sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Day 57: Outside fun

Aamupalan jälkeen lähdimme koko porukka retkeilemään luontoon omenapiirakkaa ja kahvia korissa mukana. Maastouduimme Sven-Simon-Parkkiin ja kävelimme Elbe-joen hiekkaiselle rannalle, ja sieltä takaisin ylös metsäisiä rinteitä pitkin. Matkalla juotiin kahvit ja syötiin piirakka pois vaivaamasta mieltä, oli mukava nautiskella olosta kauniin luonnon helmassa. Metsässä kasvoi ihan eri puut mitä Suomessa, ja tuoksukin oli erilainen. Murattia kiipeili joka paikassa, ja myös metsän pohja oli paikoitellen muratin peitossa. Jatkoimme matkaa perheen isän kanssa Blankenesen kaupunginosaan, joka on kuuluisa siitä, että autolla ei pääse rinteitä ylös talojen pihoihin, vaan kulkua varten paikka on täynnänsä kapeita ja jyrkkiä kivipolkuja ja portaita. Kulkeminen siellä kävi kyllä treenistä. Jäi vielä mietityttämään, että millä keinoin kaikki huonekalut ja muut on saatu kuljetettua niihin isoihin hienoihin taloihin rinteiden huipulla, polut kun olivat niin kapeat ettei niistä kyllä mitenkään saa sänkyjä tai sohvia vietyä vaikka olisi sata miestä kantamassa. Ennen kotiin paluuta ajettiin vielä kierros kaupungin kautta, ja kävimme ihailemassa vanhaa Elben alikulkutunnelia, jonne pitää laskeutua hissillä niin autojen kuin ihmisten (tai no ihmiset voivat mennä portaitakin). Paluumatkalla ajettiin Reeberbahnin kautta, kauheasti siellä oli väkeä liikkeellä. St. Pauli oli kuulemma juuri hävinnyt matsin joten ehkäpä fanit olivat tulleet rauhoittamaan hermojaan sinne. Sitten palasimme kotiin juuri sopivasti illalliselle. Saimme maistella saksalaisia Weissburgunder-valkoviinejä, ne olivat raikkaita ja meidän makuun sopivia joten alkaa näyttää siltä että pitää pian muuttaa käsitystään valkoviineistä. Illalla leivoin kansallisaarrettamme eli korvapuusteja isäntäperheen iloksi.

Kaunis ja pitkä hiekkaranta Elben varrella. Beautiful long sandy beach by the Elbe river.

Kumpuilevassa metsämaastossa oli kiva kävellä. It was nice ascending the forest hill.

Reippailijat. Active hikers.

Kauhean paljon isoja hämähäkkejä joka puolella, tämäkin roikkui kävelytien sivussa kahden oksan väliin tekemässään verkossa. Lots of spiders everywhere, this one was hanging from the net it had made in between two branches.

Blankenesea.

Olkikatto on kuulemma toimiva ja luonnonmukainen valinta. Thatch roof is functional and natural choice.

Blankenesessa riittää kapeita kujia ja portaita joissa kuntoilla. In Blankenese there are many narrow  alleys and stairs to workout.

Vanha kulkutunneli Elben alla. Old underpass tunnel under Elbe.
Carlos Drake, seikkailija

Luku 57

"Tietysti haluan tietää, sitä varten minut on palkattu!" Carlos vastasi. "Alahan kaakattaa!" "Vastaus toiseen kysymykseesi on: Ei kuka vaan mikä. Annan vielä bonusvihjeen: naamarit eivät ole Philomenonin oikea ongelma", kana vastasi. "Se on kotkot!", kana hyvästeli Carloksen, räpytteli siipiään ja katosi. Aukea katosi kanan mukana jättäen Carloksen leijumaan avaruuteen. Hetken Carlos pelkäsi, että hän ei pystyisi hengittämään tai että hän jäätyisi, mutta mitään erityistä ei tapahtunut. Hän pystyi hengittämään normaalisti ja olo oli mukavan lämmin. Carlos leijui hetken aikaa avaruudessa ja mietti kuulemaansa. Hän ei nähnyt mitään kiintopistettä minkä mukaan hän voisi suunnistaa, joka paikassa oli vain kaukaisena hohtavia tähtiä. Carlos lähti kroolaamaan summittaisesti valittuun suuntaan. Hän rikkoi kahdensadan metrin maailmanennätyksen, jonka jälkeen hän hellitti hiukan tahtia ja vaihtoi rintauintiin. Pitkän aikaa uituaan Carlos näki vihdoin jotain erilaista edessäpäin. Tähtien keskeltä erottui vaalea kohta. Tätä kohti Carlos suuntasi reittinsä. Päästessään lähemmäksi hän näki, että tyhjyyden keskellä kellui kermanvaaleaksi maalattu ovi. Ovenripana toimi pyöreä messinkinen pallo. Carlos tarttui ripaan ja aukaisi oven. Samassa hetkessä oven sisältä työntyi iso karvainen koura, joka tarttui Carloksen paidan rintamukseen ja tempaisi hänet ovesta sisään.

Onko tämä tarina tyhjää täynnä?

Onko kirjailijan pää tyhjää täynnä?

Vastaukset näihin tähdellisiin kysymyksiin ja paljon muuta seuraavassa ovelassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti