki kiihtyy) Pöm näyttää alistuneelta. Hän ojentaa hitaasti kätensä kohti ovea. Kuluu kaksi minuuttia. (Musiikki saavuttaa melkein huippunsa) Pöm aukaisee oven. Kuluu minuutti. (Musiikki saavuttaa huippukohtansa) Carlos laskee kulmakarvansa. Kuluu minuutti. Hän astuu ovesta sisään ja Pöm seuraa perässä. Rauhallista musiikkia, lopputekstit.

Pitäisikö Carloksen nyppiä kulmakarvansa?

Mitä he löytävät oven toiselta puolelta?

Olisiko heidän pitänyt ostaa eväitä ennen lähtöä?

Vastaukset näihin kauniisiin kysymyksiin ja paljon muuta rohkeaa seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti