torstai 9. helmikuuta 2012

Day 202: Wine touring

Olipa ihanaa nukkua pitkään ja viettää oikein rauhallinen ja leppoisa aamu. Heräsimme aurigonpaisteeseen ja kukon kieuntaan, ja nautimme aamupalaksi paahtoleipää St. Leonardsin omalla sitruunalime-marmeladilla päällystettynä ja hyvää kahvia. Valmistauduimme viinikierrokselle ja onnistuimme jotenkin viipymään niin kauan, että tuli uudestaan nälkä ja paistoimme sekalaiset kananmunat lounaaksi. Kävimme myös tervehtimässä kanoja ja lampaita, ne olivat niin hauskoja otuksia. Viimein pääsimme matkaan ja pyöräilimme kovassa tuulessa kohti pieniä viinitiloja, joita isäntämme oli meille suositellut. Georges Michelin Cellar door oli ensimmäisenä vuorossa, ja meillä oli hyvä tuuri kun osuimme paikalle juuri kun pieni yksityisesittelyn varannut ryhmä tuli maisteluun ja saimme osallistua heidän kanssaan tilaisuuteen. Emäntä maistatti kuusi tärkeintä viiniä ja kertoi samalla viineistä ja niiden tekemisestä. Porukka oli todella mukava ja juttua piisasi. Eräs aussipariskunta jutteli pitkään kanssamme kun he kuulivat että olemme Suomesta, he kun olivat käyneet Suomessa ja tunsivat jonkun suomalaismiehen. Jatkoimme sieltä eteenpäin kohti Bladenin viinitilaa. Se olikin paljon pienempi kuin aiemmat tilat. Cellar door oli asuntovaunuakin pienempi kioski, jossa juuri oli iso ryhmä maistelemassa joten jouduimme odottamaan jonkin aikaa vuoroamme. Kannatti kyllä odottaa, viinit olivat oikein hyviä ja isäntä erittäin puhelias ja mukava mies, jonka kanssa jäimme pitkäksi aikaa juttelemaan Euroopan tilanteesta, Suomen viinikulttuurista ja kaiken maailman ilmiöistä. Maistoimme kaikki heidän viininsä läpi, seitsemän viiniä kaikkiaan. Kari piti parhaana Pinot Noir 2010 -viiniä, joka oli erilainen kuin aiemmin maistamamme Pinot Noirit, pehmeämpi ja erilainen aromeiltaan. Minä pidin tasaisesti kaikista. Viiden aikaan lähdimme ajamaan takaisin majapaikkaamme kohti. Olisimme halunneet käydä vielä yhdellä viinitilalla (Gibson Bridge) mutta se meni kiinni juuri kun kurvasimme pihaan joten se siitä. Niinpä palasimme viettämään rentoa iltaa rennon päivän jatkeeksi ihanaan mökkiimme. Vähän taisi naamat kärähtää auringossa, vai viinikö se niin kuumotti poskia...

Herkkuleivät itsetehdystä sitruunalimemarmeladista aamupalaksi. As a breakfast, we had yummy toast topped with self-made lemon&lime marmelade.

Ja nämä kaunokaiset lounaaksi. And these beauties for lunch.

Tässä rouvat joiden munimia munia söimme lounaaksi. Here are the ladies who laid the eggs we had for lunch.

Bambi!

Pässit. Rams.

Viinikiertueemme aloituspaikka George Michel. The starting point of our wine tour, George Michel.

Mikähän lajike tässä kasvaa? What type of grape would this be?

Erittäin kauniin värinen rose, joka maistui myös hyvältä. This rose has very beautiful colour, and it also tasted good.

Viinikiertueemme päätöspaikka, Bladen. The ending point of our wine tour, Bladen.

Bladenin tarjonta kattoi valkoviinit, punaviinit ja jälkiruokaviinin. Bladen had a selection of whites, reds and one dessert wine.

Illalla haimme tuoreita sitruunoita ja teimme mehua niistä. Tämä lajike oli paljon makeampi kuin Suomessa tarjottavat. In the evening we picked some lemons and made juice out of them. This variety is much more sweeter than the ones sold in Finland.

Sisuskin eroaa meikäläisistä sitruunoista. The inside is also different from our lemons.Carlos Drake, seikkailija

Luku 202


Carlos astui jälleen yhden oven läpi ja valmistautui kohtaamaan taas jotain älytöntä. Hän oli silti hämmästynyt, kun hän huomasi olevansa avokonttorissa, joka oli niin iso, että Carlos ei nähnyt toista puolta ollenkaan. Avokonttori oli muuten hylätyn ja tyhjän näköinen mutta muutaman metrin (ja useamman työpisteen) päässä Carloksesta istui arkisen näköinen mies kirjoituskoneen ääressä. Miehen vieressä seisoi herttaisen näköinen vanha mummo, joka ilmeisesti oli juuri kysynyt jotain, koska mies aukaisi suunsa vastatakseen hänelle. Carloksen astuessa avokonttoriin mummo suuntasi oitis katseensa häneen ja mies sulki suunsa ja kääntyi myöskin katsomaan Carlosta. "Aah, vai niin. Tämähän sattuikin sopivasti!", mummo sanoi pahaenteisellä äänensävyllä. Ja sitten alkoi tietenkin tapahtua yhtä jos toista.


Onko avokonttori parempi kuin oma työhuone?


Ovatko unisex-vessat parempia kuin erilliset vessat kummallekin sukupuolelle?


Vastaukset näihin avoimiin kysymyksiin ja paljon muuta sekalaista seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti