tiistai 28. helmikuuta 2012

Day 221: Yum cha, we love it!

Sain aamuvarhain soiton Hobittonista, takkini oli löytynyt sieltä ja he lupasivat lähettää sen kuriirilla tänne, ihanaa! Toivottavasti ei tule kuitenkaan kovin kalliiksi. Päivällä kuljeskelimme kaupungilla taas, ja kiertelimme kauppoja ja haimme kahvit Shakey Isles -kahvilasta, joka oli kyllä kovin trendikäs ulkokuoreltaan mutta ei voittanut eilistä kahvilaa maussa eikä asiakaspalvelussa. Olimme varanneet yhdeksi pöydän Grand Harbour Seafood Chinese Restaurantista, sillä halusimme kovasti kokea yum cha -elämyksen. Vinkin olimme saaneet Tairuan majapaikan isännältä. Yum cha on kantonilainen perinne, johon liittyy teen juontia ja dim sumien syöntiä perheen ja ystävien seurassa brunssin tapaan. Ensimmäistä kertaa törmäsimme yum chaan Melbournessa, mutta emme tienneet mitä se on, joten emme osanneet siitä innostua sen kummemmin. Tairuassa juttelimme sitten mukavan isäntämme kanssa, ja hän kehui meille kovasti yum chaa, ja siitä saimme kipinän kokeilla itsekin tätä ihmeellisyyttä. Ravintola oli jo aivan täynnä, joten oli hyvä että meille oli pöytä varattuna. Kysyimme neuvoa vielä tarjoilijalta, että varmasti osaisimme käyttäytyä niinkuin pitää, ja hän kertoi että tarjoilijat kulkevat kärryjen kanssa pöytien lomassa ja voimme ottaa kärryistä mitä haluamme, ja annos merkitään korttiin, jonka mukaan lähtiessä sitten laskutetaan sen verran mitä tulee syöneeksi. Annoksissa on yleensä kolme suupalaa, ja tarkoitus on jakaa annokset seurueen kesken niin että kaikki saavat maistella useita eri ruokalajeja. Olimme aivan innoissamme uusista makuelämyksistä, ja nautimme lounaasta kovasti. Ikävän nopeasti tulimme täyteen, vain kahdeksan ruokalajin jälkeen. Himo jäi kokeilla vielä lisää yum chaa eri paikoissa... Maistoimme järjestyksessä katkarapukevätrullia, kampasimpukkapallosia, rapeaa possua viipaleina, seesamipapupallosia, tahmeaa lootuksen lehdessä höyrytettyä riisiä ja lihaa, possulla täytettyjä pullia, mangopannareita ja kookoshyytelöä. Ja aivan älyttömän hyvää vihreää teetä pari pannullista. Ja kaikki tämä ihanuus vain 16 euroa per lärvi! Olen vieläkin shokissa tästä hinta-laatu-suhteesta.

Olimme niin täynnä yum chasta, että emme jaksaneet tehdä enää mitään, kävelimme vain hissukseen hotellille päin. Sitten olemmekin lähinnä lepäilleet ja katsoneet televisiota, tuota ihmeellisen kiinnostavaa kapinetta. Ja hieman suklaata olemme myös maistelleet, päivällä kun tuli käytyä Devonport Chocolatesin kaupassa hakemassa kiwien tekemiä erityisherkkuja, kuten kawakawa- ja horitikitryffeleitä. Makoisa päivä tänään kertakaikkiaan!

PS. Viikon ohjelmaa suunnitellessamme törmäsimme useisiin mahtaviin konsertteihin, mutta ne kaikki ovat vasta sen jälkeen kun lähdemme. Argh miten huono tuuri! Täällä on keikalla ihan kohta Roky Erikson, Sisters of Mercy, System of a Down... Tupla-argh!

Shakey Isles -kahvila ei vakuuttanut tällä kertaa. Shakey Isles cafe didn't convince us.

Vaatimattoman näköinen ravintola ulospäin, mutta mitä parhain yum cha -elämys odotti  meitä sisällä Grand Harbour Seafood Chinese Restaurantissa. Modest lookin restaurant outside, but inside the Grand Harbour Seafood Chinese Restaurant a magnificent yum cha experience awaited us.

Alkuun kevätrullia ja kampasimpukkapallosia. To begin with, we had spring rolls and scallop balls.

Seuraavaksi rapeaa porsaanlihaa. Next we added some crisp pork.

Seurueen suursuosikki, seesamipapupalloset. The favorite dish of the company, sesame bean balls.

Tahmeaa riisiä ja lihaa höyrytettynä lootuksen lehdessä. Sticky rice with meat steamed in lotus leaf.

Yllätyspulla, täytteenä porsasta maustekastikkeessa. Surprise bun, stuffed with pork meat in sauce.

Jälkiruoaksi mangopannareita ja kookoshyytelöä. For desert, mango pancakes and coconut jelly.

Hurjan näköisiä mereneläviä altaissaan. Fierce looking sea creatures in their tanks.

Noin suuria hummereita en ole nähnyt ikinä, veti kyllä hiljaiseksi. This big lobsters I haven't seen before, I was quite shocked.


Carlos Drake, seikkailija

Luku 221

Musta Kapteeni vedettiin pimeyteen, joka oli mustempaa kuin hän itse oli.

Elviira eksyi kylmään syvyyteen.

Philomenon sekoittui pahuuteen.

Royce katosi tyhjyyteen.

Heitä muovattiin, heidät yhdistettiin ja sekoitettiin. Heistä tehtiin jotain muuta. He eivät riittäneet. Vaadittiin ensimmäinen osa. A löytyi ja täydensi kokonaisuuden.

Nyt jotain on matkalla maailmankaikkeuden rajan toiselta puolelta. 

Vaviskaa.

Mitä on tulossa?

Mihin se on menossa?

Paljonko kello on?

Vastaukset näihin kysymyksiin ja paljon muuta seuraavassa jaksossa tarinassa Carlos Drake, seikkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti