keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Day 159: Retail therapy

Päätimme kierrellä tänään eri kaupunginosia kävellen ja imeä tämän kaupungin atmosfääriä itseemme. Sopivasti nurkan takana oli kiva katu, jolla oli useita vintage-liikkeitä (kalliita mekkoja!) ja kiva kahvila The Goods, jossa viimein saimme kahvinautinnon toteutettua. Vieressä oli Mad Mex pikaruokapaikka, ja kun kahvin jälkeen tuli kauhea nälkä, niin menimme burritolle. Ihan sairaan hyvät burritot! Eikä hintakaan huimannut, ihanaa löytää täydellinen ruokapaikka: nopea, halpa, hyvän makuinen ja terveellinen (siis sillain laajassa mielessä terveellinen, ainakaan se ei ollut deep fried...). Jatkoimme matkaamme ja tutustuimme Darlinghurstin, Surray Hillsin, Haymarketin ja Chinatownin kaupunginosiin. Oli tosi kiva kävellä ja katsella kaupungin kuhinaa ympärillä, erityisesti Chinatown oli kuin muurahaispesä. Kävimme myös markkinoilla ja ostoskeskuksissa, ja teimme hyviä Esprit-löytöjä. Chinatownissa näimme pitkän jonon erään leipomon edessä, ja pysähdyimme katsomaan mitä siellä myytiin. Pienessä huoneessa oli härveli, joka paistoi automaattilinjalta pikkuisia vaniljakiisselillä täytettyjä tuulihattuja, ja näitä myytiin suoraan seinässä olevasta luukusta ihmisille. Liityimme jonon hännille, sillä ainahan pitkä jono on otettava haasteena. Dollarilla sai neljä tuulihattua, ne olivat ihan kivoja suupaloja. Jatkoimme matkaa keskustan kauppoihin, ja kiertelimme katselemassa alennusmyyntien tarjontaa. David Jonesissa näimme ensimmäistä kertaa missään Shu Uemuran osaston, ja jännityksestä täristen ryntäsimme katsomaan, olisiko siellä myytävänä kuuluisia ripsentaivuttimia, joita olen etsiskellyt parisen vuotta. OLI! Voi tätä ilon päivää! Myyjä oli niin ystävällinen kun näki miten innostuin taivuttimista, että kaupan päälle sain vielä kallista ihoöljyä. Onnellisina hyvistä löydöistämme palasimme hotellille nauttimaan rauhoittavat kupit teetä. Seitsemän tunnin kävelykierros takasi väsymyksen, ja loppuilta menee varmasti televisiota katsellen. Olemme myös tutkiskelleet oppaita ja miettineet, että mitä kaikkea tekisimme jäljellä olevina päivinä. Jostain syystä emme kumpikaan jaksa innostua oikein mistään, tuntuu että odotamme jo Uutta-Seelantia ja säästelemme voimia sinne. Päätimme jättää Blue Mountainin retken tekemättä, vaikka kaikki ovat aluetta meille kehuneet ja olimme ajatelleet että kävisimme siellä. Nyt ei vaan riitä energiaa kaikkeen, ja näyttää pahasti siltä että ilotulituksen takia menee koko lauantaipäivä haaskiolle, sillä päästäkseen hyville paikoille pitää alueelle rynnätä jo varhain varaamaan paikat. Onhan täällä noin puolitoista miljoonaa muutakin katsojaa kuin me...

Mad Mex: small chicken burrito 7.9 dollaria

Mad Mexissä oli loistavien burritojen lisäksi myös loistavaa graafista suunnittelua. In addition to great burritos Mad Mex had also great graphic design.

Shoppailumatkalla Chinatowniin. On our way to shop in Chinatown.

Kiinalainen kakkukauppa, jonka sivulla olevasta pikaluukusta sai tuulihattuja. Chinese cake shop that sold puff pastries from a side counter.

Päivän paras saalis: Shu Uemuran ripsentaivuttimet. Näitä on etsitty ainakin kaksi vuotta. The best catch of the day: Shu Uemura lash curlers. I have been looking for these at least two years.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 159

Dimlin tarina jatkuu.

Skandalf saapui taikureiden liiton toimistoon mutta ketään ei näkynyt missään. Kaikki olivat lomilla, jopa vahtimestarit olivat lähteneet Kanariansaarille ottamaan aurinkoa. Ulko-ovet olivat silti yllättäen auki ja Skandalf meni sisään. Hän otti muutaman valokuvan aulasta, vessasta ja vahtimestarien kopista (myöhemmin hän käsittelisi kuvat niin, että näyttäisi siltä kuin aula olisi kokonaan kullattu ja koristeltu timanteilla. Vessa olisi silattu hopealla ja koristeltu opaaleilla. Vahtimestarien kopin hän muuttaisi näyttämään siltä kuin se olisi moninverroin suurempi ja kaiverrettu norsunluusta ja jadesta). Skandalf jatkoi matkaansa toiseen kerrokseen, jossa sijaitsivat varsinaiset toimitilat.

Onko paikalla ketään?

Vastaus tähän kullalla silattuun kysymykseen ja paljon muuta koristeellista seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti