perjantai 16. joulukuuta 2011

Day 147: South Yarra & Pikkujoulut

Vihdoinkin lämmin päivä, mittari kipusi kolmeen kymmeneen eikä palellut vaikka tuulikin. Lähdimme aamupäivällä kävellen kolmen kilometrin päähän South Yarraan, joka on yksi Melbournen trendialueista. Halusimme nähdä muutakin kuin keskustan ja hyvä oli että kävimme, alue oli oikein mukava ja jotenkin rennompi ja viihtyisämpi kuin varsinainen city. Piipahdimme Prahran Markettiin, gourmetkauppahalliin, ja ostimme välipalaksi dim simeja ja dumplingseja. Päivän ehkä oudoin kokemus oli täysin automaattinen vessa, jossa wc-paperikin tuli nappia painamalla. Ostoskatu oli pari kilometriä pitkä, ja molemmin puolin katua oli erilaisia kauppoja ja putiikkeja sekä viihtyisän oloisia ravintoloita ja kahviloita. Yhden erityisen hyvän näköisen kahvilan kohdalla huomasimme että tarvitsemme virvoketta jaksaaksemme jatkaa, ja kävimme sisällä nauttimassa herkullisen mantelicroissantin kahvin kera. Se auttoikin juuri sopivasti. Kävimme katsastamassa juuri avatun Topshopin, mutta valikoima oli surkea ja hinnat järkyttävän kovat. Käy ihan sääliksi kun australialaisilla naisilla ei ole H&M:ia, ainakaan emme ole nähneet yhtään liikettä vielä. Kävelimme takaisin hotellille, ainakin kymmenen kilometrin lenkki yhteensä, ei paha. Lepäsimme hetken, voisi jopa sanoa että nukahdimme.

Herättyämme päätimme hienon päivän kunniaksi ja joulumielen puuttumisen korjaamiseksi järjestää omat pikkujoulut ja lähdimme Cumulus Inc. nimiseen ravintolaan, siihen jota meille suositteli Coonawarran baarityttö. Halusimme nimittäin maistaa ostereita ensimmäistä kertaa elämässämme. Paikka oli melkein täynnä, mutta avokeittiön eteen mahtui vielä baaritiskille, joten asetuimme aloillemme ja ystävällisen tarjoilijan avustuksella valitsimme kolmen osterin maistelukokonaisuuden Tasmanialaisen kuohuviinin kera. Valitsemamme osterit olivat Clair de Lune Bouton, Moonlight en Surface ja Coffin Bay. Kokki näytti meille kuinka osteri pitää irrottaa kuorestaan pikku haarukalla ja kulauttaa suuhun suoraan kuoresta. Meillä oli hauskaa, kun koitimme saada ensimmäisiä ostereita syöntikuntoon ja uskaltaa maistaa niitä. Minä söin rohkeampana ensimmäisen osterin. Maku oli suolainen ja merinen, ei mitenkään vastenmielinen mutta outo. Itse osteri oli melko iso, kiinteähkö ja parin puraisun jälkeen nielaistavissa. Maistelimme kunnialla kaikki kolme osteria, hyvin saimme ne alas ilman kakisemista ja makukin oli ihan ok. Emme huomanneet isoa eroa eri lajien välillä. Ei niistä tullut kummankaan lempiruokaa vielä, mutta kiva oli maistaa kun olin aina halunnut kokeilla niitä. Karikin piti niistä tavallaan, maku oli kuulemma ihan jees. Kun nyt tälle linjalle lähdettiin, niin tilasimme vielä jaettavaksi keskenämme annoksen Wagyu-härän lihaa ja uusia perunoita. Olimme Coonawarraan mennessä ajaneet australialaisen wagyu-tilan ohi, ja siitä lähtien mielessä kummitteli halu maistaa tätä harvinaista herkkua ja todeta, että oliko se jotenkin erityistä. Oli se. Aivan älyttömän mureaa ja hyvän makuista lihaa! Siinä oli oma viehättävä arominsa, ja olisimme mielellään syöneet enemmänkin. Sellaiset pikkujoulut siis meillä täällä kaukana kotoa. Hyvän tuulisina lähdimme ravintolasta ulos, ja olimme näköjään menneet sinne kreivin aikaan, kun nyt ulkona oli parin kymmenen ihmisen jono, huh huh. Kävelimme kauppaan, mutta emme löytäneet mitään ostettavaa ja palasimme hotellille viettämään rauhallista iltaa Shrek 2:n parissa.

Cumulus Inc.: Kuuden osterin lajitelma, lasit kuohuviiniä, wagyu-lihaa ja uusia perunoita 83 dollaria + tippi

South Yarra oli viihtyisä ostosalue. South Yarra was a nice shopping area.

Prahran Market.

Dim sims & dumplings alkupalaksi/for appetizers.

Lepohetki kahvilassa ihmisiä katsellen. Moment of rest in a cafe watching people go by.

Pikkujoulut á la Taru & Kari: Oysters with sparkling wine/ostereita kuohuviinin kera.

Wagyu-lihaa ja uusia perunoita, todella herkullista! Wagyu beef and new potatoes, really yummy!
Carlos Drake, seikkailija

Luku 147


Carloksen kärjettömät vitsit osa 1.


Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen menivät saunaan. He saunoivat jonkin aikaa ja kävivät sitten suihkussa ja menivät kotiinsa.


Pikku-Kalle meni karkkikauppaan ja osti karkkeja, jotka hän söi illalla katsoessaan Mcgyveriä televisiosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti