keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Day 54: Walking around, part two

Tämän päivän kävelylenkki kiersi Hauptbahnhofin kautta Tiergartenin sivuitse Bellevuen linnan ohitse Hansaviertelin alueelle ja takaisin, arviolta noin 14 kilsaa (tätä lukiessa alkoi Ninan jalkoja varmaan pakottaa...). Matkan varrella  nähtiin monta mahtirakennusta, kuten Reichstag ja Siegessäule eli huikea 60-metrinen voitonmerkkipylväs jonka nokassa keikkuu kullattu jumalatar. Muuta mainitsemisen arvoista ei sitten jaksettukaan tehdä. Syksyä alkaa täälläkin olla jo ilmassa, tuulee kovaa ja pilviä rientää taivaalla, minne lie niilläkin kiire. Nyt lepuutellaan jalkoja ja kuunnellaan musiikkia iTunesista ensimmäistä kertaa sitten Helsingistä lähdön. Ahaa, telkkarista tulee näköjään Ghost dubattuna saksaksi, mikäs sen hauskempaa.

Uppoavaa laivaa muistuttava taideteos, jonka päälle pääsi kiipeämään. Piece of art that reminds sinking ship. You can climb on top of it if you dare.

Teräshevonen päärautatieaseman edessä. Steel horse in front of  Hauptbahnhof.

Outo puu yksinään laajalla ruohokentällä lähellä Hauptbahnhofia. Weird tree alone in a grass field near Hauptbahnhof.

Reichstag.

Siegessäule oli vaikuttava, sisällekin olisi päässyt 3 euron maksua vastaan. Siegessäule was impressive. You can go inside if you pay 3 euros entrance fee.

Päivän kuva-arvoitus: mitä pensaspatsas esittää? Huomaa taustalla oleva kerrostalo, se on kiemuraisen käärmeen muotoinen ja varmaan kilometrin pitkä. Riddle of the day: what does this statue represent? Notice the building behind, it is serpent shaped and must be near a kilometre long.

Joku museo. Some museum.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 54


Eb johdatti Carloksen baarin takaosassa sijaitsevalle pienelle puuovelle. Sitten Eb kaivoi taskustaan pienen lapun ja antoi sen Carlokselle. "Tässä ovat ohjeet oraakkelin luo, noudata niitä tarkasti niin pääset perille". Tämän sanottuaan hän aukaisi oven. Sen takana oli baarin takapiha, jossa oli pari täysinäistä roska-astiaa ja baarimikon kolmipyörä lastauslaiturin vieressä. "Kiitos, palaan pian", sanoi Carlos ja astui ulos lappu kädessään. "Ei, et palaa", kuiskasi Eb hänen jälkeensä. Eb sulki oven Carloksen jäljessä ja lähti takaisin baarin puolelle kengät kopisten. Sekuntia myöhemmin kuului outo ääni: aivan kuin joku olisi haukannut makkaran kokonaisena. Ebin askelten äänet lakkasivat äkisti kuulumasta. Sillä aikaa Carlos seisoi baarin takapihalla ja luki lapusta ensimmäisen ohjeen: 1. Kävele takapihalta ulos ja käänny vasemmalle, jos et pysty kääntymään vasemmalle, käänny oikealle. Carlos teki työtä käskettyä ja onnistui kääntymään vasemmalle. Sitten hän luki seuraavan ohjeen: 2. Kävele eteenpäin ja käänny sattumanvaraisesti vasemmalle ja oikealle noin puolen tunnin ajan. Carlos seurasi ohjetta ja oli pian täysin eksyksissä. Kaupunki näytti aivan tavalliselta vain sillä erotuksella, että kadut olivat tyhjiä, eikä yhtään ihmistä ollut näkyvissä. Kaikki ikkunat olivat mustina ja ovet lukossa. Carlos jatkoi matkaansa. Pian hän näki aukion edessäpäin ja käveli sinne. Aukiokin oli tyhjä ihmisistä mutta sen keskellä oli jalustalla kiiltävästä teräksestä tehty suurikokoinen patsas, joka esitti miestä jolla ei ollut kasvoja. Miehen käsivarret olivat normaalit kyynärpäihin asti, mutta siitä eteenpäin hänellä kasvoi neljä käärmettä kummastakin käsivarresta. Carlos sai etovia väristyksiä katsoessaan patsasta, siinä oli jotain väärää ja sairasta. Minkälainen taiteilija tekisi jotain tuollaista? Carlos käveli patsaan ohi ja jatkoi matkaansa aukion toiselle puolelle. Hän pysähtyi kuullessaan raapivan äänen takaansa. Carlos kääntyi ympäri ja näki sen mitä oli pelännytkin (hän oli lukenut paljon Yöjuttuja ja kauhukirjallisuutta nuoruudessaan). Patsas oli astunut alas jalustaltaan ja katsoi Carlokseen päin (tai niin Carlos arveli, vaikea tietää patsaasta, jolla ei ole kasvoja). Patsaan käsivarsissa olevat käärmeet kiemurtelivat toistensa ympärillä saaden aikaan rahisevan äänen. Carlos lähti juoksemaan.


Mitä tapahtui Ebille?


Miksi Carlos ei saa palata takaisin?


Miksi ohjeet olivat niin huonot?


Miksi tämä tarina on niin huono?


Vastaukset näihin kysymyksiin ja paljon muuta seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

3 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Mulla oli kyllä ihan väärä kenkävalinta reissuun. Teidän kanssa olis pitänyt ottaa lenkkarit käyttöön :)

Tau kirjoitti...

Niin vissiin olis... ;) sori jos juoksutettiin sua liikaa ympäri kaupunkia, sitä on niin ajattelematon joskus...

Nina kirjoitti...

Mutta kun oli niin vähän aikaa ja nii..iin paljon nähtävää :) Ja olenhan jo isotyttö joka osaa huolehtia omasta jaksamisesta, ehkä ;)

Lähetä kommentti