torstai 22. syyskuuta 2011

Day 61: Night walking

Jälleen todella kesäinen ja lämmin päivä, josta parhaiten nautti parvekkeella lukien ja kahvia hörppien. Siinähän se päivä menikin. Illaksi olimme varanneet käynnin Reichstagin kupolissa, ja lähdimme kävelemään sinne viiden aikaan tuhdin ruoan jälkeen (bratwurstia). Saksan eduskuntatalon katolle on rakennettu lasinen jättimäinen kupoli, jonka sisäpuolta kiertävät rampit joita pitkin pääsee nousemaan kupolin huipulle. Kupolista ja eduskuntatalon katolta muutenkin on upeat näkymät joka suuntaan, eikä tämä hupi maksa muuta kuin etukäteen ilmoittautumisen vaivan, joten suosittelen lämpimästi. Turvallisuustoimenpiteet ovat erittäin tiukat, mutta järjestelyt toimivat hyvin eikä missään tarvinnut jonottaa enää niinkuin vielä pari vuotta sitten, jolloin eduskuntataloa kiersi muutaman sadan metrin kävijäjono. Olimme tarkoituksella varanneet ilta-ajan suunnilleen samoihin aikoihin kun aurinko alkaa laskea, ja meidät palkittiin mahtavalla auringonlaskulla ja valolla, joka muuttui joka hetki ja joka muutti myös maisemat koko ajan erilaisiksi. Oli hulppea tunne seisoa siellä ylhäällä ja nauttia kauniista sävyistä ja yön sykkeeseen heräävästä kaupungista. Olimme siellä toista tuntia ennenkuin maltoimme lähteä.

Kävelimme Unter Den Lindeniä kotiin päin ja napsimme samalla yövalokuvia tunnetuista nähtävyyksistä. Brandenburg Tor on valaistu iltaisin todella kirkkaasti joten se erottuu hienosti yötaivasta vasten. Näimme taas mielenosoituksen, melko pienen tällä kertaa. Hyvää musiikkia ne soittivat, Iggy Popin Lust for lifen sävelet kaikuivat suloisesti korviimme. Aika vähän oli ihmisiä liikkeellä, mutta silti oli turvallinen olo koko matkan. Tässä kaupungissa on hyvä meininki.

Reichstagin kupoli. Reichstag Dom.

Ramppeja noustaan kupolin huipulle. Along the ramps you can ascend to the top of the dome.

Kaupungin silhuettia auringonlaskun aikaan. City silhouette during the sunset.

Katolla oli joka kulmassa "pikku" tornit. In each corner on the roof there were "small" towers.

Komeasti valaistu Brandenburg Tor. Magnificently illuminated Brandenburg Tor.

Kupoli illan hämärtyessä. Dome in the twilight.

Reichstag iltavalaistuksessaan. Reichstag in its' evening lighting.

Tätä ei voi olla huomaamatta. You can't miss this.

Olihan se aika komea. It was quite strapping.

TV-torni näkyy kauas myös iltaisin. Fernsehturm is visible far away also in the evenings.

Tuomiokirkko näytti pelottavan mahtavalta iltavalaistuksessaan. Berliner Dom was scarily overwhelming in its' evening illumination. 


Carlos Drake, seikkailija

Luku 61


Carloksen valtasi esi-isien berserkkiraivo. Hänen suustaan valui vaahtoa ja hänen hiuksensa nousivat pystyyn. Hänen silmänsä pyörivät villisti ja varpaansa menivät kippuraan. Oudompi sivuvaikutus oli, että hänen kitarisansa alkoivat soittaa "Green, green grass of homea". Sitten nähtiin lyhyt mutta sitäkin julmempi taistelu. Carlos heilutti miekkaa niin kuin Karajan tahtipuikkoa ja pilkkoi lakritsamerirosvoja niin, että palaset lentelivät mustana ja punaisena kaarena joka suuntaan. Hän laukaisi pistoolinsa mutta sen piipuista tuli vain kaksi salmiakkikalaa, jotka pulahtivat kastikemereen ja katosivat. Pian kaikki vastustajat olivat siroteltuina aluksen kannelle mutta Carlos ei kyennyt pysähtymään. Hän jatkoi matkaansa toisen aluksen kannelle, joka lähti oitis liikkeelle ja vei yhä miekkaansa huitelevan Carloksen mukanaan. 


Kuunteleeko Carlos Tomppaa?


Lukeeko Tomppa Carlosta?


Vastaukset näihin kysymyksiin ja paljon muuta makeaa seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

On se upea kaupunki!

Tau kirjoitti...

Vielä ehdit viikonlopun viettoon tänne! ;) Ota lenkkarit mukaan...

Lähetä kommentti