perjantai 2. syyskuuta 2011

Day 41: We are connected finally!


Vietimme ihanan leppoisan aamun parvekkeella juoden hyvää kahvia. Oli todella kuuma ja aurinkoinen aamu, ja otin samalla vähän aurinkoa näille yhä vitivalkoisille kintuilleni. Söimme kevyen lounaan ja kävelimme taas (eri reittiä tosin) Alexander Platzille Media Marktiin, josta netti viimein löytyi höystettynä byrokratialla. Pyörimme tunteroisen kauppakeskus Alexassa jossa havahduimme siihen tosiseikkaan, että Saksassa on t-paitakartelli: kaikki t-paidat maksavat liikkeestä ja merkistä välittämättä 30 euroa. Kerrankin saa Suomesta jotain halvemmalla! Kotimatkalla poikkesimme luomukauppaan, missä olikin kaikenlaista jännää herkkua tarjolla. Saksassa on paljon spelttituotteita, ja iso valikoima luomua suht edulliseen hintaan. Mantelitahna, joka Suomessa maksaa nykyään lähemmäs 20 euroa, maksoi täällä vain 5.99. Kaikki näytti olevan noin puolet halvempaa mitä Ruohonjuuressa. Hasselpähkinäkookostahnaa oli tietysti pakko ostaa.

Kotona sitten alkoikin varsinainen nettiepisodi… Meillä oli joku USB-mokkula, ja aloituspaketti sisältäen kuukaudeksi netin. Kaikki ohjeet saksaksi. Kuvista ymmärsimme sen verran, että saimme mokkulaan tungettua SIM-kortin ja mokkulan koneeseen, jolloin siihen asentui joku softa, ja siitähän se riemu alkoi. Kaikkemme yritimme, eikä millään saatu yhteyttä pelaamaan. Laitettiin koodia sinne ja koodia tänne, asetuksia vaihdeltiin, ja aina vaan punaista disconnectedia näytti mokoma, argh! Ei muuta kuin tavaamaan sanakirjan kanssa (kun ei päässyt nettiin google translatea käyttämään, grr) ohjeita ja kokeilemaan kaikkea mahdollista, vaikka ei ymmmärretty puoliakaan siitä mitä teimme. Vahingossa teimme jotain oikein ja ah, viimein yhteys ulkomaailmaan oli saatu! Mutta yhteyttä on tarjolla vain surkeat 30 megaa, vaikka ostimme 30 päivän paketin. Onko saksalaisilla joku surkea mega per päivä surffausstandardi? Eihän 30 megaa riitä mihinkään! Puolet on jo mennyt! Siis mitä ihmettä!

Aamukahvilla. Morning coffee.

Lempikadullamme Oderbergerstrassella on aina jotain kiinnostavaa nähtävää. There's always something interesting to see on our favorite street, Oderbergerstrasse.

Itä-saksalaista teatteriarkkitehtuuria. East German theater architecture.

Kuuluisa TV-torni. Famous TV tower.

Eksyimme vahingossa mielenkiintoiseen antiikkikauppaan ankealla sisäpihalla. We found an interesting antiques shop by accident.


Carlos Drake, seikkailija.

Luku 41

Elvanderin matka estämään Carlosta löytämästä ikuisen puhtauden maljaa. (Ihan totta, on siihen ihan looginen syy tai ehkä ei kuitenkaan)

Aalloilla surffaten letit kastuen. Korkealla riippuliitäen, letit kuivaen. Vuorikiipeillen, letit tarttuen kivikkoon. Morris minillä ajaen, letit jääden jarrupolkimen alle. Pyöräillen, letit viipottaen tuulessa. Luistellen, letit jäätyen. Aavikossa kamelilla ratsastaen, letit sulaen. Leipomossa taikinaa vaivaten, letit jauhossa. Ikeassa ostoksilla, letit palasina litteässä paketissa. Skeittaillen, letit lökäpöksyissä. Suihkussa, letit pesussa. Snägärillä, letit tappelussa. Putkassa, letit kalterien takana. Ja eipä aikaakaan, kun Elvander jo näkikin Carloksen kävelevän edessään kadulla. Hän lähti seuraamaan sankariamme huomaamattomasti ja taitavasti (letit heiluen).

Miten Elvander pitää lettinsä kunnossa noinkin kovassa menossa? Nehän ovat niin paksut ja eläväiset, melkein kuin sulaa kultaa valuisi hänen päästään kahtena vanana (siinäpä vasta sana).

Vastaus tähän hiuksianostattavaan kysymykseen seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti