maanantai 13. helmikuuta 2012

Day 206: Farewell South Island, we're off to Wellington!

Lähdimme aamupäivän Interislander-lautalla Cookin salmen kautta Wellingtoniin. Matka kesti kolme tuntia. Alkuosa matkasta oli vuonomaisemaa, sitten puksuteltiin avomerellä ja lopuksi pujahdimme Wellingtonin edessä olevaan lahteen. Sää oli hyvä, joten matka meni ilman merisairausuhkaa. Näimme delfiinejä peräti kahdesti, ensin alkumatkasta kaksi isoa delfiiniä, ja loppumatkasta parven pieniä delfiinejä. Pienen bussiselkkauksen jälkeen pääsimme keskustaan ja matkalla nappasimme pahimpaan nälkään hodarit. Tuntui kummalliselta olla isossa kaupungissa pitkästä aikaa, heti huomasi miten erilaisia ihmiset olivat verrattuna pikkukaupunkeihin; oli pukumiehiä ja jakkunaisia, kaikilla kännykät korvalla ja kiire kävellä salkku kädessä eteenpäin. Muutenkin ihmisillä oli trendikkäät vaatteet päällä ja korkokenkiä näkyi paljon. Mukava hulina ja pörinä Wellingtonissa oli, ja nautimme siitä.

Veimme tavaramme hostelliimme, YHA Wellington Cityyn, joka muuten on isoin näkemäni hostelli, kuusikerroksinen ihmisiä kuhiseva kolossi. Lähdimme heti kuljeksimaan kaupungille, ja aloitimme tietysti hakeutumalla ykköskahvilaan Memphis Belle Coffee Houseen nauttimaan iltapäiväsumpit. Jotenkin kahvilla käynti saa kaikista parhaiten olon tuntumaan siltä, että on kartalla ja menossa mukana. Hassua. Sitten kävelimme kaupunkia ristiin rastiin ja löysimme lopulta itsemme satamasta, jossa oli paljon ihmisiä viettämässä iltaa. Näimme erikoisen vesitaideteoksen, jossa taipuisa metallikeppi kieppui tuulessa ja siitä ruikki ohuita vesivanoja eri suuntiin. Right. Lahdella kiisi kilpasoutuveneitä ja nuoret miehet hyppivät uimaan satama-altaaseen pukumiesten kiirehtiessä kotiin illalliselle. Kävimme kaupassa ja palasimme hostellille tekemään iltapalaa. Keittiöissä oli hirveä ruuhka, ei näytä tilat ihan riittävän kaikille asukkaille.

Lähdössä lautalla Wellingtoniin. Leaving to Wellington on a ferry.

Vuonomaisemia. Fjord scenery.

Aika makea paikka talolle. Quite amazing place for a house.

Nämä kukkulat olivat todella massiivisen ja komean näköiset luonnossa. These hills looked really awesome in real life.

Tuosta pääsee avomerelle. From there you can reach open sea.

Saavumme Pohjois-Saarelle kaksoismajakoiden vartioidessa. We arrive at Northern Island while double light houses guard us.

Jossain tuolla on Wellington. Somewhere there is Wellington.

Ja siellähän se Wellington onkin! And there the Wellington is!

Cuba Streetin kävelykadun varrella oli kaikenlaisia kivoja liikkeitä. Along the Cuba Street pedestrian street there were all kinds of nice shops.

Civic Square.

Silta satama-alueelle. A bridge leading to harbour area.

Lahdella soudeltiin kovasti, huopaamista ei havaittu. There was lot of rowing going on in the bay.

Lankulle! Walking the plank!

Ison kaupungin merkki. Sign of a big city.

Kumma vettä ruiskiva keppi heilui tuulessa. Weird water spouting stick wobbled in the wind.


Älä tipu! Don't fall over!

Voi kuinka huomaavaista, minulle oli ystävällisesti oma vene tarjolla. Oh how considerate, I have my own boat available.

Upeita taloja kukkulan kupeessa. Great houses in the hill.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 206

"SEIS!", huusi Virtanen ja kaikki liike konttorissa loppui. Mummon lähettämät taiat olivat pysähtyneet millimetrin päähän Carloksen nenästä. Mummo ja Carlos seisoivat liikkumattomina paikallaan. Virtanen nousi pöytänsä äärestä ja sanoi: "Täällä minulla on valta pysäyttää jopa Musta Tahto hetkeksi. En voi sallia sinun tappavan Carlos Drakea juuri nyt. Hänellä on tärkeä rooli tulevissa tapahtumissa!" Virtanen heilautti kättään ja Carlos katosi, samalla katosivat myös Mummon taiat. Virtanen kääntyi puhumaan Mummolle: "Vastaus kysymykseesi on Obdurlath. Saadaksesi tietää kuka Obdurlath on, sinun täytyy mennä Maailmankaikkeuden rajan toiselle puolelle etsimään käsiisi Suuri Valkoinen. Hän osaa neuvoa sinut eteenpäin. Hyvästi!" Virtanen heilautti uudelleen kättään ja Mummo katosi. 

Mihin Carlos joutui?

Mihin Mummo joutui?

Mihin tämän tarinan juoni joutui?

Vastaukset näihin joutaviin kysymyksiin ja paljon muuta jouhevaa seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti