perjantai 9. joulukuuta 2011

Day 140: The Great Ocean Road to Apollo Bay

Lähdimme aamulla ajamaan Great Ocean Roadia pitkin kohti Apollo Bayta. Alkumatka oli pelkkää maatalousmaisemaa, mutta sitten kun meri- ja kallio-osuus alkoi, se tosiaan alkoi, ja saimme vähän väliä pysähdellä näköalapaikoille ihailemaan upeita kalliomuodostelmia. Ikävä kyllä flunssani ei ollut helpottanut, ja sain vielä päälle jonkin allergisen kohtauksen ja aivastelin itseni melkein tainnoksiin kallioilla kävellessämme. Silmiä kutisi ja joka paikkaan tunki minimäkäräisiä, joten olo ei ollut mitenkään kehuttava. Mutta kaikesta tästä huolimatta maisemat tekivät vaikutuksen ja olimme jo heti ensimmäisestä näkymästä, Bay of Islandsista,  lähtien haltioissamme. Järjestyksessä pysähdyimme sen jälkeen kaikissa mahdollisissa katselupaikoissa: Bay of Martyrs, Grotto, London Bridge, Arch, Loch Ard Gorge (jossa oli mm. Razorback, Gorge, Thunder Cave ja Broken Head), ja viimeiseksi siinä kuuluisimmassa eli Twelve Apostlesissa. Pysähdyimme välillä pikalounaalle (lisää buranaa että lämpö laskee!) ja vessatauolle Port Campbellissa. Olimme jo aivan väsyksissä kun pääsimme Twelve Apostlesin luo, ja sääkin alkoi mennä synkäksi. Ehdimme juuri käydä katsomassa Apostolit (ja vaikka kuinka laskimme emme päässeet kuin korkeintaan kymmeneen, ja yleensä seitsemään tai yhdeksään, eikä missään ollut opastaulua josta olisi voinut tarkistaa miten on Apostolien laita, huolimatonta), kun alkoi ropsia vettä. Päätimme lopettaa katselut siltä päivältä, vaikka vielä olisi ollut kiva käydä alhaalla rannalla ihailemassa eri kulmasta Apostoleita. Ajelimme sen sijaan mutkittelevaa tietä suoraan Apollo Bayhin ja seuraavaan majapaikkaamme, Apollo Bay Backpackers Lodgeen. Olimme varanneet edullisen huoneen yhteisvessalla, mutta ausseilla on eri käsitys tällaisissa asioissa ja saimme huoneiston omalla keittiöllä ja kylpyhuoneella, jossa on poreallas. Huoneistossa on alakerrassa toinen  makuuhuone perheen kanssa matkustavia varten, joten kai teoriassa tämä on jaettavalla kylpyhuoneella, vaikka käytännössä ei. Emme valita. Olin tänne tullessa melko väsyksissä, joten kävimme vain nopeasti kaupassa ja loppuillan olemme ottaneet iisisti. Tänään aikaisin nukkumaan ja huominen katsotaan sitten sään ja voinnin mukaan.

The Great Ocean Roadin paras osuus alkoi Warrnamboolista noin 30 kilometrin jälkeen, ja suhteellisen lyhyellä osuudella olivat kaikki hienot kalliot lähekkäin. Nähtävyysosuus päättyi Twelve Apostlesiin, sen jälkeen merta ei paljon näkynyt, mutkia ja metsää senkin edestä. Kokonaisuudessaan Great Ocean Road oli vähän pettymys, niin paljon sitä oli hehkutettu joka paikassa, että odotuksemme olivat todella korkealla. Kallioihin väsyi jonkin ajan kuluttua, joten ehkä ne kannattaisi katsoa pienemmissä annoksissa, jos aika antaa myöten. Toki flunssakin vähän latisti fiiliksiä. Norjassa on muuten aivan yhtä upeita reittejä, jotka ovat paljon pidempiä.

PS. Carloksen ystäville ilosanoma: tarina jatkuu kyllä kunhan kirjailija ehtii kiireiltään päästä koneen ääreen.

Ensimmäinen pysähdyksemme Great Ocean Roadilla: Bay of Islands. Our first stop on Great Ocean Road: Bay of Islands.

Bay of Islands eri näköalapaikalta. Bay of Islands from different viewing platform.

Kolmas pysähdyksemme, the Grotto. Our third stop, the Grotto.

Grotto alhaalta. The Grotto from below.

Grotto ylhäältä. The grotto from above.

London Bridgen ranta. The beach of London Bridge.

The London Bridge that has fallen down on 1990.

The Archin viereinen kallio. The rock beside the Arch.

The Arch.

The Arch from above.

The Loch Ard Gorge.

The Loch Ard Gorge.

The Loch Ard Gorge.

Razorback at The Loch Ard Gorge.

The actual gorge at The Loch Ard Gorge.

The Loch Ard Gorge.

Beach at The Loch Ard Gorge.

The Loch Ard Gorge.

Thunder Cave at The Loch Ard Gorge.

The Twelve Apostles.

The Twelve Apostles.

The Twelve Apostles, other side of the viewing platform.

The Twelve Apostles.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 140

Carlos ja Philomenon olivat innostuneet tilaamaan erilaisen valikoiman drinkkejä ja olivat jo melko väsyneitä. Kääpiö Dimli oli juonut heidän kanssaan tasatahtia ja oli myöskin todella uupunut. Kaikki kolme nuokkuivat tuoleissaan muistuttaen rikkinäisiä lastenleluja. Carlos mutisi jotain käsittämätöntä johon Philomenon vastasi jotain aivan yhtä käsittämätöntä. Dimli osallistui keskusteluun röyhtäilemällä ja yrittäen epäonnistuneesti laulaa "viikonloppuisää". Carlos kuorsasi vienosti tuolissaan ja Philomenonin pää laskeutui pöydälle paukahtaen, sekunnissa hänkin kuorsasi. Dimlin silmät olivat kiinni ja hän hyräili jotain epämääräistä. Tämä idyllinen hetki keskeytyi törkeällä tavalla, kun taikuri Skandalf räjäytti hajupommin heidän pöytänsä yläpuolella ja istahti viitta lerpattaen Carloksen ja Philomenonin väliin.

Mihin Egolas katosi?

Mitä asiaa Skandalfilla on?

Vastaukset näihin väsyneisiin kysymyksiin ja paljon muuta epävireistä seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

2 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Jaa, mäpäs nappaan täältä taas taustakuvan koneelleni :)

Tau kirjoitti...

Ole hyvä vaan! Hienoja maisemia on helppo kuvata, senkus vaan osoittaa kameraa ja painaa nappia. ;)

Lähetä kommentti