torstai 15. joulukuuta 2011

Day 146: Coffee, market and night visions

Olin kaivannut city-elämän kohokohtaa eli aamukahvia kivassa kahvilassa jo jonkin aikaa, ja tämä aamu oli juuri sopiva tällaiseen toimintaan. Tosin aamukahvimme venyi lähes lounaskahviksi, kun heräsimme ja pääsimme liikkeelle niin myöhään, mutta sehän on ihan ookoo kun cityssä ollaan. Urbaanisoturitaidolla tiesimme suunnata Manchester Pressiin kahvittelemaan, eikä paikka pettänyt odotuksia: hyvää palvelua, hyvät rusinabagelit ja ennen kaikkea hyvää kahvia. Täydellinen aamun aloitus, trendikkäässä ilmapiirissä luimme lehtiä ja virvoitimme sieluamme lempijuomallamme. Ja sitten meinasi kahvit mennä väärään kurkkuun; lehdessä oli juttu trendikkäästä Skandinaviasta ja oli oikein lueteltu niille jotka eivät tiedä, että nämä maat ovat tietysti Ruotsi, Norja ja Tanska. Siis mitä?!! Minne Suomi oli unohtunut? Mehän olemme Skandinaviaa siinä missä Ruotsikin, ainakin henkisesti ja täältä kaukaa katsottuna, ja varsinkin jos puhutaan trendikkyydestä ja designista.

Kahvihetken päätyttyä kävelimme Queen Victoria Marketille, joka on kuuluisa kauppahallityyppinen iso markkina-alue. Siellä oli paljon turistikrääsää, niinkuin arvata saattaa, mutta myös hedelmiä ja vihanneksia, sekä tien toisella puolella erityinen gourmet-kauppahalli, jossa myytiin lihaa ja kalaa ja kaikenlaisia herkkutuotteita. Vihdoinkin hedelmät olivat edullisia, näin iltapäivästä viimeiset myytiin polkuhintaan ja banaaneja sai dollarilla kilon, sekä mangoja dollarilla kappaleen tai kympillä koko laatikon. Laatikossa olevat olivat hieman ylikypsiä, joten ostimme irtona kahdeksan täydellistä mangoa. Viihdyimme siellä pitkän aikaa ihmettelemässä tarjontaa, ja gourmethallin mahtavat liha- ja kalavalikoimat saivat meidät kateellisiksi. Siinä ruoan tuoksussa tuli nälkä, ja nautimme lounaan hallin intialaisessa pikaravintolassa edulliseen hintaan, laskimme että 12:lla eurolla irtosi annokset chicken bateria kahdelle, jee. Kävelimme hedelmäsaaliimme kanssa takaisin hotellille, ja jäimme hetkeksi levähtämään ja tutkimaan netissä seuraavia matkakohteita. Illan päälle lähdimme uudestaan kaupungille katsastamaan tarkemmin kapeat kujat, herkkukaupat ja jouluvalot. Federal Squarella oleva St. Paul's Cathedral valaistaan illalla hienolla valoshowlla, ja kävimme ottamassa kuvia siitä samalla toivoen, että joulufiilis heräisi. Ei se mitään herännyt, ellei se herääminen tunnu siltä että tulee kurkku kipeäksi. Kävimme vielä pikaisesti kaupassa, ja palasimme takaisin hotellille iltateelle ja iltamangolle.

Manchester Press kahvila pikku kujalla oli kiva paikka. Manchester Press was a nice cafe in a little alleyway.

Hauskaa latte arttia. Funny latte art.

Argh, miksei suomi ole mukana coolien joukossa? Argh, why is Finland not included in the cool countries?

Osa joulun juhlavalaistuksesta St. Paul's Cathedralin seinällä. Part of the Christmas light show on the wall of  St. Paul's Cathedral.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 146

Skandalf aukaisi suunsa sanoakseen jotain, kun hän yhtäkkiä katosi poksahtaen savupilveen. Pöytäseurue yski ja köhi hetken aikaa ennen kuin savu hälveni. "Mitä ihmettä tuo nyt sitten oli?", Carlos ihmetteli. "Taikuri Tarumanin temppuja taas. Heillä on Skandalfin kanssa riitaa ja he yrittävät tehdä mahdollisimman paljon kepposia toisilleen. Heillä on liikaa vapaa-aikaa sen jälkeen, kun saivat potkut taikureiden liitosta!", vastasi Dimli. "Minkä takia he saivat potkut?", ihmetteli Philomenon. "Se onkin ihan oma tarinansa", sanoi Dimli. "Kerron sen erillisessä jaksossa".

Paljonko on taikureiden liiton jäsenmaksu?

Vastaus tähän tarumaiseen kysymykseen ja paljon muuta seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.


2 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Siitä Skandinaviasta... Suomihan ei siis maantieteellisestä eikä kultturihistoriallisestä näkökulmasta kuulu Skandinaviaan :) nörtin oli pakko huomauttaa, tuli heti parempi olo :D

Tau kirjoitti...

Aivan oikein Maikkiseni! Eihän se oikeasti kuulu, mutta henkisesti kyllä Suomi on samaa maata Ruotsin, Tanskan ja Norjan kanssa, varsinkin jos puhutaan designista. Ja Skandinavia-termiä käytetään myös Pohjoismaiden synonyyminä, virheellisesti tosin mutta minä pidän siitä. Suomi esiin! ;)

Lähetä kommentti