lauantai 10. maaliskuuta 2012

Day 232: Flying to Phuket

Inhottavan aikainen aamuherätys jälleen kerran, yöks. Bussilla huristelimme aamuhämärissä lentokentälle ja saimme muodollisuudet hoidettua todella nopeasti. Ja pian istuimme taas lentokoneessa, tällä kertaa matkalla Etelä-Thaimaaseen, Phuketin saarelle. Melkoinen shokki oli tulla viileästä ja sumuisesta Hong Kongista kuumaan ja kosteaan Thaimaaseen. Opaskirjan mukaan täällä pitäisi olla juuri nyt kuiva ja kuuma kausi, mutta kuulemma on ollut sateita joka ilta. Lämpöä oli tänään mukavat +32 astetta. Lento kesti nelisen tuntia, ja aamupalaksi tarjoiltiin joko makkaraa tai kiinalaisia dimsumeja. Otimme dimsumeja, yllätys yllätys. Matkatoimisto oli järjestänyt kyydin hotelliin ja hyvä niin, ettei heti tarvinnut alkaa ihmettelemään kuljetusjuttuja kun väsytti ja oli muutenkin sekaisin. Ajomatka kesti tunnin, sillä hotellimme Ibis Phuket Kata sijaitsee Phuketin saaren eteläosassa, länsirannan puolella. Emme tienneet etukäteen mitään koko hotellista, edes sen sijaintia, niin huonosti olimme perehtyneet Thaimaan osuuteen. Aina oli jotain muuta ajateltavaa. Ihan perusturistihotellilta tämä vaikuttaa, paljon huoneita ja ihan täynnä tällä hetkellä. Meillä oli huone varattuna kahdeksi yöksi, jotta saisimme hieman orientoiduttua. Saimme upgraden isompaan perhehuoneeseen, ihan kiva. Oli kova nälkä jo, joten päätimme kokeilla heti ensiapuna hotellin thai-ruokaa, mikä osoittautui ihan hyväksi valinnaksi. Maukkaan peruslounaan saimme 240 bahtilla eli alle kuudella eurolla. Ihanan aromaattisia mausteita ruoissa oli käytetty, sitruunaruoho ja lime ja chili maistuivat selvästi. Oppaan mukaan Thaimaassa ruoka syödään puikkojen sijasta haarukalla ja lusikalla, jotenkin niin että haarukalla työnnetään ruokaa lusikkaan ja lusikalla suuhun. Syötyämme lähdimme helteeseen kävelemään ja katselemaan lähiseutuja ja kauppoja. Kari löysi itselleen uimashortsit ja t-paidan parilla kymmenellä eurolla, ja hän pääsi jopa vähän tinkaamaan hinnasta myyjän kanssa, hyvää harjoitusta. Kävimme myös katsastamassa yhden kehutun guest housen, ja päätimme ottaa sieltä kolme yötä lisää, jotta saisimme aikaa rentoutua ja suunnitella paremmin mitä teemme Thaimaassa. Kaikenlaista tuputtajaa oli matkan varrella, ja suomeakin kuuli useamman kerran. Ravintoloissa oli Pohjoismaiden lippuja ja joissain paikoissa menutekstejä ruotsiksi, mikä tuntuu ihan oudolta. Kävimme kaupassa hakemassa pullovettä ja lähdimme sitten hotellin uima-altaalle. Oli ihanaa uida pitkästä aikaa, mutta masentavaa että voima oli kadonnut käsistä todella nopeasti (tässä kohti muistin Ninaa joka juuri jumppaa murtunutta kättään kuntoon) ja jo kierroksen jälkeen tuntui etten jaksa enää yhtään. Mutta eiköhän se tästä taas. Ja osasyy voi tietysti olla tämä nuha ja kurkkukipu, jotka vielä vaivaavat.

Saimme kauniit kukkaköynnökset ranteeseemme Thaimaahan saapuessamme. We were given beautiful flower bracelets when we arrived to Thailand.

Lounas hotellissa oli maukasta thai-ruokaa. We had a tasty thai lunch at the hotel.

Hotellimme parin päivän ajan, ihan peruskamaa. Our hotel for a couple of days, basic touristy hotel.

Katunäkymä hotellimme edestä. The street in front of our hotel.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 232

Päivän puujalkaruno.

Thaimaassa ihmisiä kuljettaa Tuk-Tuk ja kalkkunoita Kluk-Kluk.

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Mitä vanhemmaksi tulee, sitä parempaa huolta on pidettävä lihaskunnosta. Karu tapa huomata sekin asia. Mutta onneksi meillä ei vielä ole hätää ;)

Täälläkin paistaa aurinko ja on todella keväinen ilma. Hiki tulee lähinnä toppavaatteissa...

Tau kirjoitti...

Kuulemma juuri nyt olisi viime hetket alkaa kerätä lihasmassaa vanhuuden varalle. Toivottavasti sun käsi osoittaa jo vahvistumisen merkkejä? Kevät Suomessa on ihanaa aikaa, nauttikaahan!

Lähetä kommentti