maanantai 12. joulukuuta 2011

Day 143: Getting to know Melbourne

Pitkästä aikaa nukuimme pitkään ja hyvin, oli nautinnollista olla aamu ihan rauhassa kun ei ollut kiire mihinkään. Yllättävän nopeasti sitä turistinakin ollessa ajautuu kaikenlaisiin itse määriteltyihin aikatauluihin ja alkaa suorittaa päiviä kuin olisi pakko saada sulkia hattuun. Siksipä kielsimmekin itseltämme tältä päivältä kaikenlaisen kiirehtimisen ja hötkyilyn, ja lähdimme leppoisaan tahtiin käveleskelemään kaupungille ilman erityistä määränpäätä. Tuntui ihanalta olla taas suurkaupungissa, viime kerta taisikin olla San Franciscossa lokakuun alkupuolella. En ollut tajunnutkaan, että kaipaan näin paljon kaupunkielämää. Tuntui niin kotoisalta ja turvalliselta olla suurkaupungin sykkeessä, joka puolella hälinää ja ihmisiä ja kauppoja ja kujia ja kahviloita ja ärsykkeitä aivoille. Ilma oli viileä, jotain + 20 asteen pinnassa, ja tuuli aika kovasti. En olisi uskonut että Australiassa joutuisin palelemaan, pitikin lähettää farkut kotiin.

Päätimme hakea aamukahvit cityelämän kunniaksi, ja suuntasimme Brother Baba Budan -kahvilaan, sillä olimme tietysti urbaanisotureina ottaneet etukäteen selvää mistä täällä saa hyvää kahvia. Jonosta jo saattoi päätellä, että paikalla oli hyvä maine. Saimme cappuccinot kouraan ja lähdimme ulos nautiskelemaan kaupungin sykkeestä kuumaa hyvää kahvia maistellen. Kiertelimme katuja ja kujia, ja poikkesimme välillä kiinnostavan näköisiin kauppoihin katselemaan. Ah mitä ihania vaatteita ja tavaroita paikat olivat pullollaan! Voi argh että oli tuskallista kun ei voi ostaa mitään! Näin ihania vaatteita, kauniita design-tavaroita, kirjoja ja herkkuja ja tutustuin melbournelaiseen kosmetiikkamerkkiin Aesopiin, josta kaikki Originsin ystävät pitäisivät varmasti. Pyysin heitä avaamaan sivuliikkeen Suomeen, sitä odotellessa tilauksia voi tehdä nettikaupan kautta... ;) Melbournessa on paljon pieniä kujapahasia, joille on avattu trendikkäitä liikkeitä ja kahviloita, ja kaikesta huomasi että ihmiset täällä arvostavat hyvää ruokaa ja juomaa. Joulutohinat ovat täydessä vauhdissa ja kaupallisuus kukoistaa. Myersin, paikallisen stockan, ikkunoissa oli hienoiksi kehutut joulukoristelut, mutta kyllä koto-suomi vie voiton kirkkaasti, ei niillä kuminukeilla ja simppeleillä koristeilla vedetä vertoja suomalaiseen jouluikkunaosaamiseen. Haimme välillä katugrillistä lounasta ja jatkoimme sitten kiertelyä, kunnes tuntui että on aika palata hotellille, jossa nautimme herkullisen ja maittavan kaurapuuroillallisen turistiesitteitä lueskellen.

Yarra-joen vartta. Yarra river side.

Yarra-joen toinen varsi. Yarra River side, the other one.

Tuon korkean rakennuksen yläilmoissa on lasinen kuutio, jonne pääsee käymään jos uskaltaa katsella maata 300 metriä alempana lasilattian läpi. In that tall building there's a glass box that you can visit if you dare to watch the ground 300 meters below your feet through the glass floor.

Yksi kujista. One of the alleyways.

Melbournessa on vahva graffiti-skene, kuulemma täällä on jossain aito Banksykin. In Melbourne there's a strong graffiti scene. We heard that somewhere is also a real Banksy piece.

Centre Place kuja. Centre Place alley.

Cool.

Centre Place toisesta päästä. Centre Place from the other end.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 143

Mummo oli jo melkein yliopiston luona, kun hänelle tuli yllättäen kova hiuko ja hän päätti poiketa lähellä olevaan kauppaan ostamaan jotain pientä purtavaa. Hän osti kinkkujuustokolmioleivän, söi sen ja jatkoi sitten matkaansa.

Lyhyestä virsi kaunis?

Vastaus tähän kysymykseen ja paljon muuta seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti