tiistai 20. maaliskuuta 2012

Day 242: Soaking up the rays

Rusketutimme itseämme tavalliseen tapaan, kävimme uimassa ja lounastimme thai-munakasta majapaikassamme. Alkuillasta minulle tuli huono olo, mutta se helpotti onneksi ja saatoin jo syödä jotain kevyttä illalla. Täällä kuumuudessa on kaikenlaisia haasteita vatsaparalle. Päivän dramaattisin tapahtuma sattui illalla kun olimme lähdössä hakemaan jotain pientä syötävää: kaaduin mökin portaissa kun oli pimeää enkä nähnyt kunnolla mihin astuin (vaikka luulin näkeväni vallan hyvin). Tulin alas sementtilaatalle nelin kontin ja pari varvasta ruhjoutui ja polvi aukesi. Kari-parka meinasi saada sydänkohtauksen, kun yhtäkkiä toinen katosi pimeyteen älähdyksen kera. Pesin haavat ja Kari haki puhdistusainetta emännältä, ja emäntä lähetti vielä tytön auttamaan jalan puhdistuksessa. Nyt vaan toivotaan ettei haava tulehdu täällä tropiikissa. Onneksi on rokotukset kunnossa.
Carlos Drake, seikkailija

Luku 242

Matin toimeen ryhtyminen näytti koostuvan siitä, että hän istui hymyillen paikallaan ja heilutteli hiljakseen lonkeroitaan. Odotettuaan pari minuuttia Ona alkoi hermostua ja tokaisi hiukan kärttyisellä äänellä: "No, tapahtuuko mitään?" Matti hätkähti ja sanoi: "Ai niin, se poispääsy, unohdin sen ihan täysin! Pahoitteluni, hetki vain!" Hän otti knallinsa alta pienen pillin ja puhalsi siihen lyhyen melodian. "Ja sitten odottelemme hetken", Matti sanoi. Ona käveli hermostuneena pientä ympyrää (hän oli hyvin kärsimätön vanhaksi naiseksi). He odottelivat hetken ja sitten he kuulivat vaimeaa hirnuntaa jostain kaukaa. Pian paikalle karautti (kuvainnollisesti) kuuden merihevosen vetämät vankkurit. "Olepa hyvä, kyytimme on saapunut!", Matti sanoi viittoillen knallillaan Onaa istumaan vankkurien kyytiin. He istuutuivat punaisille nahkapenkeille ja kiinnittivät turvavyöt. Vankkurit lähtivät liikkeelle rajulla kiihdytyksellä ja he matkustivat valaan sisällä kulkevilla käytävillä hurjaa vauhtia. Välillä he olivat ylösalaisin ja Ona oli iloinen, että hän oli kiinnittänyt turvavyönsä. Pian he sinkoutuivat ulos valaasta takaisin mereen. Ja keskelle hurjaa taistelua.

Ihahaa?

Kopotikopoti?

Vastaukset näihin laukkaaviin kysymyksiin ja paljon muuta hevostelua seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti