lauantai 7. tammikuuta 2012

Day 169: Queenstown Hill Walk

Otimme taas aamun rennosti ja lounaan jälkeen lähdimme vaellukselle. Tänään oli vuorossa viikon kohokohta, suosittu Queenstown Hill Walk, noin kolmen tunnin vaellus Queenstownin yllä oleville vuorille, joiden laelta avautui aivan mahtavat näkymät joka suuntaan. Jalat olivat mukavasti toipuneet, mutta epäilys valtasi mielen kun jo jyrkkiä katuja noustessamme vaelluksen lähtöpisteeseen alkoi voima kadota jaloista. Sisulla punnersimme jyrkät rinteet alkupisteeseen, ja siellä meno helpottui, sillä varsinainen vaellusreitti oli koko matkan ajan leveä ja helppokulkuinen polku. Tai siis helppo ja helppo, olihan se välillä aika jyrkkää nousua ja hengästys oli taattu, mutta sinänsä helppoa kun polku oli kuitenkin selkeä ja melko tasalaatuinen. Matkan alussa polku meni hienon rautaportin läpi, ja ensin kiipesimme metsän siimeksessä ylös, kunnes puusto alkoi harveta ja tilalle tulivat ruoho ja pensaat. Kun pääsimme puurajan yläpuolelle, näkymät komistuivat koko ajan mitä ylemmäs kiipesimme. Queenstownin kaupunki näkyi alhaalla pienenä pisteenä, ja iso Lake Wakatipu levittäytyi koko eteläpuolella näkymää. Pohjoispuolella levittäytyi vuoria ja kukkuloita, ja länsipuolella näkyi aiemmin kiipeämämme Bob's Peak ja Skygondola. Oli ihanaa kävellä siellä ylhäällä tuulen tuiverruksessa ja nauttia luonnosta. Kun viimein pääsimme huipulle, pidimme evästauon kallion suojissa ja ihailimme rauhassa näkymiä. Sitten palasimme osittain eri reittiä alaspäin, se osuus menikin sitten niin ripeää vauhtia ettei meinannut aina huomata mitä sivulla näkyi. Vaihtoehtoinen polku kulki todella pimeän ja tiheän metsän läpi ennenkuin yhtyi samaan polkuun jota olimme kulkeneet ylös. Posket hehkuen palasimme takaisin hostellille. Hetken tauon jälkeen otimme läppärin mukaan ja lähdimme kaupungille Telecomin liikkeeseen asennuttamaan ajurit internet-yhteyttä varten. Sitten kävimme kahvilla ja palasimme taas hostellille viettämään iltaa. Loppuillasta lähdimme uudestaan kaupungille katselemaan iltameininkiä ja kävimme samalla ottamassa yhdet.

Ken tästä portista käy saa vaeltaa pitkään: Queenstown Hill Walk. This gate marked the beginning of our hike today, the Queenstown Hill Walk.

Alkumatka meni metsäisissä maisemissa. Beginning of the hike was in a forest.

Metsästä päästyämme alkoi näkyä kaikenlaista hienoa, tässä länsipuolelta näkyvä Bob's Peak ja Skygondola. After leaving the forest we saw lots of fine scenes, here is the Bob's Peak and Skygondola on the west side.

Ylhäällä puut harvenivat ja kuivuivat. Up in the hills trees grew sparse and dried.

Alhaalla näkyy Queenstown. Down below is the Queenstown.

Ylhäällä polku mutkitteli kukkuloiden lakia pitkin. The path wounded over the hill tops.

Länsipuolen vuoret. West side mountains.

Taideteos Basket of Dreams. Art work "the Basket of Dreams".

Lake Wakatipu.

Piskuinen suo ylhäällä vuorilla. Very small swamp up on the hill.

Määränpää näkyy jo! Pienenpienet pisteet oikealla puolella taivaanrajassa ovat ihmisiä. We can already see our goal! The small dots on the right side of the hill top are people.

Näkymä Queenstowniin ja Lake Wakatipulle. The view to Queenstown and Lake Wakatipu.

Määränpäässä vuoren laella näkymät olivat todella upeat joka suuntaan. From the top of the hill the view was awesome to every direction.


Pohjoisessa näkyi lisää vuoria. In the north we could see more mountains.

Polku jatkui vuorten yli kaukaisuuteen. The path kept going over the mountains.

Hauskoja kellomaisia kukkia kasvoi ylhäällä huipulla. Funny bell-like flowers grew on the mountain top.

Vaihtoehtoinen reitti alas johti tiheän metsän läpi. Optional route down the hill went through a very thick forest.

Kunnon peikkometsä. Real troll forest.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 169

Carloksen kärjettömät vitsit osa 3.

Turkulainen meni autoliikkeeseen ja myyjä esitteli hänelle autoa: "Tämä on Sunny!" "Ihan kiva!", vastasi turkulainen.

Mitä eroa on blondilla ja keilapallolla? Toinen on vaaleatukkainen ihminen ja toinen on urheiluväline.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti