tiistai 13. syyskuuta 2011

Day 52: Books are a girl´s best friend

Ihan totaalisen laiska päivä, jonka kohokohta oli kun auringossa parvekkeella istuessani perhonen lentää liihotteli reidelleni ja istui siinä pitkän tovin. Pitääpä tarkistaa minkä lajin perhonen se oli, heti kun päästään netin ääreen. Päätettiin jättää kaupunkireissu väliin ja sen sijaan ollaan luettu ja rentouduttu auringossa. Illalla puoli kahdeksan aikaan ryhdistäydyttiin sen verran että käytiin lähikaupassa. Jotenkin ei vain ole jaksanut tarttua mihinkään muuhun kuin kirjaan. Loistopäivä siis taikuuden parissa!

Höpsö perhonen istahti reidelleni lepäämään pariksi minuutiksi. Silly butterfly sat on my thigh to rest for a couple of minutes.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 52

Tarjoilija toi Carloksen ja Ebin drinkit ja katosi takaisin baarin sisälle. Carloksen drinkki koostui kukkamaljakosta täynnä horsmia ja verenpunaista nestettä. Ebin drinkki tuli vanhassa maalipurkissa, jossa sojotti pari kuivunutta pensseliä. He siemaisivat juomiansa sillä seurauksella, että Carlos näytti pahoinvoivalta ja Eb tyytyväiseltä. "A uskaltautui koko ajan pidemmälle ovien kautta. Eräänä päivänä hän tuli takaisin oltuaan vuosia poissa ja sanoi löytäneensä todisteita ovijärjestelmän rakentaneesta ryhmästä. Hän ei kertonut mitä todisteita oli löytänyt eikä mistä mutta sanoi, että kyse oli pienestä ryhmästä, joka kutsui itseään Iltahämärän Sotureiksi. Hän yritti saada muita Etsijöitä mukaansa retkelle, jonka tarkoituksena oli löytää Iltahämärän Soturit. Kaksi muuta Etsijää ilmottautui mukaan ja he lähtivät matkaan. Siitä tapahtumasta on nyt kulunut jo yli kaksisataa vuotta eikä yksikään Etsijä ole nähnyt tai löytänyt mitään merkkejä heistä sen jälkeen. Etsijöiden työ on vaarallista ja moni on kadonnut ovien taakse mutta moni on rikastunut löydettyään uskomattomia aarteita ja yhtä moni on päässyt tärkeään asemaan löydettyään uutta tekniikkaa tai aseita. Nyt tiedät perusasiat. Mikä on nimesi ja miten voin auttaa, korvausta vastaan tietenkin?" Eb päätti pitkän selityksensä ottamalla reippaan kulauksen drinkistään. "Nimeni on Drake, Carlos Drake ja etsin ikuisen puhtauden maljaa, tietäisitkö sattumalta mistä voisin löytää sen?" Eb kalpeni silminnähden kuullessaan Carloksen nimen. "Sanoitko olevasi Carlos Drake, SE Carlos Drake?" "Kyllä, ainakin viimeksi kun katsoin peiliin ja peili halkesi", Carlos vastasi, "Miksi niin?" "Eeiii mitään, ei yhtikäs mitään. En tiedä mistä tuollaisen maljan löytää mutta tiedän kyllä mistä voit käydä kysymässä neuvoa. Tämän muurin toisella puolella on kaupunki, joka muuttuu samalla tavalla kuin muurikin. Kaupunki on enimmäkseen autio mutta eräällä sen aukiolla on kaikkitietävä oraakkeli. Jokaisella joka on löytänyt sinne on mahdollisuus kysyä oraakkelilta kaksi kysymystä. Sinne ei ole karttaa mutta minulla on ohjeet, joiden avulla löydät perille. Annan sinulle ohjeet ilmaiseksi, jos kysyt oraakkelilta yhden kysymyksen minun puolestani." "Kyllä se käy. Mistä sinne kaupunkiin pääsee?", Carlos kysyi. "Muurin läpi on reittejä, sattumalta tämän baarin takaovi on yksi niistä", Eb sanoi yrittäen näyttää viattomalta. "Lähdenkin sitten heti", Carlos sanoi, "Onko mitään mitä minun tarvitsee tietää kaupungista, jotain vaaroja tai muuta sellaista?" "Ei missään nimessä, siellä on täysin turvallista", sanoi Eb, yrittäen entistä kovemmin näyttää viattomalta. 

Miten Carloksen käy?

Onko Ebillä jotain salattavaa?

Mitä kaupungista löytyy?

Osaako oraakkeli odottaa Carlosta?

Vastaukset näihin kysymyksiin ja paljon muuta seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti