maanantai 27. helmikuuta 2012

Day 220: Exploring the inner city

Nukuimme ihanan myöhään ja vietimme oikein rauhaisan aamupäivän parvekkeella auringosta nauttien. Kun viimein saimme itsemme liikkeelle, lähdimme tutustumaan läheiseen Britomartin alueeseen, jossa on trendikkäitä putiikkeja ja ravintoloita. Haimme kahvit (ei varmaan yllätä ketään) googlettamalla löydetystä Espresso Workshopista, ja istuskelimme sataman läheisyydessä imemässä atmosfääriä itseemme hyvän kahvin ohella. Kuljeskelimme satamaan ja ihastelimme outoa näyttelyrakennusta veden äärellä ja sen ympäristöön istutettuja puisia lepotuoleja. Tuli todella elävästi Sydney mieleen, samoja viboja havaittavissa. Auckland on mielestämme paljon kivempi kuin Sydney, jotenkin täällä on rennompi ja parempi fiilis. Kävimme katsomassa vielä venesatamaa ja näimme siellä hienon Haparanda-nimisen veneen, haimme esitteitä turisti-infosta, ja sitten palasimme asuntoomme kokkaamaan lounasta. Lounaan päätteeksi alkoi sopivasti Oscar-gaala suorana lähetyksenä, joten ensimmäistä kertaa elämässäni katsoin sen. Olipa tylsä juontaja, vitsit olivat ihan nolon kökköjä. Ja minä kun luulin että gaalassa olisi tasokkainta viihdettä mitä on tarjolla. Huomasin myös että reissun päällä ollessamme elokuvatietoisuutemme on mennyt ihan rempalleen, en ole nähnyt mitään ehdokkaista. Tämä täytyy korjata ensi tilassa, ainakin Hugo ja The Artist pitää ehdottomasti katsoa. Lähdimme iltakävelylle pääostoskadun varteen, ja huomasimme että kaikki kaupat suljetaan täällä jo kuudelta. Kävimme Skytowerissa, mutta ei siellä ollut mitään erikoista nähtävää, kun emme viitsineet maksaa siitä ilosta että saisimme ihailla Aucklandia ylhäältä käsin. Palasimme asuntoomme viettämään koti-iltaa, ja aina vaan se jaksaa ilahduttaa.

Britomartin alue. Britomart destrict.

Hauskoja konttikauppoja Britomartissa. Cool container shops in Britomart.

Sataman hassu pötkylätalo. The funny tube house in harbor.

Pötkylä paljastui jonkinlaiseksi näyttelyrakennukseksi. The tube turned out to be some kind of exhibition building.

Auckland harbor.

Kiva lisänsä satama-alueelle olivat nämä kahden hengen lepotuolit, joita oli ripoteltu sinne tänne. Here and there in the harbor area you could take a break in these lazy chairs for two.

Haparanda-niminen alus kiinnitti huomiomme. We noticed there was a ship called Haparanda in the harbor.

Auckland harbor.

Skytower.

Otos Queen Streetin varrelta. A shot along the Queen Street.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 220

Pöm syöksyi kohti paikkaa, jonka koordinaatit hän oli saanut Lungilta. Tai tarkemmin ottaen hänen haarniskansa oli saanut koordinaatit. Pömistä tuntui, että haarniska oli älykkäämpi kuin hän, ja että Pöm oli lähinnä vain matkustajan roolissa. Yhtäkkiä he törmäsivät rajusti johonkin ja heidän vauhtinsa pysähtyi. Pöm katseli ympärilleen ja näki jonkin matkan päässä luunvalkean kasan, josta sojotti neljä lehdettömän näköistä oksaa. Hän meni lähemmäksi ja huomasi, että oksat olivatkin käsiä ja kasa oli vartalo. Samassa kädet nappasivat Pömistä tiukan otteen ja vartalo kietoutui tiukasti haarniskan ympärille. Pöm ei tiennyt mitä tehdä mutta onneksi haarniska tiesi. Haarniskan pinnasta työntyi lasereita, jotka alkoivat leikata luunvalkeita käsivarsia poikki. Lasersäteiden osuessa käsivarsiin niiden väri muuttui luunvalkeasta heijastavaksi hopeaksi ja säteet kimposivat pois. Käsivarret alkoivat puristaa haarniskaa niin, että Pöm kuuli miten metalli natisi paineen alla. Seuraavaksi haarniska lähetti liudan partateräohjuksia, jotka kävivät kaartamassa muutaman kymmenen metrin päässä ja palasivat sitten kovalla vauhdilla takaisin kohti haarniskaa. Juuri ennen kuin ne osuivat haarniskaa puristavaan otukseen ne muuttuivat värikkääksi parveksi avaruusperhosia, jotka liihottelivat kaikessa rauhassa pois. Otus puristi haarniskaa koko ajan kovempaa ja Pömillä alkoi olla ahtaat oltavat haarniskan metalliseinämien lähestyessä häntä joka suunnasta.

Onko Pöm ahdingossa?

Onko haarniska liian ahdas?

Onko luunvalkea otus ahtaaja?

Vastaukset näihin ahdistaviin kysymyksiin ja paljon muuta ahdasmielistä seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti