sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Day 44: Flea markets

Oltiin reippaita ja herättiin jo kahdeksalta että ehdittäisiin tutustua paikallisiin kirpputoreihin ennen pahinta väenryntäystä. Ihan tuossa vieressä Mauerparkissa on sunnuntaisin kirppari, ja sinne riensimme tutkimaan innolla kojuja. Alue oli paljon isompi mitä kadulta päin uskoisikaan, iloisessa sekamelskassa oli sekä tavallisia berliiniläisiä myymässä omia tavaroitaan että ammattimaisempia antiikki- yms. kauppiaita. Aika paljon oli tarjolla vanhoja kameroita ja nimenomaan Praktika-merkkisiä. DDR-kamaa ei paljon näkynyt, kaikki on varmaan jo ostettu kovalla hinnalla keräilijöille ja somistajille, täällä nimittäin on liikkeen kuin liikkeen näyteikkunat somistettu vanhoilla DDR-designtavaroilla. Kaksi suloista kissanpentuakin oli myynnissä!

Kävelimme tutustumassa myös Berliinin muurin historiaan, kun lähellä sattuu olemaan muurin historian dokumenttikeskus. Alue oli aika iso, ja hyvin käytetty: siellä oli infopisteitä joissa kerrottiin kuvin ihmiskohtaloita ja muurin historiaa, ja pieni alue muuria oli jätetty sellaisenaan jälkipolville ihmeteltäväksi. Tätä aluetta pääsi tarkastelemaan yläilmoista käsin kiipeämällä katselutorniin. Mielikuvitusta kiihottavaa materiaalia näkyi paljon, eikä voi kuin ihmetellä koko touhua, on se ollut kummallista aikaa. Kaikki ne pakotarinat tunnelinkaivamisineen olivat kuin suoraan jostain elokuvasta. Kävelimme sitten pikkukatuja pitkin kotia kohti ja eksyimme vahingossa toisellekin kirpparille. Siellä oli jonkin verran enemmän huonekaluja ja valaisimia, ja olisin voinut jotain ostaakin jos asuisin täällä. Mieleenpainuvin myytävä esine oli tekojalka reidestä alaspäin, kenkäkin oli jo valmiina. Klops vain!

Loppuilta rentouduttiin kotosalla ruokaa tehden ja kotihommia hoitaen. Välillä on käyty parvekkeella nauttimassa hellepäivästä, ei kyllä uskoisi että on jo syyskuu kun mittari näyttää jotain +28 astetta. Huomenna saattaakin sitten olla sadepäivä.

Mauerparkin kirpputorilla riittää nähtävää. There's plenty to see in the Mauerpark Flea Market.

Vanhoja kameroita oli paljon tarjolla. Lots of old cameras on sale.

Ankeaa muuria. The Berlin Wall. 

Ennalleen jätetty osa muuria ja niiden välissä oleva "dead zone". Part of the Wall has been left as it was, "dead zone" is the area in between walls.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 44


Splurp! Plörp! Globglop! Garglezblatt! Burble! Gaah! Kamalaa, planeetan kokoinen Korkorzilla, joka oli nauttinut liikaa zucherflattia yökkäsi koko viikon ruokalistansa Pullan päälle. Kauhea haju levisi aluksen kaikkiin käytäviin ja sai Frankin ja Olafin vajoamaan entistä syvemmälle tajuttomuuden tilaan. Pulla sen sijaan joutui harmikseen jättämään kahvinsa kesken hyvän ryystön. Korkorzilla jatkoi jo matkaansa vaappuen tähtisumussa kuin jättiläismäinen ackerxuuthi. Pulla haki komerosta luudan ja rättejä ja alkoi puhdistaa kriittisempiä paikkoja, kiroillen samalla kuin ulppavooni, joka on heitetty ulos kesken fangipelin. 


Paljonko graakkaa laitetaan aitoon zucherflattiin?


Montako varvasta on naispuolisella ackerxuuthilla?


Mikä on ulppavoonien maailmanennätys?


Vastaukset näihin täysin käsittämättömiin kysymyksiin ja paljon muuta seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti