tiistai 14. helmikuuta 2012

Day 207: Te Papa Museum

Aamu valkeni sateisena, joten oli turha kiirehtiä mihinkään ja laitoimme herätyskellon soimaan tuntia myöhemmin. Tässä hostellissa on se hyvä puoli, että alakerran kahvilasta saa ilmaisen erikoiskahvin kerran päivässä, ja tätä etua tietysti hyödynnettiin. Kävimme lyhyen mutkan kaupungilla ja kaupassa, ja palasimme hostellille ruoanlaittoon. Söimme todella tukevan kanapastalounaan, ja koska taivas näytti melko synkältä päätimme ulkoilun sijasta suunnata sisäaktiviteetteihin eli paljon kehuttuun Te Papa -museoon (ilmainen sisäänpääsy, jee!). Museossa oli kuusi kerrosta erilaisia Uuden Seelannin historiaa, maantiedettä ja kulttuuria koskevia näyttelyitä, ja paljon interaktiivisia juttuja. Meillä meni siellä neljä tuntia, ja ehdimme katsoa ehkä puolet näyttelyistä. Kuudelta vahtimestari tuli häätämään meitä pois, ja menimme hetkeksi istuskelemaan ulos satamaan sulattelemaan museosta saatuja ärsykkeitä. Pää surisi kaikesta mitä olimme nähneet ja kuulleet. Mieleen jäivät ainakin nelimetrinen jättimustekala, siirtolaisten tarinat, kiwien kertomukset heille tärkeistä paikoista ja vanhat kulutushyödykkeet eri vuosikymmeniltä. Kävimme vielä ihmettelemässä Empire-elokuvateatteria ja ostiimme sieltä luumujäätelön välipalaksi, ja sitten palasimme hostellille pyykkäämään ja tekemään iltahommia.

Empire-elokuvateatterissa oli LOTRin maailmanensi-ilta, ja varmaan tulevan Hobitti-leffan myös. The world premiere of LOTR was in Empire theatre, and probably Hobbit's will be, too.

Hauska taideteos teatteria vastapäätä. Fun piece of art opposite the theatre.

Liekö merkki aikojen vai asiakasryhmien muutoksesta, kun Harley-Davidsonilla on kolmipyöräinen moottoripyörä. I wonder if it's a sign of changing times or new clientele, when Harley-Davidson has a tricycle motor bike. 

Mahtava museo Te Papa. Amazing Te Papa museum.

Hurja maorihahmo. Fierce maori figure.

21-metrinen sinivalaan luuranko katossa. 21 metres long skeleton of a blue whale hanging on the ceiling.

Säilöntänestetankissa lilluu jättimäinen mustekala. Pahoittelut linssinvääristymästä, se johtui tankista. Giant squid floating in a tank filled with preservative liquid. Sorry about the lens distortion, it was the tank's fault.

Ruuduissa hyppelemällä sai lisätietoa alueen historiasta. By jumping in the squares you gor more information about the area's history.

Epäilen että eläintentäyttäjällä on ollut tylsää. I suspect the taxidermist had a boring day when making this.

Komea juhlasali. Magnificent stage.

Hauskat hahmot eivät pelottaneet yhtään. These funny little figures weren't scary at all.

Järkyttävän elävännäköiset vahapatsaat. Shockingly life-like wax people.

Kunnon menopeli. A real old school bike.

Karmaiseva jättipää jonka ilmeitä saattoi liikutella vivuista. Creepy giant head whose facial expressions you could change by moving the levers.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 207

"Mitäs nyt sitten tapahtuu?", Pöm kysyi. "Nyt, neljästä yhdeksi muuttunut ystäväiseni, minä luon sinusta Universumin tehokkaimman ja vaarallisimman soturin. Ja sen jälkeen minulla on sinulle tärkeä tehtävä. Meillä ei ole aikaa hukattavaksi, joten harjoittelu alkaa nyt!" Ja niin se alkoikin. Lungi oli armoton opettaja, päivät olivat pitkiä ja raskaita. Pöm harjoitteli 25 tuntia vuorokaudessa 8 päivää viikossa. Hän nukkui takapihalla olevassa kuopassa ja imeskeli pieniä kiviä ravinnoksi. Lungi muisti usein mainita, miten löperöksi hän oli tullut vanhoilla päivillään ja miten entisaikaan oppipojat olivat olleet paljon tiukemman kurin alaisina ja miten Pöm pääsi erittäin helpolla. Ja vihdoin eräänä kauniina päivänä  neljä päivää myöhemmin Pöm oli valmis ja hän astui Lungin eteen muhkeat lihakset väristen ja armoton kiilto silmissään. "Olen valmis, mestari!", hän ilmoitti  bassoäänellä, joka sai ympärillä olevat seinät tärisemään. "Hienoa poikani. Olen ylpeä sinusta. Astu haarniskaasi niin kerron sinulle tehtäväsi luonteen!", vastasi Lungi. Pöm astui sisään haarniskan, joka sulkeutui oitis ja alkoi hehkua kirkkaana ja häikäisevänä. Jostain kaukaisuudesta kuului mahtipontinen torvifanfaari. 

Mitä Lungi haluaa Pömin tekevän?

Tekeekö Pöm niin kuin käsketään?

Vastaukset näihin tekemättömiin kysymyksiin ja paljon muita tekeleitä seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.  

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää!

Tau kirjoitti...

Kiitos samoin sinulle myös! Olette ajatuksissa mukana...

Lähetä kommentti