sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Day 205: The Snout Track

Heräsimme aikaisin, että ehtisimme nauttia aamupalasta kun kerrankin hostelliin kuului sellainen. Tosin se oli aika yksinkertainen, muroja ja paahtoleipää, mutta huipennuksena emäntä leipoi juustoteeleipää jota sai uunituoreena ottaa niin paljon kuin halusi. Onneksi sääkin oli tänään parempi, ei satanut ollenkaan vaikka pilvistä kyllä oli. Olimme pitkään arponeet, teemmekö tämän alueen ykköskohteen Queen Charlotte Walkin, vai kävelemmekö läheltä lähtevän Snout Trackin, joka vie niemen kärkeen ihastelemaan vuonoja. Lopulta kallistuimme ilmaisen Snout Trackin puoleen, sillä Charlotten kävelyosuuksille tarvitsee vesitaksin mennen tullen ja se olisi tullut maksamaan meiltä vähintään 150 dollaria. Ja kuvista ja kuvauksista päätellen maisemat olisivat olleet saman tyyppisiä mitä olemme jo nähneet Abel Tasmanissa, joten ei huvittanut maksaa hirveästi siitä ilosta, varsinkaan näin pilvisellä säällä. Omatoimisesti suuntasimme siis Snout Trackille, joka kulkee Pictonin sataman kautta niemen rantaa ja kallioita seuraten niemen kärkeen, jossa avautuu näkymät Queen Charlotte Soundiin eli vuonolle. Haimme lähtiessämme hollantilaisesta leipomosta eväsleivät ja lähdimme sitten kävelylle. Reitti oli suosittu ja vastaan tuli säännöllisesti ihmisiä, mutta mitään ruuhkaa ei kuitenkaan ollut. Kävelyyn sisältyi ihan mukavasti nousuja ja laskuja, välillä reitti kulki rannan tuntumassa ja välillä se nousi ylös kallion päälle, josta näki vuonolle hyvin. Paikoitellen cicadat pitivät niin kovaa meteliä, että kuulo meinasi vaurioitua. Niitä lentelikin joka puolella todella tiuhaan, ja muutama kopsahti meihin pahki ja eräs kulki salamatkustajana laukun päällä säikäyttäen Karin perin pohjin. Korkea C...

Pidimme evästauon kun pääsimme niemen kärkeen, ja palasimme sitten omia jälkiämme takaisin Pictoniin. Haimme kaupasta ruokaa ja vietimme loppuillan hostellissa kokaten ja torkkuen ja pakaten ja lukien ja piirrellen.

Pictonin satama. Picton harbour.

Kävelymme alkupää kulki rantaa seuraten. The beginning of our walk trailed the shoreline.

Picton kaukaa. Picton from far away.

Ensi vilaus vuonolle ja vastarannalla oleville vuorille. The first glimpse of the fjord and the mountains on the opposite shore.

Cicadat pitivät ihan hirveää meteliä. Cicadas were really noisy.

Queen Charlotte Sound.

Tämän kukkulan takana oli kävelymme määränpää. Behind this hill was the destination of our walk.

Queen Charlotte Sound.

Veneellä olisi kiva ajella vuonossa. It would be nice to drive a boat on the fjord.

Kaunis koppakuoriainen osui silmiin maasta. Beautiful beetle on the ground.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 205

Vitsitauko!

Itsepuolustuslajien harrastajien suosikkijuoma: Kara-tee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti