tiistai 27. maaliskuuta 2012

Day 249: Chaweng beach

Tänään aloitimme päivän tsekkaamalla Chawengin rannan. Majapaikkamme on lähellä rantaa, tästä kävelee parissa minuutissa valkoisen hiekan ja vihreän meren ääreen. Rantaviiva on ihan täynnä vieri viereen rakennettuja resortteja, joten ainoa tapa päästä nopeasti rannalle on kävellä jonkin hotellin läpi. Samuilla on kosteampaa ja lämpimämpää mitä Lantassa oli, mutta onneksi merituuli hieman vilvoitti oloa. Lantasta poiketen tämä ranta oli pitkä ja kapea, ja välillä niin täyteen ahdettu aurinkotuoleja että eteenpäin päästäkseen piti puikkelehtia tuolien lomitse. Myös kaupustelijoita pyöri rannalla aika paljon, mutta eivät he kovin päälle käyviä olleet, riitti jos sanoi "no, thanks". Paljon kuului saksaa ja venäjää rannalla, vähemmän pohjoismaisia kieliä. Ranta on todella pitkä, ja vaikka kävelimme siellä kaksi tuntia emme päässeet kumpaankaan päähän loppuun asti. Kun keskipäivän aurinko kävi liian kuumaksi, lähdimme lounaalle ja huoneeseemme siestalle. Välillä tuli lyhyt sadekuuro, ja sitten taas paistetta kehiin. Lähdimme katselemaan kauppoja ja kävelimme aika pitkälle pääkatua pohjoiseen. Olimme taas tehneet etukäteistyötä ja etsimme illallispaikaksemme Ninja Crepesin. Oikein hyvää perusthairuokaa saimme, ja herkulliset kookospannarit jälkkäriksi. Kävimme vielä iltamarkkinoilla, ja niinhän siinä kävi että löysimme itsemme ruokakojujen luota ennemminkin kuin krääsäkojujen äärestä. On vaan niin mukavaa katsella kaikkia ihmeellisiä aineksia joista taiotaan herkkupaloja nälkäisille! Pari pikkupoikaa paistoi minimunia hassulla valurautapannulla, jossa oli etanapannun tapaan pieniä koloja. Eräs mies oli paistanut isoja heinäsirkkoja ja jotain toukkia rapeaksi seokseksi, ja yhdellä pöydällä myytiin ruskean Aarikan puuhelminauhan näköisiä possumakkaroita. Hauska pikku tori, siellä varmaan käydään uudestaan.

Ninja Crepes: some chicken curry, ham and cheese pancake, 2 x coconut pancakes; 260 bahtia (6.35 euroa)

Chaweng Beach oli yllättävän kapea. Chaweng Beach was surprisingly narrow.

Komeat aallot komeassa meressä. Great waves in a great sea.

Ei ollut kiva kävellä kapealla rannalla. It wasn't that nice to walk on the narrow beach.

Ruuhkainen kaupustelukohta. Busy market place.

Mopo on se suosituin kulkuväline. Motorbike is the way to go.

Illallinen Ninja Crepesissa. Nam. Dinner at Ninja Crepes. Yummy.

Iltamarkkinat. Evening market.

Matosia välipalaksi rohkeille. Tasty snack for the braves: worms.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 249

Ona aikoi juuri kysyä Matilta, että mitä oikein oli tekeillä, kun Matti kiskaisi vivusta vielä kerran. Nyt he hyppäsivät huomattavasti rauhallisempaan paikkaan. Joka suunnassa näkyi vain turkoosinväristä vettä. "Mitä se taistelu oikein oli ja ennen kaikkea, mistä se avaruusalus tuli? Tuhosiko se tarkoituksella sen kaupungin?", Ona kysyi Matilta. "Krhm, tuota niin. Täällä on käynnissä aika kiihkeä sisällissota. Taistelu, jonka näimme, oli osa sitä. Samoin avaruusalus. Näyttää siltä, että sodan osapuolet ovat alkaneet ottamaan huomattavasti kovempia otteita käyttöönsä. Luulen, että meidän on syytä pitää kiirettä Oraakkelin löytämisessä!", Matti vastasi. Hän kiskaisi jälleen vivusta ja merihevoset kiihdyttivät umpisolmunopeuteen. "Olemme melko lähellä planeetan ydintä. Täällä ei ole enää asutusta, koska paine on liian kova. Elämää täällä silti on, siitä epämiellyttävimmästä päästä. Saavumme aivan pian Hylylle, se on ensimmäinen askeleemme Oraakkelin löytämiseen", Matti sanoi. Pian Ona näkikin edessäpäin valtavan avaruusaluksen hylyn. Alus leijui paikallaan hylätyn näköisenä. Se oli omituisimman näköinen alus, minkä Ona oli pitkien vuosiensa aikana nähnyt. Muodoltaan alus näytti teräksestä tehdyltä ruusukimpulta, joka oli osittain sulanut ja metalli oli valunut eri suuntiin muodostaen outoja kuvioita. Kimpun juuressa oli neljän piikkipallon rypäs. Piikkien välistä tuli pitkiä kaapeleita, joiden päässä oli neljähaaraiset koukut. Koko vaikutelma oli epätodellinen. Alus oli kuin suoraan avaruusinsinöörin painajaisesta. He suuntasivat kulkunsa kohti piikkipallojen rypästä. Heidän päästyään lähemmäksi Ona näki, että yhden pallon kyljessä oli auki oleva lastausovi. Oven toisella puolella oli pilkkopimeää. Hetkeä myöhemmin he liukuivat ovesta sisään.

Kestävätkö Ona ja Matti paineen?

Mitä he löytävät aluksen sisältä?

Vastaukset näihin painostaviin kysymyksiin ja paljon muuta korkeapainemenoa seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti