lauantai 10. joulukuuta 2011

Day 141: Gog and MaGog

Nukuimme hieman tavallista pidempään ja raahustimme sitten aamupalalle, joka oli hyvin suppea, mutta olipahan jotain. Sitten lähdimme kävelylle Apollo Bayn keskustaan, ja tarkistimme tietysti paikallisen rannan kaupungin edustalla. Sepä ei ollut kummoinen aussien mittapuulla, Suomessa toki saman asteikon ranta olisi varmaan Hiekkasärkkien veroinen nähtävyys. Puistossa oli paikalliset pikkumarkkinat ja ostimme tädiltä hänen itse leipomiaan kakkusia iltateen särpimeksi. Pääkatu oli nopeasti nähty, muutama ravintola ja muu kauppa ja paljon turisteja. Haimme lounaaksi täytetyt leivät leipomosta, ja palasimme hostellille syömään. Ruoan päälle alkoi väsyttää, ja otimme tunnin päikkärit. Se hieman auttoi, ja jaksoimme lähteä katsomaan taas nähtävyyksiä. Otimme auton ja päätimme ajaa takaisin Twelve Apostlesille, koska eilen jäi näkemättä rantaosuus. Tunnin ajomatkan jälkeen parkkeerasimme Gibson's Stairsin parkkipaikalle, josta pääsi laskeutumaan alas rannalle. Kalliot olivat siinä kohti 70 metriä korkeat, joten muutama porras piti kulkea että pääsi alas. Ainoastaan tässä kohti Apostleseja oli pääsy rannalle, ja koska ranta oli suljettu poukama ei sieltä päässyt näkemään muita kivimuodostelmia kuin ne kaksi jotka olivat tämän rannan tuntumassa. Ne on nimetty Gog ja MaGog -nimisiksi, ja ne muodostivat komean näyn alhaalta rannalta katsoessa. Ehdimme juuri räpsiä muutaman kuvan kun alkoi sataa, ja jouduimme luovuttamaan nähtävyyksien katselun tältä päivältä. Luontoäiti päätti toisin enkä siis saanut unelmoimaani auringonlaskukuvaa Apostoleilta, mielikuvissani juoksimme siellä veden rajassa kisaillen kohti laskevaa aurinkoa... Ajoimme takaisin hostellille, haimme kaupasta karkkia ja tulimme viettämään koti-iltaa sisälle sateelta suojaan, käyhän se näinkin. Ehkä on ihan hyvä ottaa yksi päivä rauhallisemmin, kun alkoi jo väsyttää jatkuva ravaaminen nähtävyyksien perässä. Toivottavasti flunssakin tästä nyt katoaa. Taidanpa laittaa Earl Greyt tulelle...

Apollo Bayn markkinat. Market Day in Apollo Bay.

Olemme ajaneet Great Ocean Roadia jo 20 kilomteriä, mutta missä se meri luuraa? We have been driving the Great Ocean Road already 20 kilometres, but where's the ocean?

Alas Gibsonin Portaita rannalle katsomaan osaa Twelve Apostleseista lähempää. Down the Gibson's Stairs to the beach to take a closer look at some of the Twelve Apostles.

Gibson's Stairs.

Gog, vai onko se Magog? Gog, or is it Magog?

Siinä ne molemmat ovat, Gog ja MaGog. Well, here they are both, Gog and MaGog.

Kotimatkalla hieman ennen Apollo Bayta oli kaunis näköala kukkuloille. On our way home, just before Apollo Bay, there was a nice view to the hills.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 141

Vitsitauko!

Mies tirskui golfkentällä: "Tiihiii!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti