perjantai 23. joulukuuta 2011

Day 154: Driving to Narooma

Leirintäalueella oli yöllä aikuisten bileet jossain lähellä, ja ne jatkuivat pitkälle aamuyöhön, joten ei tullut vieläkään nukuttua univelkoja pois. Olisimme lähteneet illalla ajan kuluksi läheiselle järvelle ihailemaan esitteessä kehuttua yönäkymää, kuulemma täysikuu heijastuu todella komeasti kyseisestä järvestä, mutta ikävä kyllä kuu oli kaikkea muuta kuin täysi, sitä ei oikeastaan edes näkynyt, joten kuukuvat jäivät ottamatta. Huonosti nukutun yön jälkeen lähdimme ajelemaan Naroomaa kohti. Ajomatkaa oli reilut 200 km mutkaisia teitä, jotka veivät meidät kauniiden pikkukaupunkien läpi välillä rantoja nuollen ja paikoitellen idyllisiin maalaismaisemiin. Matkan varrella oli ihastuttavan näköisiä pikkukaupunkeja, kuten Pembula ja Tathra. Osterirannikolla kun oltiin, niin kaikkien kaupunkien ravintolat mainostivat tuoreita avaamattomia ostereita edulliseen hintaan, halvin taisi olla 6 dollaria tusina. Tällä rannikolla melkein kaikki kaupungit mainostivat valaiden katselua; ilmeisesti täällä olisi mitä mainioin tilaisuus tiirailla erilaisia valaita sesongin aikana, joka on syyskuusta marraskuuhun.

Olimme perillä Naroomassa yhden aikaan iltapäivällä, ja menimme heti majapaikkaamme Anchors Aweigh B&B:hen. Nälkä alkoi jo kurnia mahassa, joten lähdimme kävellen tutustumaan kaupungin keskustaan ja kävimme kahvillakin. Narooma sijaitsee ylhäällä kukkulalla meren rannalla, ja paikoitellen talojen välistä avautuu mahtavat näkymät alas merelle ja lahdenpoukamaan. Söin lounaaksi meksikolaisen wrapin, joka oli lämmin eli paistettu ja oikeastaan aikas älyttömän hyvä, Kari maisteli kalapihviä. Ruoan sulattamiseksi haimme auton ja lähdimme ajellen katselemaan rantamaisemia, ja kävimme myös turisti-infossa, viinakaupassa, jääkahvilla ja ruokakaupassa (kauhea jouluruuhka!). Palasimme sitten huoneeseemme hetkeksi lepäämään. Illalla kävimme vielä lyhyellä kävelyllä ihailemassa merta ylhäältä kaupungista.

Tathran laituri. Wharf in Tathra.

Tathra oli korkealla kukkulalla ja meri joka puolella. Tathra was high on a hill and the sea was everywhere.

Our B&B in Narooma.

Narooma on myös korkealla kukkulalla ja alhaalla on kaunis lahti ja toisella puolella avomeri. Also Narooma is on a high hill, and below is the beautiful bay and open sea on the other side.

Narooman pääkatu. Main street of Narooma.

Narooma nähtynä lähden toiselta puolelta. Narooma as seen from the other side of the bay.

Jälleen yksi kaunis ranta. Another beautiful beach.

Komea näkymä iltakävelyllä. Amazing view when having an evening stroll.

Golffaajilla on hyvät pelipaikat mutta jos pallo lentää pitkäksi niin haku merestä voi käydä hankalaksi. Golfers have great courses here but if your swing is too long and the ball goes in the ocean it might be the end of the game.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 154

Carloksen kärjettömät vitsit osa 2.

Laihialainen munatoti: Maito, muna, sokeri ja viski, päälle vaniljajäätelöä maun mukaan.

Mitä yhteistä on savolaisella ja ruotsalaisella työttömällä? Molemmat etsivät töitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti