perjantai 9. syyskuuta 2011

Day 48: In heaven that is KaDeWe

Tänään saimme vieraan, kun ystävämme Nina tuli viikonloppua viettämään luoksemme Berliiniin. Aiomme leikkiä nyt kunnolla turistia ja käydä katsomassa yhdessä tärkeimmät nähtävyydet. Koskapa päivä oli erittäin tuulinen ja sateenuhka oli koko ajan ilmassa, päätimme tehdä pikareissun metrolla Charlottenburgin linnaan ja sitten käydä ihmettelemässä KaDeWea, tuota Euroopan suurinta tavarataloa jonka suklaaosasto saa meidät aina hurmioon. Linna oli ihan jees, mutta ei oikeastaan tehnyt kummempaa vaikutusta, ehkä olisi pitänyt käydä sisällä asti. Kävimme vielä hakemassa bussiliput ensi viikonloppua varten ja sitten suuntasimme KaDeWen kulmille. Piipahdettiin ensin pariin kauppaan verryttelemään shoppailutaitoja, ja Ninan lapsille löytyi kivat tuliaiset. Ja sitten KaDeWeen! Oli jo kova nälkä joten menimme ensin Le Buffetiin syömään herkkuwokit. Kylläisinä oli paljon helpompi vastustaa maailman mahtavimman ruokaosaston houkutuksia, emmekä ostaneet mitään, aivan käsittämätöntä oikeastaan. Nina sentään löysi muutaman herkun. Väsyneinä palasimme kotiin suunnittelemaan huomista päivää chai-kupposten äärellä.

Charlottenburgin linna.

Linnan takaosan katolla oli 4 patsasta, joilta oli kasvot poistettu, mikähän juttu siihen kätkeytyy? On the roof of the castle there were four statues that didn't have faces. I wonder why?

Kari halusi välttämättä nähdä Funkturmin. Kari wanted definately to see Funkturm.

KaDeWessa, tuossa materian ihmemaassa, vietimme mukavan iltapäivän sateelta suojassa. We had a nice afternoon in KaDeWe, that material wonder world.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 48


Carlos jähmettyi pelosta paikoilleen, käsi edelleenkin veden sisällä. Valtavan kokoinen varjo, joka lähestyi, osoittautui enemmänkin kuin valtavaksi. Se oli ollut kaukana Carloksen nähdessä sen ensimmäisen kerran mutta varjon vauhti oli kova. Sen tullessa lähemmäksi paljastui, että se oli aisteja uhmaavan suuri. Sen varjo pimensi jo veden kaikkialla ympärillä ja yhä vain se suureni. Carlos ei pystynyt liikkumaan, hänet oli vallanut jonkinlainen jäinen pelkotila, joka oli pysäyttänyt hänen kehonsa lisäksi hänen ajatuksensa. Hän ei pystynyt tekemään muuta kuin katselemaan miten tuo mielettömän suuri varjo lähestyi. Nyt pystyi jo erottamaan jonkinlaisen muodon varjon sisällä. Se muistutti etäisesti eräänlaista suipon muotoista tähteä, jossa sakarat olivat eripituisia ja paksuisia ja jotka huojuivat kummallisessa rytmissä. Se oli jonkinlainen käsittämättömän kokoinen otus, josta alkoi erottua keltaiset silmät ja epämääräiset kasvonpiirteet. Yhtäkkiä Carlos tunsi miten vahva koura otti tukevan otteen hänen kauluksestaan ja nykäisi hänet pois veden ääreltä. Kompuroidessaan taaksepäin hän ehti vielä nähdä miten otus äkisti kääntyi ja lähti poispäin. Kääntymishetkellä osui jostain valoa otuksen kasvoihin ja Carloksen valtasi uusi ja entistä vahvempi kauhu. Otuksella oli ihmisen piirteet ja sen keltaisten silmien katse oli suunnattu suoraan Carlokseen. Hänet käännettiin ympäri ja hän huomasi katsovansa värikkääseen kaapuun ja hassuun mustakeltaraidalliseen hattuun pukeutuneeseen mieheen. "Se oli Shimmurlath, yksi viidestä suuresta", mies sanoi. "Niiden kanssa täytyy olla tarkkana, vaikka ne eivät voikaan poistua Vortexista niin ne voivat helposti manipuloida ihmisiä tulemaan liian lähelle. Riittää, että sormenpääkin koskee vettä". Carlos oli vieläkin niin järkyttynyt äskeisestä kokemuksestaan, ettei osannut sanoa mitään. "Nimeni on Eb, olen kauppias ja myyn karttoja oville ja käytäville. Voin taata, että ne ovat aitoja ja tarkkoja. Ne ovat Etsijöiden itsensä piirtämiä ja vakuuttamia". Carlos oli juuri vastaamaisillaan, kun kauppiaan takana oleva talomuuri yhtäkkiä muuttui. Koko talojen rivistö ikäänkuin loksahteli ja lipui eri suuntiin ja lopputuloksena oli aivan erinnäköinen muuri kuin aikaisemmin. 


Missä ihmeessä Carlos oikein on?


Mikä on tuo Shimmurlath?


Vastaukset näihin kysymyksiin ja paljon muuta seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti